QUICK & EASY - Wok pannetje met asperges en kikkererwten

Aangezien velen van jullie momenteel nog steeds grotendeels thuis zitten leek het mij leuk om weer eens een recept met jullie te delen. Een simpel en eenvoudig recept waarmee je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel tovert. Een maaltijd waar je misschien niet standaard aan hebt gedacht, maar nu je hem hebt geprobeerd ben ik er bijna zeker van dat je er dol op zult zijn. Dit recept bevat meerdere heerlijke groentes, waaronder één van mijn favorieten: groene aspergesNieuwsgierig hoe ik dit in elkaar heb getoverd? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?
- Wokpan
- Groene asperges
- Kikkererwten
- Rode ui
- Mager varkenslapjes (laat dit onderdeel weg/vervang door een andere vleesvervanger om het recept Vegetarisch te maken).
- Lente ui
- Hoisin saus
- Ketjap
- Cajun kruiden
- Zout en peper
- Rijst of noedels

Als je voor het eerst groene asperges gaat maken kan ik mij voorstellen dat je je even afvraagt wat je moet doen. Er zit namelijk een flink verschil tussen een witte en een groene asperge, al stelt het uiteindelijk beide weinig voor en is het écht heel eenvoudig. Voor een uitgebreide uitleg over hoe je asperges kunt koken kan ik je aanraden de blog aspergeskoken te lezen: hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit op de beste manier kunt doen.

Wat moet je doen?
Stap 1. Kook de asperges ongeveer 3 minuten. Zet tevens en pannetje met water op en kook je rijst of noedels volgens de verpakking.
Stap 2. Snijd ondertussen je vlees in kleine reepjes en bak dit in je wokpan met een beetje olie. Voeg hier naar smaak wat peper en zout aan toe.
Stap 3. Snijd ondertussen de rode ui en lente ui en laat de kikkererwten uitlekken in en vergiet.
Stap 4. Wanneer je vlees bijna gaar is voeg je de lente ui en rode ui toe. Bak deze kort mee.
Stap 5. Voeg een paar scheutjes hoisin saus en ketjap toe en wok dit een paar minuutjes. Om de maaltijd net wat meer smaak te geven vind ik het altijd lekker om cajun kruiden te gebruiken, hierdoor krijgt je maaltijd net wat meer pit.
Stap 6. Voeg als laatste de kikkererwten toe en wok het geheel nog een paar minuutjes. De kikkererwten voeg je echt pas op het laatste toe, anders worden deze heel droog en papperig.

Giet je noedels of rijst af en serveer je wok rechtstreeks vanuit de pan op tafel. Ik vind zelf de combinatie met rijst het lekkerste, maar ik heb hem ook een keer met noedels gemaakt en dat was ook een groot succes!

En dat was hem: een heerlijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt getoverd. Mocht je het in huis hebben kun je er nog wat sesam zaadjes aan toe voegen, maar dat is natuurlijk optioneel.

Mocht je dit recept willen proberen, of nieuwsgierig zijn naar mijn andere recepten: ik deelde onlangs ook een heerlijk receptje om zelf loempia's in elkaar te vouwen... ook echt een aanrader! Ik ben heel erg nieuwsgierig of jullie liever witte of groene asperges eten trouwens, wat mij betreft is het echt een beetje een mix. De ene keer vind ik witte asperges lekker en de andere keer groene: ik lust ze allebei graag!

'' Wat is jouw favoriete groente?


Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen