Chanel - Gabrielle Hair Mist

Ik denk dat vrijwel iedereen het wel met mij eens is als ik zeg dat ik de flacons van de parfums van Chanel prachtig vind. Eenvoudig en tegelijkertijd heel elegant. Toch moet ik eerlijk bekennen dat de geuren mij -op een uitzondering na- over het algemeen niet zo aanspraken. Kort geleden kwam daar verandering in toen ik de nieuwe geur 'Gabrielle' rook.Die geur rook ik toen ik zag dat mijn moeder hier het parfum van had, maar dat was niet het enige wat zij bestelde. Ze bestelde voor mij de hair mist van deze geur, en zoals jullie al weten ben ik sinds kort verzot op hair mists! Geurtjes blijven op mijn huid namelijk niet zo lang hangen, maar in mijn haren is dat wel het geval. Ik draag nog steeds graag parfum, maar ik merk dat ik ook steeds meer neig naar een parfum voor mijn haren.

Nu heb ik naast deze hair mist ook een kleine sample van dit parfum (die ontving ik toevallig een tijdje geleden tijdens een bestelling bij Douglas) en vind ik het vooral fantastisch om ze tegelijk te dragen. Het is namelijk een heerlijke geur die tegelijkertijd niet snel overheerst. Door de geur op zowel mijn huid als haar te dragen ruik je hem in precies de juiste dosering.

Genoeg over het parfum; tijd voor de hair mist. Om te beginnen is de verpakking van het flesje natuurlijk prachtig. Volgens mij is Chanel zo'n merk waar niemand een hekel aan heeft, toch? Het flesje lijkt eenvoudig, maar bevat tegelijkertijd zoveel unieke details. Zo is het glas flinterdun en lijkt het parfum hier bijna door te zweven. Het etiket en de stop hebben dezelfde geometrische vorm en dezelfde ondefinieerbare lamékleur. Deze zit namelijk precies in het midden van goud en zilver. Heel mooi!


'Gabrielle' (natuurlijk vernoemd naar mevrouw Coco Chanel herself (haar echte voornaam is Gabrielle) wordt omschreven als een zonovergoten parfum. Het is een zuivere geur die is opgebouwd rond een hart van exotische, romige en omhullende jasmijn. Fonkelende groene, fruitige noten van ylang-ylang worden opgevolgd door de zindering van frisse, sprankelende oranjebloesem. Tot slot maakt de geur plaats voor de tuberoos uit Grasse.

Zowel de hair mist als de parfum bevallen mij tot nu toe heel erg goed. De parfum vervaagt bij mij iets sneller, maar de hair mist blijft daar in tegen écht lang hangen. Een heerlijke combinatie, als je het mij vraagt!

Ik kan niet anders zeggen dat dit de eerste Chanel geur is die ik écht heerlijk vind. Hij is bloemig, maar tegelijkertijd ook totaal niet. Het is een warme, zonnige geur die mij doet denken aan een lange strandwandeling. Een prachtige, romantische zonsondergang.

Chanel - Gabrielle Hair Mist - €61.10
'' Wat is jouw favoriete Chanel geur?

6 opmerkingen

 1. Teresa Palm06-08-2020 10:31

  Klinkt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een groot fan van Chanel parfums, maar een hair mist heb ik nog nooit geprobeerd. Toch maar eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het flacon is prachtig en zoals jij de geur omschrijft is het er zeker ook een waar ik blij van zou worden ♥.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De geur is heerlijk,maar het lijkt toch of je er sneller van gaat zweten,dat heb ik met andere merken niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zweten van een hair mist of parfum? Dat heb ik inderdaad nog nooit gehad, met deze gelukkig ook niet! :)

   Verwijderen