Molton Brown Orange & Bergamot Eau de Parfum


Als er een pakketje van één van je favoriete high end merken binnen komt maak je toch even een klein sprongetje. Vooral als dat pakketje ook nog eens geheel onverwachts binnen komt! Zo ontving ik verleden week een fantastisch pakket met daarin een aantal producten van Molton Brown. Ik unboxte dit pakketje al op mijn Instagram en ging er de afgelopen week al heerlijk mee aan de slag. Mijn favoriet uit het pakketje?  De Molton Brown Orange & Bergamot Eau de Toilette.


Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe parfums en eau de toilettes, en die van Molton Brown zijn mij tot nu toe allemaal goed bevallen. Het is lastig om te omschrijven, maar bij de geurtjes van Molton Brown hangt er altijd een soort 'waas' over de geuren. Die waas is heel herkenbaar en ruik ik bij alle geurtjes terug, waardoor het echt een kenmerkend iets is voor de geuren van Molton Brown.

Voordat ik dieper in ga op de geur heb ik het natuurlijk weer eventjes kort over de verpakking. Deze is precies hetzelfde als de verpakking van de andere geurtjes van Molton Brown, wat ik persoonlijk wel erg mooi vind. Zo staat het namelijk heel chique als je meerdere geurtjes van dit merk naast elkaar zet! 

Ondanks dat de flesjes allemaal hetzelfde zijn, zijn de geuren nog steeds erg herkenbaar. De vloeistof heeft namelijk tot nu toe allemaal een ander kleurtje. Zo is deze weer net wat geler, en daarnaast staat de geur natuurlijk ook nog eens op het flesje gegraveerd!


Tijd voor de geur zelf! Orange & Bergamot is een fantastisch geurende Eau de Toilette met de volgende geurnoten:

Topnoten: sinaasappel, bergamot en mandarijn
Hartnoten: neroli, kardemom en galbanum
Basisnoten: muskus, ylang-ylang en cederhout

Om heel eerlijk te zijn was ik niet gelijk denderend enthousiast bij het opspuiten van deze geur. Ik vond hem in eerste instantie héél bloemig en een tikkeltje overheersend. Maar goed, we weten allemaal dat geuren gedurende de tijd ontzettend veranderen. Het duurde dan ook -gelukkig- niet lang voordat deze geur zich aanpaste en vermengde met mijn lichaam. 

Langzaam begon de overheersende bloemengeur af te nemen en rook ik een frisse, ietwat zoete mandarijngeur. Deze geur werd al snel opgevolgd door iets warmers; een musk/houtachtige geur. Dat is ook waar de geur blijft hangen; een bloemige, frisse én warme geur. Ik vind het heel apart om te schrijven, maar de geur heeft het allemaal. Het lijkt ook net alsof hij bij elk  'snifje' net weer even anders ruikt.

Een bijzondere geur, dat is het absoluut! Als ik hem in de winkel had geroken had ik hem ook niet meegenomen, maar nu ik hem daadwerkelijk heb getest ben ik des te blijer dat ik die kans heb gekregen. Bijzonder, hoe parfum in zo'n korte tijd zo'n andere geur kan aannemen!

Molton Brown Orange & Bergamot Eau de Parfum 50 ML - €70.00
'' Wat is jouw favoriete geurnoot in parfum?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

6 opmerkingen

 1. Klinkt goed, lijkt me een lekker parfum! Ik vind musk altijd erg lekker ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt me een hele bijzondere geur. Ik hou vooral ook van kruidige geuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig flacon! De geur spreekt me ook erg aan. Ik koop nooit geuren door er alleen aan te ruiken in de winkel, maar vaak neem ik eerst een tester mee naar huis om de geur uitgebreid op mijn huid uit te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw die ziet er mooi uit! Tof dat je die hebt ontvangen! :)

  Klinkt inderdaad als een sterke geur, al zou ik niet weten hoe ik moet omschrijven wat ik fijn vindt, haha :P. Ik ken het merk ook nog niet, ga ik zeker eens naar kijken!

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben hier wel heel benieuwd naar. Vooral omdat ik de noten afzonderlijk wel erg lekker vind, dus ben wel benieuwd naar de combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou van geuren met muskus!!;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen