Dr. Jart+ Cicapair Calming Mask

Dr. Jart+ is een merk waar ik inmiddels al even nieuwsgierig naar ben. Ik hoorde voor het eerst over dit merk toen er opeens een flinke hype kwam op hun rubberen maskers. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen; die maskers in een grote 'beker' die je zelf met een beetje vloeistof kunt 'bereiden'. Onlangs ontving ik het Dr. Jart+ Cicapair Calming Mask en deze heb ik uitgetest!


Ik wist niet gelijk wat ik mij moest voorstellen bij het Cicapair masker, echter wordt het op de site van MasukaMask precies uitgelegd. Dit masker van Dr. Jart+ is een kalmerend gezichtsmasker die geschikt is voor de gevoelige en droge huid. Laat ik dat nu beide hebben!

Dit masker kalmeert (volgens Dr. Jart+) de droge en gevoelige huid en geeft een intense hydratie boost. Dit eenvoudig aan te brengen gezichtsmasker is doordrenkt met Centella Asiatica-extract. Dit is een Aziatiche kruidenplant die tegenwoordig beter bekend staat als Tiger Grass. Deze plant staat vooral bekend om zijn krachtige vermogen om het huidherstel te helpen om de huid te koelen, kalmeren, herstellen en hydrateren.

Klinkt goed, niet waar? Tijd om het uit te proberen! Bij het openen van de verpakking merkte ik al gelijk dat het masker goed is doordrenkt met vloeistof. In de verpakking zit ook nog heel veel vloeistof nadat je het sheet mask er uit hebt gehaald. De geur van het masker is fris, maar subtiel aanwezig.

Ik heb het masker twintig minuutjes laten zitten voordat ik deze heb verwijderd. De overige vloeistof masseer ik normaal in mijn huid, maar omdat deze heel vloeibaar is heb ik het er afgewassen.

Tijdens de twintig minuutjes dat het masker op mijn huid zit voel ik het een beetje tintelen. Dit is echter geen onaangenaam gevoel en voordat ik het weet zijn de twintig minuutjes voorbij. Mijn huid voelde na het masker lekker zacht aan.

Het resultaat kan ik zelf altijd het beste zien als ik mijn make-up de volgende dag aanbreng. Ik merk niet dat mijn huid minder rood is, maar ik heb wel het idee dat mijn huid minder droog is en nóg zachter aanvoelt dan normaal. Vooral bij mijn neus heb ik wat velletjes als het buiten wat kouder is, en deze waren écht een stuk minder.

Ik vind het een heel fijn maskertje en ben vooral heel erg nieuwsgierig geworden naar de overige maskers van Dr. Jart+. Wellicht dat ik er over een tijdje nog eens een probeer; dan houd ik jullie natuurlijk op de hoogte!

Dr. Jart+ Cicapair Calming Mask - €7.95
'' Heb jij al eens iets van Dr. Jart+ geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Ik kende dit merk nog niet, maar het spreekt me wel aan. Ik heb ook een gevoelige huid en verdraag daardoor niet alle producten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken de maskertjes van dit merk nog helemaal niet. Ik ben wel nieuwsgierig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kende dit merk nog niet, maar je hebt me wel warm gemaakt. Ik ben namelijk gek op maskertjes en ik wil hem nu zeker een keer uitproberen. Thanks for sharing!

    BeantwoordenVerwijderen