Purpuz Planner 2021

De Purpuz planner; vorig jaar maakte ik er voor het eerst kennis mee en schreef ik een uitgebreide review over mijn ervaring met de Purpuz Planner. Vorig jaar viel mijn oog op de Pink Editie van de planner; dit jaar ging mijn keuze uit naar hun nieuwste kleur. Die nieuwste kleur is de Bold Black. Nieuwsgierig of ik nog steeds even enthousiast ben? Lees dan snel verder!


Dit jaar is er niet één nieuwe kleur, maar is er zelfs nog een speciale gouden editie. Deze gouden editie is een stukje duurder dan de overige kleuren (deze kost maar liefst €100.00), en met de opbrengst daarvan wordt het Purpuz Foundation opgericht. 

Wat betreft uiterlijk en vormgeving (op de kleur na, natuurlijk) is de planner vrij identiek aan die van vorig jaar. Er zijn wel wat kleine verbeteringen en aanpassingen, maar in grote lijnen is de indeling hetzelfde: 

Ideeën: Een plek voor al je ideeën en notities. Weg met alle blaadjes, vanaf nu heb je de Purpuz Planner!
Afspraken: Iedere dag van de week van zes tot tien s'avonds ruimte voor al je afspraken. Voor werk en privé .
Doelen: Een duidelijk stappen plan helpt je van droom naar doel, naar actie. Want alleen actie geeft resultaat.
To-do's: Genoeg plek voor je to-do's voor werk en privé. Zodat je makkelijk de volgende stap zet.
Quotes: Iedere week een unieke Purpuz quote, om je te inspireren. Een Bijpassende uitdaging om het ook echt te doen.
Reflectie: Dagelijks en maandelijkse reflectie om je verder te helpen, stil te staan en een nieuw plan te maken.


Mijn favoriete aanpassing aan de planner is het minimaliseren van de tijdsaanduidingen. Deze waren er vorig jaar voor ongeveer elk uur, terwijl je doorgaans natuurlijk niet elk uur een nieuwe afspraak of taak hebt. Ik althans niet, en ik denk velen met mij.

Het zou voor mij nog fijner zijn als de tijdsaanduidingen er helemaal niet meer waren (afspraken op vaste tijdstippen plan ik namelijk niet tussen mijn dagelijkse 'to do's'), maar de minimalisatie is al een flinke vooruitgang. De lijntjes hebben zo ook een stuk meer ruimte, waardoor je er lekker veel op kwijt kunt!

Kortom; ik vind de planner nog steeds ideaal. Ik moet zeggen dat ik nog steeds niet zo ben van het opschrijven van doelen (die kan ik eenvoudiger bijhouden in mijn hoofd), maar voor de rest ben ik erg te spreken over de inhoud van de planner. Vooral het feit dat er veel ruimte is voor het opschrijven van ideeën vind ik erg prettig. Die heb ik namelijk nogal regelmatig.

Extra leuk; ik zag dat er dit jaar ook voor het eerst een family planner is. Deze staat op de website nog op pre order, maar zal ongetwijfeld ook zeer binnenkort beschikbaar zijn!

Purpuz Planner 2021 - €36.95
'' Maak jij veel gebruik van een agenda of planner?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Deze planner ziet er mooi uit! Ik vind het altijd wel fijn als een planner met ringetjes is, maar de indeling ziet er wel echt top uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele mooie planner maar ik moet me er altijd echt toe zetten om het te gaan gebruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen