Boek review | Ik volg je - Lisa Jewell


Het ontdekken van nieuwe auteurs kan soms best lastig zijn, dat vind ik althans! Onlangs besloot ik toch weer een sprong in het diepe te wagen en zette ik het boek 'Ik volg je' van Lisa Jewell op mijn verlanglijst. Vriendlief verraste mij met dit mooie boek tijdens onze Anniversary en natuurlijk kon ik niet wachten om er in te beginnen. Dat deed ik dan ook niet veel later, en inmiddels heb ik hem al weer een tijdje uit. Nieuwsgierig wat ik er van vond? Lees dan snel verder!

''Je bent weer terug in je geboortestad na vier jaar in het buitenland. Met een nieuwe man aan je zij. Jullie zijn op zoek naar een eigen plek, maar logeren voorlopig bij je broer.

En dan ontmoet je zijn buurman. Directeur op de plaatselijke school. Twee keer zo oud als jij. Extreem aantrekkelijk. En je begint hem te volgen.

Maar je had nooit kunnen vermoeden dat een onschuldige verliefdheid zich zou ontpoppen tot een dodelijke obsessie. Of dat iemand anders jou zou gaan volgen…''
bol

Na het lezen van de virtuele achterflap was ik niet gelijk enthousiast bij dit boek. Het klonk deels intrigerend en tegelijkertijd ook vreemd. Zo'n boek waar je nieuwsgierig naar word, maar waarvan je ook niet weet wat je er nu precies van moet verwachten.
efd toch niet helemaal te kloppen.

Ik moet zeggen dat ik niet vaak psychologische thrillers als deze lees, maar als ze allemaal zo goed zijn als 'Ik volg je' ben ik van plan om dat zeker vaker te doen. Hoewel het verhaal van mij nog net iets spannender had gemogen was het zeker spannend genoeg om verder te willen lezen. Richting het einde van het boek vielen alle stukjes wat mij betreft op zijn plek en had ik een goed beeld over wie volgens mij de dader was. Dat bleek uiteindelijk te kloppen en dat vind ik altijd wel zo prettig: het is voor mij toch een teken dat alle puzzelstukjes goed aan elkaar passen. Je hebt ten slotte ook wel eens boeken waarbij het einde nergens op slaat en je echt het idee hebt dat ze op de laatste pagina nog even vlug hebben bedacht wie het nu eens zou hebben gedaan.

Een vlotte verhaallijn met redelijk wat spanning, al had het -zoals ik net al zei- van mij nog net iets spannender gemogen. Ik mis nog net een beetje van die momenten waarbij je écht op het puntje van je stoel zit. Ook vond ik het jammer dat Tom Fitzwilliam (de óh zo aantrekkelijke man) wat mij betreft juist helemaal geen charisma had. Zo kwam hij op mij in ieder geval niet over, als dat wel zo was geweest had het het boek wat herkenbaarder gemaakt.

Al met al vind ik de schrijfstijl van Lisa erg fijn en heb ik simpelweg onwijs genoten van dit boek. Ik kan daarom ook niet wachten op haar volgende boek. Deze komt eind deze maand al uit, dus je mag raden wie er geduldig zit af te tellen tot het zo ver is!

Auteur: Lisa Jewell
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina's: 352 pagina's
Verschijningsdatum: juni 2019

'' Heb jij al eens een boek van Lisa Jewell gelezen?

3 opmerkingen

  1. Fijn boek om in de tuin te lezen. Ik was net op Bol.com aan het kijken naar leuke boeken. Leuke tip :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me ook een heel leuk boek om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh deze klinkt spannend, ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen