Hairworkxx Quick in Ponytail


Hoewel ik mijn haar vroeger bijna altijd vast droeg, is daar tegenwoordig niets meer van over. Ik draag mijn haar eigenlijk altijd los, simpelweg omdat ik dat het mooiste vind. Mijn haar lijkt door mijn krullen namelijk erg dik, maar als ik het in een staart doe blijft er nagenoeg niets van over en zie je dat mijn haar juist erg dun is. Ik mocht daarom een Quick in Ponytail van het merk Hairworkxx testen en deel mijn ervaring vandaag met jullie!Zo'n lange, volle staart zien we natuurlijk steeds vaker voorbij komen. Zo staat Ariana Grande er erg om bekend om vaak een hoge, strakke paardenstaart te dragen en zien we het bij nog veel meer celebrities. Deze haartrend kun je nu ook zelf eenvoudig creëren met de Quick-In Ponytail. 

De voordelen van de Quick in Ponytail op een rijtje:

– Voegt extra lengte en volume toe
– Binnen 1 minuut zelf ingezet
– Geen schade aan je eigen haar
– 100% Human Hair
– Onzichtbaar
– Ook geschikt voor dun haar
– In 5 seconde uitgehaald
– In vele kleuren, lengtes en modellen
– Ook een felle kleuren beschikbaar
– Lichtgewicht
– Mogelijkheid om uw eigen staart samen te stellen

De staarten zijn beschikbaar in drie verschillende stijlen: steil, slag en krul. Hoewel ik zelf krullen heb ben ik toch gegaan voor de staart met slag, deze leek mij namelijk wat beter te passen bij de soort krullen die ik heb. Ik koos daarbij voor de lengte van 45 cm. Mocht je echter nog een langere staart willen; de variant 'Steil' is verkrijgbaar tot wel 60 cm!


Bij binnenkomst viel mij gelijk op dat de textuur van de 'krul' goed aansluit bij de krullen die ik zelf heb. Het zit een beetje tussen slag en krul in. Zeker als ik mijn haar in een staart heb worden mijn krullen iets minder aanwezig. Dan zou de staart met krul minder goed hebben aangesloten.

De staart is lekker lang en voelt in eerste instantie een beetje stug aan. Omdat de staarten gemaakt zijn van echt haar kun je deze stylen en behandelen zoals je zelf wilt. Ik heb hem daarom voordat ik hem ben ga gebruiken eerst gewassen en behandeld met een fijn masker. 

Omdat de slag in deze ponytail extension gekookt is, is hij niet permanent. Het is daarom belangrijk om hem na het wassen liggend, opgeknepen te laten drogen. Doe dit op een handdoek om zo de slag terug te krijgen. 

Na het wassen voelt de staart nog steeds wat stugger en ruwer dan mijn eigen haar, maar het voelt wel al een stuk beter! Tijd om de staart in te doen! Op de website staat een uitgebreid filmpje met een uitleg hoe je de staart in kunt brengen. Dat doe je als volgt;

- Maak een strakke staart van je eigen haar.
- Steek het kammetje in de band van de staart achter je haarelastiek.
- Draai het stukje haar met klittenband om de staart heen en steek het uiteinde vast met een speldje, of druk hem onder de staart.

In het filmpje wordt dit met twee personen gedaan, en ondanks dat er bij staat dat het eenvoudig in je eentje is aan te brengen vond ik het nog een aardig karwei. Ik heb hem echt meerdere keren in mijn haar moeten proberen te zetten voordat hij écht goed vast zat. Je moet er dus echt even wat handigheid in krijgen, maar als je een tweede persoon in de buurt heb zou ik dat gewoon aanraden; dat is écht een stukje handiger.

Als hij eenmaal zit, dan zit hij ook! Ondanks dat ik de staart persoonlijk best zwaar vind zakt hij niet uit en blijft hij echt urenlang op zijn plek zitten. Zelf vind ik de staart wel vrij zwaar en draag ik hem maximaal een paar uurtjes. Voor een feestje zou dit bijvoorbeeld perfect zijn! 


Maar jongens, check even dat verschil! Mijn haar is van zichzelf vrij dun en ziet er normaal in een paardenstaart niet fantastisch uit. Met de Quick in Ponytail is dat opeens een heel ander verhaal. Je krijgt opeens een totaal ander kapsel, en dat binnen een paar minuten. De perfecte, messy ponytail! 

Ik ontving de ponytail in de kleur 18/613: Nature/White Blonde. Deze kleur past redelijk goed bij mijn haar, al zie je vooral in het echt dat de kleur niet helemaal exact hetzelfde is. Ik ben zelf namelijk een stuk meer rossig en dat mis ik in de staart een beetje. Doordat mijn haar wel verschillende kleuren heeft (en deze staart ook), valt het in principe niet heel erg op, maar om écht het mooiste resultaat te krijgen denk ik dat ik hem nog een beetje bij ga verven. Dat zou eenvoudig te doen moeten zijn, gezien het om echt haar gaat.

Het is even een beetje zoeken naar de handigste manier om de staart in te brengen, maar al met al ben ik zeker enthousiast. Het is onwijs leuk om je haar een hele andere look te kunnen geven, zeker voor bijvoorbeeld een feestje! 

'' Draag jij wel eens haar extensions?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Wauw, wat een verschil! Het staat echt supermooi bij je eigen haar! Mijn haar is één grote dikke bos, dus mijn staart is meestal al ongeveer zo, maar wel heel tof dat er dit soort oplossingen zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een verschil! Heel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen