Batiste Blonde en Batiste Dark Hair

Als het gaat om droogshampoos hoef ik geen seconde te twijfelen als mij gevraagd wordt wat mijn favoriete merk is. Het antwoord op die vraag is natuurlijk Batiste! Batiste was het eerste merk wat ik ooit probeerde als het gaat om droogshampoos, maar inmiddels heb ik ook vele andere merken getest. Ondanks dat ik heel wat heb getest blijft mijn favoriete merk by far Batiste. Ik was dan ook heel enthousiast toen er weer een mooi pakketje van dit merk binnenkwam! Dit keer een pakketje met twee nieuwe droogshampoos: Batiste Blonde en Batiste Dark Hair.

De namen van deze producten zeggen het natuurlijk al; ze zijn speciaal gemaakt voor Blond en Donker haar. Met een normale droogshampoo krijg je namelijk altijd een beetje een witte waas, terwijl deze twee varianten je haar een vleugje kleur geven.

Het klinkt heel interessant en daarom ga ik ook maar gelijk door met het testen! Ik was namelijk onwijs nieuwsgierig naar deze producten en kon niet wachten om ze te proberen!

Voordat ik begin met de werking van het product is de geur van de Batiste droogshampoos heel erg fijn. De typische Batiste geur die ik gewend ben; subtiel en vooral lekker fris! De perfecte oplossing als je even geen zin of tijd hebt om je haren te wassen; zulke momenten hebben we ten slotte allemaal wel eens!

Ik testte zelf de Blonde variant omdat ik natuurlijk licht haar heb. Ondanks dat ik een beetje rossig ben gebruik ik eigenlijk nog altijd producten voor blond haar, omdat mijn haar meer naar blond dan naar rood neigt. Het viel mij gelijk op dat de kleur van deze droogshampoo vrij geel is, waardoor het belangrijk is om echt even van een afstandje te sprayen. Als je dat niet doet kun je wat makkelijker vlekken in je haar krijgen, en dat willen we natuurlijk niet!

Ondanks dat ik op een afstandje heb gesprayt is de kleur voor mij niet helemaal een perfecte match. Ik krijg een beetje een gele waas op mijn haar die ik niet zozeer mooier vind dan de witte waas die ik bij een reguliere droogshampoo heb. Ik kan mij voorstellen dat dit wel ideaal is om dof haar op te peppen, maar de kleur moet wel bij jouw blonde lokken passen. Bij mij was dat helaas niet helemaal het geval.


Nu is blond wat mij betreft een stuk moeilijker te matchen dan een donkere haarkleur, want ook daarvoor is een nieuwe droogshampoo bedacht! Ik heb het dan natuurlijk over de Batiste Dark Hair. Deze heb ik zelf niet kunnen testen op mijn haar, maar ik heb hem wel op mijn hand gespoten om de kleur te bekijken. Van deze droogshampoo komt echt een wat subtielere waas en ik kan mij voorstellen dat dit perfect is voor alle brunettes.

Op donker haar levert een normale droogshampoo sneller een waas, waardoor ik zeker voor deze variant was gegaan indien ik wél donker haar had gehad.

Mijn eindoordeel; voor mij persoonlijk houd ik het lekker bij de reguliere droogshampoo van Batiste, maar ik kan je zeker aanraden eens te kijken of de kleur voor jou een match is. Als dat namelijk wel het geval is zijn dit echt fijne producten om je haar eenvoudig een kleine boost te geven!

Batiste Blonde en Batiste Dark Hair - €6.49 voor 200 ML per stuk.
'' Gebruik jij liever een droogshampoo met of zonder kleur?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

 1. Hier een brunette en ik zweer echt bij deze droogshampoo. Dit is de enige dat werkt voor mijn haar! Dus zeker een aanrader voor brunettes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook de blonde variant geprobeerd maar voor mij was hij ook te gelig. Ik gebruik nu de cherry variant en die vind ik echt super lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks voor deze tip! Ik ben toevallig net op zoek naar een nieuwe, goede droogshampoo. Ik heb zelf bruin haar, dus ik ga deze zeker even uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jammer dat hij zo gelig is, dan is het ook niets voor mij. Dan blijf ik gewoon bij de normale variant van Batiste

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne review! Goed om te weten dat hij een gelige waas achterlaat...

  BeantwoordenVerwijderen