Spotted | Tuinkamers

De afgelopen maand zijn mijn vriend en ik flink in de weer geweest om onze tuin helemaal zomerproof te maken. We hebben onze loungeset opgepoetst, de kussenhoezen gewassen en ons zithoekje weer helemaal in orde gemaakt. Een heel gezellig hoekje, al is dit niet het enige hoekje in onze tuin. Naast dit hoekje hebben wij namelijk ook nog een tuinoverkapping die aan ons huis vastzit. Dit plekje is nog niet helemaal naar mijn smaak, maar ik heb hiervoor wat ideetjes in gedachten die ik graag met jullie deel!

Onze tuinoverkapping/terrasoverkapping zit vast aan het huis en zorgt ervoor dat je eenvoudig van binnen naar buiten kunt zonder gelijk helemaal in de buitenlucht te zijn. Ideaal als het regent en je wat in de tonnen moet gooien, maar ook heerlijk als je lekker beschut buiten wilt zitten.

Dat beschut buiten zitten doe ik zelf heel graag, maar ook vriendlief begint dit steeds meer te waarderen. Zo vindt hij het heerlijk om onder de overkapping te zitten als het regent en eten we regelmatig samen ons ontbijtje, lunch of avondeten 'buiten'.

Als het echter wat later op de avond wordt, kan dit soms best fris zijn, zeker als de wind hier net een beetje onder staat. Onze overkapping is namelijk niet afgesloten. Het is nu in principe een soort veranda! Dat is dan ook precies waar wij al een tijdje naar aan het kijken zijn: een tuinkamer! Een tuinkamer is in principe gewoon een tuinoverkapping, alleen wordt deze ook nog dichtgemaakt met zijwanden en voorwanden.

Zo'n tuinkamer wordt vaak verward met een serre, maar dat is het niet. Een serre is namelijk een geïsoleerde ruimte waarmee je je woonkamer kan uitbreiden (je kan bijvoorbeeld deuren/ramen verwijderen), maar een tuinkamer is een afgesloten ruimte die niet volledig is geïsoleerd. Geen optie om je woonkamer te vergroten, maar wel om een buiten een aangenaam hoekje te creëren.

Nadat je tuinkamer klaar is, heb je eigenlijk een soort buiten woonkamertje waar je heerlijk kan zitten. Doordat je dichte zij- en voorwanden hebt, is het in principe al een stukje warmer. Mocht je het nu toch nog warmer willen hebben, kun je ook perfect een heater in deze ruimte plaatsen. Ideaal voor de wat koudere avonden in de lente en/of zomer.

Wat ik overigens ook onwijs gaaf vind is om zo'n tuinkamer op een andere plek in de tuin te zetten. Als je een groot huis met een grote tuin hebt, vind ik het prachtig als deze wat verder achterin de tuin staat: zo creëer je weer een totaal andere sfeer. Daarvoor moeten we alleen nog eventjes wachten tot we gaan verhuizen naar ons volgende huis! Iets om naar uit te kijken in ieder geval, want ik vind dit echt prachtig.

'' Heb jij ook een veranda/tuinkamer in de tuin?

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen