Shampoo- en Conditioner bars van HappySoaps


De laatste tijd zie ik ze steeds vaker voorbij komen; shampoo- en conditioner bars. Ook ik ben er daarom onlangs aan gaan geloven! Ik mocht namelijk één shampoo bar en twee conditioner bars uitproberen van het merk HappySoaps. Nieuwsgierig naar mijn bevindingen? Lees dan snel verder!


Voordat ik begin met het testen van de bars leek het mij handig om een klein beetje achtergrondinformatie te delen. Hoewel ze namelijk steeds populairder worden kan ik het mij ook goed voorstellen dat je er nog niet bekend mee bent!

De shampoo bars van HappySoaps zijn 100% plasticvrij, vegan en natuurlijk. De shampoo bars worden handgemaakt in Nederland. Bij het proces van productie, transport en opslag wordt er geen grammetje plastic gebruikt. Daarnaast zijn de shampoo bars vrij van palmolie én zijn ze omgerekend een stuk goedkoper dan traditionele shampoos. Eén shampoo bar zou gelijk staan aan 3 tot 4 plastic shampooflessen.

Dat klinkt allemaal veelbelovend, tijd om de producten te gaan testen! Ik begin daarbij met de La Vie en Rose shampoo bar. Zoals de naam het al zegt heeft deze bar een authentieke rozengeur. Ik vind het fijn dat deze niet te overheersend is. Bij rozengeur wil dat nog wel eens het geval zijn.

De roze kleur en de gedroogde rozenblaadjes zorgen voor een mooi uiterlijk, maar ook de werking van dit product heeft mij niet teleurgesteld. Ik gebruik de bars het liefste door ze een beetje nat te maken, goed te masseren over mijn handen en vervolgens het vrijgekomen product in mijn haar te masseren. Natuurlijk kun je de bar ook rechtstreeks door je haar laten glijden om het te wassen. Persoonlijk vind ik dat minder gunstig, zo verspil je onnodig meer van het product.

Na het wassen merk ik dat mijn haar allereerst heerlijk ruikt. De geur is onder de douche net wat intenser dan wanneer je de bar 'droog' ruikt. Het voelt nog wel een beetje stug, maar daarvoor gaan we door naar de conditioner bar!


Het leuke aan de shampoo- en conditioner bars is het feit dat er heel veel keuze is. Niet alleen qua geuren en kleuren, maar ook als het gaat om de wensen voor je haar. Mijn keuze voor de eerste conditioner bar viel daarom op de Tender Rose variant.

De Tender Rose conditioner bar past perfect bij de La Vie en Rose shampoo bar en dat vind ik erg fijn. Ik gebruik altijd het liefste een shampoo & conditioner met hetzelfde doel en dezelfde geur.

Na het wassen met de shampoo bar herhaalde ik hetzelfde proces met deze conditioner bar. Even nat maken, product op je handen wrijven en vervolgens mijn haar opnieuw wassen. Ik vind het zelf altijd fijn om een conditioner even een paar minuutjes in te trekken, maar dat is natuurlijk helemaal aan jou!

Na het uitwassen van de conditioner ben ik blij verrast: mijn haar voelt nu verre van stug aan. Omdat ik krullen heb is een conditioner altijd een musthave om te zorgen voor het beste effect. Dat merk ik ook nu weer!


Last but not least testte ik ook de Melon Power conditioner bar. Dit is stiekem wel mijn favoriet geworden, wat al begon bij het ruiken van de bar! Deze ruikt naar een lekkere, zoete watermeloen. Perfect met deze hoge temperaturen!

Ik merk dat deze conditioner bar mijn haar nog net even iets zachter maakt dan de Tender Rose variant. Vooral niet onbelangrijk; mijn haar pluist ook nog net even een stukje minder wanneer ik deze variant gebruik.

Of de shampoo- en conditioner bars daadwerkelijk net zo lang meegaan als 3 of 4 plastic flessen, dat moeten we nog eventjes afwachten. Met 3 flessen doe ik normaal wel ruim een half jaar, dus tegen de tijd dat ik de eerste shampoo bar op heb laat ik het jullie weten. Ik ben heel erg benieuwd!

Tot zoverre ben ik in ieder geval heel erg tevreden over de bars. Ik denk dat het een mooie, milieubewuste optie is. Ik zou je overigens wel aanraden om er gelijk een bewaarblikje bij aan te schaffen. Dit is niet alleen handig voor op reis, maar ook voor in je eigen badkamer!

HappySoaps Shampoo Bar - €8.75 / Conditioner Bar - €9.75
'' Heb jij al eens een HappySoaps shampoo- en of conditioner bar geprobeerd?


Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

13 opmerkingen

 1. Wat een mooie producten! Ik heb het nog niet geprobeerd maar ik vind het zeker wel interessant omdat ik eigenlijk ook graag minder plastic wil gaan gebruiken. Het is bizar om te zien hoeveel onnodig plastic er eigenlijk wordt gebruikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant om te lezen! Ik vind ze er inderdaad heel mooi uitzien, maar als ze dan ook nog eens fijn zijn in het gebruik is dat wel zo prettig. Het leek me altijd een beetje stug haar opleveren, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Toch eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik inderdaad ook verwacht, maar het is echt het tegenovergestelde. Het is eigenlijk gewoon samengeperste shampoo en conditioner. :)

   Verwijderen
 3. Zelf wissel ik af met shampoo bar en een gewone shampoo vind af en toe het gebruik van de fles nog iets te handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ze al geprobeerd. Ik vind ze super fijn, maar het zijn echt geen 3 à 4 flessen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel erg benieuwd hoe lang ik er mee doe! Ik laat het weten. :)

   Verwijderen
  2. Hoelang doe jij er ongeveer mee met hoeveel keer gebruiken per week? Ik wil graag overstappen naar deze soap bars van Happy Soaps maar vind het ook zonde als ze nog geen twee maanden mee gaan.

   Verwijderen
 5. Ik heb er ook eentje, maar dan van een ander merk. Best wel fijn en gaat ook lang mee. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een heel fijn product. Ik heb nog nooit een shampoo bar gebruikt, toch maar eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zien er niet alleen geweldig uit, ze werken ook nog eens top! Ik gebruik iedere avond een shampoobar en je doet er zo lang mee.. heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij ziet er echt super leuk uit ook! Ik heb nog nooit een shampoobar gebruikt. Maar klinkt wel ontzettend goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Shampoo bar is fijn in gebruik. Helaas krijg ik van de conditioner wat moelijker voldoende in mijn vochtige haar. Zeker als je de conditionerbar al vaker hebt gebruikt en deze kleiner wordt merk ik dat de bar sneller afbrokkelt en moeilijk in het haar te krijgen is. Daarom wrijf ik dan toch maar de contditoner op mijn handen en daarna in mijn haar. Dat vind ik persoonlijk beter gaan. De conditionerbar die ik gebruikt heb is de melon power. Ik heb het idee dat je tegenover 1 shampoobar wel 2 condionerbars nodig hebt. Mijn haar is halflang, dun/fijn haar en helemaal stijl.

  BeantwoordenVerwijderen