MEXX Black Man & Woman

Afgelopen week ontving ik twee prachtige geuren; MEXX Black for him and her. Geen nieuwe geuren, maar juist een klassieker in een nieuw jasje. Ik moet toegeven dat ik MEXX Black zelf nog niet eerder heb geroken, dus voor mij is deze lancering éxtra leuk. Ik testte deze vernieuwde versie uit en deel mijn ervaring vandaag met jullie.


Natuurlijk begin ik met de geur voor dames, daar was ik namelijk het meest nieuwsgierig naar! MEXX Black Woman komt in een langwerpige flacon. Deze flacon heeft een ombre effect die overloopt van lichtroze naar zwart. Die ombre look ziet er naar mijn mening ontzettend chique uit en geeft je gelijk het gevoel dat je een dure geur in handen hebt. Des te leuker is het om dan het zachte prijsje te ontdekken!

De vormgeving is simpel, strak en klassiek. De kleine 'Touch of Pink' is net genoeg om de flacon speciaal te maken. Deze maakt het helemaal af! In mijn ogen een prachtige flacon die niet misstaat tussen de rest van mijn collectie.

Gelukkig blijft het niet alleen bij een mooi plaatje. MEXX Black heeft mij qua geur ook aangenaam verrast! De geur begint bloemig, maar is gelijk sterk aanwezig. Naarmate je hem wat langer op de huid hebt wordt hij een stukje zoeter, maar je blijft die warmte van de sandelhout ruiken. MEXX omschrijft hem zelf als 'Een geur voor elke dag' en daar ben ik het helemaal mee eens. Deze geur is lekker voor een simpele werkdag, maar ook bijzonder genoeg voor een etentje of romantisch avondje weg. Sterk genoeg om bijzonder te ruiken, maar tegelijkertijd niet over de top. 

De geurnoten van dit parfum:
Topnoten: freesia, pioenroos, gemberbloesem, zwarte bes en goudsbloem
Hartnoten: cederhout, lotusakkoord, peer, lychee en abrikoos
Basisnoten: vanille, amber en sandelhout

De belangrijkste test is natuurlijk de houdbaarheidstest, om het maar even zo te noemen. Ik spray hem twee keer per dag op; in de ochtend en in de loop van de middag. Ik heb helaas een lastige huid waarop veel geurtjes snel vervagen. MEXX Black doet hetzelfde als de meeste geurtjes in mijn collectie. Het voordeel van MEXX ten opzichte van de andere geurtjes in mijn collectie, is dat deze héél betaalbaar is. Dan is het een stuk minder erg om de geur een keertje bij te spuiten.

Maar goed, als het bij slechts twee keer opspuiten op een dag blijft, dan hoor je mij niet klagen! Ik heb ook wel eens geurtjes gehad die je na een half uur al totaal niet meer rook. Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat ik erg enthousiast ben over deze geur!

Natuurlijk wordt er ook aan de mannen gedacht, en daar is mijn vriend altijd erg blij mee. Hij is namelijk net zo gek op lekkere geurtjes als ik. Zijn collectie is dan inmiddels ook bijna net zo groot als die van mij. Ja, echt.

De flacon van MEXX Black Man is vergelijkbaar met de vrouwelijke variant, al is deze net iets robuuster en mannelijker. In plaats van de hoogte gaat deze de breedte in, en werken we met een blauwe ombre in plaats van roze. Twee flacons die ontzettend mooi bij elkaar matchen!

Mijn vriend en ik waren beide gelijk enthousiast bij het ruiken van deze geur. Hierbij dacht ik ook gelijk hetzelfde als bij de vrouwengeur; het is de perfecte geur voor elke dag. De geur begint wat zoeter en luchtig, maar veranderd naarmate je hem langer draagt naar een warme en vooral volle geur. 

De geurnoten van dit parfum:
Topnoten:
zwarte peper, mandarijn en aquatisch akkoord
Hartnoten: verfrissende waterlelie en cederakkoord
Basisnoten: patchouli, sandelhout en amber

Vriendlief heeft het geluk dat geurtjes bij hem ontzettend lang blijven hangen, bij deze geur is dat dan ook niet anders. Als hij hem in de ochtend opspuit ruik ik hem aan het eind van de avond nog; genieten! Natuurlijk zwakt hij in de loop van de dag wel iets af, maar dat is ook logisch.

Extra leuk; ik vind deze geur persoonlijk ook érg goed voor vrouwen. Ik spoot hem toen hij binnen kwam op mijn eigen pols om te ruiken, en na een kwartiertje rook hij op mijn eigen huid ontzettend lekker. 

Ik ben over beide geurtjes verrassend enthousiast, dat kan ook haast niet anders. De flacons zijn mooi, de geuren kloppen én de prijs is goed. Een perfect cadeautje voor onder de Kerstboom als je het mij vraagt.

MEXX Black Man & Woman Eau de Toilette 15 ML - €17.99 | 50 ML - €23.99
'' Gebruik jij wel eens een geurtje van MEXX?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Ik vind ze heel erg lekker klinken. Ga ze zeker ruiken als ik bij douglas kom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie flacons, ben nu heel benieuwd naar de geur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed! Als ik ze zie staan, zal ik eens even ruiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb eigenlijk nog nooit een parfum van Mexx gebruikt. Jammer is dat altijd hè, als parfums zo snel vervliegen, ik heb daar zelf ook met bepaalde parfums last van.

  BeantwoordenVerwijderen