Lavera zonnebescherming


Zonbescherming is iets wat ik zelf ontzettend belangrijk vind. Doordat ik een hele lichte huid heb én ook nog eens roodblond haar verbrand ik ontzettend snel. Ik word niet snel bruin, maar rood helaas wel. Daardoor zit ik niet graag in de volle zon zonder mijzelf goed te hebben ingesmeerd. Ik kreeg van Lavera een fantastisch pakket met mooie zonneproducten binnen en heb deze de afgelopen tijd goed voor jullie getest. Nieuwsgierig wat ik er van vind? Lees dan snel verder!

Ik kende Lavera voornamelijk van hun gezichtsmaskers en make-up, maar zonneproducten had ik nog niet eerder voorbij zien komen. Ik was daardoor des te enthousiaster toen ik dit pakketje binnenkreeg: Lavera is namelijk een merk waar ik altijd heel tevreden over ben.

En hoewel het regent terwijl ik dit bericht aan het typen ben hebben we toch al geringe tijd kunnen genieten van een heerlijk zonnetje. Ik zit op dat soort dagen graag in de tuin met een goed boek, want daar kan ik ontzettend van genieten. Lekker ontspannen en lezen na het werk: klinkt goed, toch?

Ondanks dat ik soms maar een uurtje buiten zit vind ik het des te belangrijker om mij goed in te smeren. De zon is op dat soort hete dagen echt heel verraderlijk en binnen een uurtje kan je je toch al flink verbranden. Vooral mijn armen zijn daar heel erg gevoelig voor.


Ik begin daarom met de Sensitive Sun Spray. Ja, zoals de naam het al zegt is dit een product die speciaal geschikt is voor de gevoelige huid. Daar word ik met mijn gevoelige huidje héél erg blij van. Het product doet wat dat betreft ook wat het beloofd: ik krijg geen irritatie op mijn armen of benen na het insmeren met dit product. Het plakkerige gevoel wat je met zonnebrand hebt trekt voor het grootste gedeelte weg én hij ruikt ook nog eens lekker.


Gezien ik de afgelopen tijd niet verbrand ben en écht lekker veel in de zon heb gezeten kan ik zeker zeggen dat dit product zijn werk heeft gedaan. Niet in zijn eentje, want ik gebruikte hiernaast ook nog eens de Sensitive Sonnen-Creme Anti-Age. Dit product is speciaal bedoeld voor het gezicht, want dat is iets wat mensen toch nog vaak vergeten. Als ik make-up draag in de zomer gebruik ik mijn Chanel CC cream (deze bevat ook SPF), maar als ik een dagje geen make-up draag vind ik het erg belangrijk om ook mijn gezicht goed in te smeren.

En het is niet zo dat mijn gezicht normaal snel verbrand, maar zoals we allemaal weten is te veel zon niet heel bevorderlijk voor de staat van je huid. Je krijgt er onder andere sneller rimpels van, en daar zitten we niet op te wachten! Ik gebruik deze crème met plezier, want ook deze trekt snel in en pikt totaal niet. Echt een aanrader!


Mocht het zonnen je nu niet snel genoeg gaan heeft Lavera ook een Self Tanning Lotion uitgebracht. Hiervan kan ik niet zeggen hoe het mij is bevallen omdat ik hem niet heb getest, maar ik ga hier iemand anders blij mee maken en ben heel erg benieuwd naar die ervaring!


Iets wat ik zelf wél weer gebruik is een After Sun en daarvoor gebruik ik tegenwoordig de After Sun Lotion. Deze is niet specifiek voor de gevoelige huid, maar na het zien van de ingrediënten wist ik dat dit product voor mij geen nare gevolgen zou hebben. Dit product ruikt heerlijk fris naar Aloë Vera en werkt fantastisch. Hij is lekker dun en daardoor goed in te smeren over je hele huid. Hij trekt net als de andere producten heel snel in en laat geen pikkerig laagje achter. Een aanrader!

Over de Self Tanning Lotion kan ik geen oordeel schrijven omdat ik deze zelf niet getest heb, maar over de andere drie producten ben ik des te enthousiaster. Ik hoop dat het zonnetje gauw weer gaat schijnen zodat ik deze weer snel uit de kast kan pakken!

Sensitive Sun Spray - €12.99 | Sensitive Sonnen-Creme Anti-Age - €11.99 | Self Tanning Lotion - €11.99 | After Sun Lotion - €6.99
'' Wat is jouw favoriete zonnebescherming product?


Dit atikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. De producten lijken me wel fijn! Ik verbrand zelf ook niet snel in m'n gezicht, maar ik smeer het wel altijd goed in. Inderdaad omdat teveel zon niet bevorderlijk is voor je huid :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie producten-lijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dit een heel fijn merk! Alleen besef ik mij opeens dat ik er momenteel helemaal niets van heb. Daar moet verandering in komen!

    BeantwoordenVerwijderen