Mijn eerste ervaring met Bluesky Gellak


Zoals jullie weten ben ik dol op nagellak, maar pak ik ook regelmatig een gel lakje uit de kast. Simpelweg omdat deze lakjes doorgaans een stuk langer blijven zitten dan een reguliere nagellak. Met mijn werk is dat een must en daardoor ben ik des te blijer met de komst van deze lakjes. Nu is het fenomeen gel lak niet meer zo nieuw, maar voor mij was het merk Bluesky wél nieuw. Ik testte dit merk de afgelopen weken uitgebreid uit en deel vandaag mijn ervaring met jullie!

Omdat ik nog niet bekend was met het merk Bluesky kreeg ik allereerst een starter set opgestuurd. Ik ontving de starter set zwart, maar op de website heb je de keuze uit een aantal soorten. Handig om te weten: Bluesky is 100% vegan en wordt niet getest op dieren.

In mijn starter set zitten de volgende producten:
Bluesky Lamp Zwart 24 Watt Led
Base Coat
Top Coat
Nagelriem Olie
Vijl 100/180
Bokkenpoot metaal
Zachte Borstel
10x Cleanser Pads
10x Remover Wraps


Met deze basis set heb je vrijwel alles wat je nodig hebt om een gel manicure aan te brengen. Het enige wat je nog mist is een mooi kleurtje! Leuke deal: bij aanschaf van twee kleurtjes krijg je 10% korting op de gehele set. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Naast de starter set ontving ik ook nog eens drie verschillende kleurtjes gel lak. Van links naar rechts zijn dit de volgende kleuren:

D160 Roo: een prachtige, dieprode kleur. Zoals jullie weten draag ik niet snel een gekke kleur op mijn nagels, maar rood is wél een kleur waar ik zo af en toe naar neig. Het staat heel classy en past over het algemeen goed bij elke outfit. Dit is dan ook echt een mooie basis rood.

80518 Blackpool: toen ik het perspakket opende vond ik dit gelijk een hele bijzondere keuze, want zwart zou ik nooit op mijn nagels dragen. Het is kwalitatief zeker een goede lak: hij is echt diepzwart en dekt al heel goed met één laagje. Dragen zal ik hem alleen niet, want zwarte nageltjes passen helaas totaal niet bij mij.

7344: dit is -zoals jullie vast al hadden geraden- de kleur die ik zelf uitkoos: 7344. In tegenstelling tot de andere twee kleurtjes (welke beide al goed genoeg dekten in één laag) heb ik bij dit lakje vier laagjes moeten aanbrengen voor bovenstaand resultaat. Als je deze kleur wilt dragen zou ik je aanraden om er een witte basis onder aan te brengen: in zijn eentje gaat hij namelijk niet volledig dekken zoals je wel zou zeggen als je de foto op de site bekijkt.

Drie totaal verschillende kleurtjes, en dat is ook precies wat er zo leuk is aan Bluesky: naast deze drie kleuren hebben ze echt nog tientallen andere kleuren in de meest uitlopende stijlen: glitters, shimmers, metallics en noem het maar op. Ze hebben daarnaast ook echt een ruime keuze aan kleurtjes. Dat is wat mij betreft wel echt een pluspunt.
Maar dan de test zelf; hoe werken de lakjes in de praktijk en vooral niet onbelangrijk: hoe functioneren ze? Ik heb gekozen om de kleur D160 Roo aan te brengen op mijn nagels. Deze kleur sprak mij van het drietal het meeste aan, en laten we eerlijk zijn: hij ziet er gewoon prachtig uit.

Ik kan dan ook weinig negatiefs zeggen over het aanbrengen van de Bluesky gellak. De lakjes werken precies zoals ik van andere merken gewend ben en zorgen er voor dat mijn manicure er binnen ongeveer een half uurtje op zit. Dat kan misschien nog wel sneller, maar ik doe het graag op mijn gemak. Door het gewoon rustig aan te brengen krijg je namelijk het mooiste en beste resultaat.

Het fijne aan de lakjes van Bluesky vind ik het smalle, recht afgeknipte kwastje. Hierdoor kan ik goed bij de hoekjes van mijn nagels en zorg ik dat er maar een heel klein randje overblijft bij mijn nagelriemen.

Het spannendste gedeelte is wat mij betreft toch altijd de draagtest. Omdat ik nog net geen vakantie had bij het dragen van de lak kon ik het het allerbeste testen. Ik werk hele dagen met mijn handen en daardoor is het voor nagel- en gellak soms best lastig om te overleven. Bluesky heeft mij daar zeker niet in teleurgesteld, want pas na een week begonnen mijn nagels echt zichtbaar te chippen.

Ik heb de lak al met al anderhalve week laten zitten voordat ik mij echt ging storen aan het chippen, waarna ik de kleur er op het moment van typen net heb afgehaald. Het afhalen ging bij mij iets minder gemakkelijk dan ik gewend ben, wat voornamelijk komt door de removal wipes. Ik vind dat deze net niet sterk genoeg zijn voor de wél sterk hechtende base coat. Bij het gebruik van deze wipes moest ik echt vrijwel de hele lak van mijn nagels afvijlen. Mijn eerste nagels kwamen er daardoor niet helemaal goed onderweg, waarmee ik doel op scheurtjes en zelfs een kleine breuk in mijn nagelbed.

Bij het switchen naar andere removal wipes heb ik geen problemen meer gehad met het verwijderen van de lak. Niet zo'n probleem, want ik heb meer dan genoeg removal wipes in huis. Hiermee was mijn manicure er binnen no time af,  zonder scheurtjes of breuken.

Na het verwijderen heb ik mijn nagelriemen lekker verwend met de nagelriem olie, want wat een toppertje is dat. Deze ruikt een beetje amandelachtig en trekt bijzonder snel in. Ik vind deze bijna net zo fijn als mijn oude, vertrouwde LUSH Lemony Flutter!

Mijn eindoordeel? Ik ben zeker te spreken over Bluesky Gellak. Het is een fijn merk, maar wat ik vooral niet onbelangrijk vind is dat het ook nog heel betaalbaar is. De starter set die ik ontving kost normaal gesproken €60.00 en voor een kleur lak betaal je €8.00. Doordat de prijsjes van de kleur lakken ook erg laag liggen is het heel interessant om regelmatig een nieuw kleurtje aan te schaffen. Ik ben in ieder geval enthousiast!

'' Ben jij al bekend met de producten van Bluesky?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Ik kende dit merk nog niet,maar de diep rode vind ik heel mooi. Meestal draag ik zomers vaak een rode lak op mijn teennagels. Rood staat altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's en applicatie! Ze klinken erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik altijd gellak met een extra laagje builder gel eronder voor de stevigheid, dan heb ik nooit last van chippen:) ook rubber base is fijn om dat tegen te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wow that looks gorgeous :-D

  BeantwoordenVerwijderen