Ik ben een plant mom en jij kan het ook!

Op een kleine vetplant op mijn slaapkamer na, heb ik vroeger nooit omgekeken naar planten. Niet eerder dan dat ik met mijn vriend ging samenwonen. Nadat de meubels hun plek hadden gevonden, wist ik al snel dat het huis meer levendigheid nodig had, en hoe kan je dat beter creëren dan met planten? Of die planten nu echt of nep zijn; het geeft een stukje sfeer waar ikzelf heel gelukkig van word!

Onze woonkamer telt ''as we speak'' veertien planten, die heel gezellig staan verdeeld over de ruimte. Het plan was om in eerste instantie maar twee planten te nemen, eentje naast het dressoir én eentje naast de bank. Die planten stonden daar echter zo gezellig dat ik binnen de kortste keren opnieuw naar het tuincentrum ben gereden.

Die tweede keer was ik op zoek naar planten voor in de vensterbank, lekker burgerlijk! Ik kan het niet helpen, ik vind dat gewoon ontzettend gezellig staan. De voorkant van het huis is toch hetgeen waar mensen het eerste tegenaan kijken. Door de planten in de vensterbank krijgt ons huis gelijk een fijn sfeertje!

Nadat we de grote planten hadden aangeschaft volgden er nog veel meer tripjes naar het tuincentrum. Inmiddels ben ik zelfs boven flink aan de slag gegaan met planten. Onze slaapkamer telt er inmiddels vier en ik heb er sinds afgelopen week ook drie in de badkamer staan/hangen.

Als het gaat om planten lees ik héél vaak ervaringen van mensen die hun planten niet in leven kunnen houden. Vervelend, maar gelukkig is daar een hele goede oplossing voor. Ik heb het dan natuurlijk over kunstplanten! Tegenwoordig zijn er zulke fantastische kunstplanten te koop dat je soms echt goed moet kijken of een plant nu echt of nep is.

Het leek mij daarom ook een onwijs leuk idee om mijn favoriete kunstplanten van Maxifleur met jullie te delen. Deze website heeft namelijk een onwijs ruim aanbod aan kunstplanten. Mijn favoriete rubriek op hun website is om precies te zijn de kunst hangplanten. Sinds kort heb ik namelijk hangplanten in de badkamer en die kosten toch wat meer moeite om te onderhouden. Toen ik deze kunst hangplanten voorbij zag komen bedacht ik mij gelijk dat dit ideaal zou zijn voor in de badkamer. Doordat onze badkamer namelijk vreselijk warm is in de zomer hebben de echte planten het soms zwaar te verduren!

Ik denk dat ik na die hangplanten nog ruim een uur heb rondgekeken op de website van Maxifleur. Terwijl ik dat deed, kwam ik ook nog eens terecht bij het kopje 'Buiten kunstplanten'. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik dat nog niet eerder had gezien, maar nu ik weet dat het bestaat ben ik fan! Binnen heb ik zelf namelijk echte planten, maar buiten is het weer een heel ander verhaal. Hoe goed ik binnen ook ben met het verzorgen van planten; die tuin is nog niet helemaal mijn ding!

Ik ben tijdens het scrollen een beetje verliefd geworden op de lavendel kunstplanten. Lavendel wil ik namelijk al lange tijd in de tuin. Gezien ik zelf allergisch ben voor wespen en vergelijkbare insecten durf ik het in onze tuin alleen niet zo goed aan: het is namelijk een feit dat daar veel ongedierte op af komt. Bij kunst lavendel heb je daar geen last meer van, wat het voor ons echt perfect maakt.

Dit jaar hebben we de tuin al helemaal op orde en zou ik het zonde vinden om alle planten er weer uit te halen, maar het is echt iets wat ik in gedachte ga houden voor volgend jaar. We hebben nu namelijk veel eenjarige planten die volgend jaar moeten worden vervangen. Ik zie dit dan wel zitten! 

'' Wat staat er bij jou in huis? Kunst, echte planten of juist een combinatie?
*De foto's in dit artikel zijn afkomstig van de website van Maxifleur.
Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen