Indola ActNow Shampoo, Masker & Moisture Spray


Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe producten. Als ik de vraag krijg of ik een -voor mij- nieuw haarverzorgingsmerk wil proberen zeg ik daar dan ook geen nee tegen. Ik ontving onlangs drie producten van het merk Indola uit de ActNow lijn. De afgelopen tijd heb ik deze uitgebreid uitgetest en vandaag deel ik mijn ervaring met jullie.


Het eerste product wat ik heb ontvangen van dit merk is een shampoo. Deze shampoo komt in een flinke flacon. Doordat hij kort en breed is lijkt het gelijk een hele grote fles. Ik ontving hem in de 300 ML variant, maar als je enthousiast bent over dit product is hij er ook in 1 liter. Dan bespaar je toch altijd nog wat extra!

De vormgeving van deze producten doet mij gelijk denken aan Shu Uemura; hier heb ik in het verleden heel wat producten van geprobeerd. Het is een simpele verpakking, opgeleukt met een speels lettertype. Heel clean; ik houd er van.

Tijd om het product zelf te testen! De ActNow Moisture shampoo belooft je haren intens te hydrateren. Droge, doffe en dorstige haren zijn volgens dit product verleden tijd. De voordlen op een rijtje:

Reinigt je haren op een milde wijze
Perfecte hydratatie
Maakt je haren handelbaar
Verzwaart niet
Rijk aan Aloë Vera Blad Extract
pH-waarde: 4.5 - 5.0
Vrij van sulfaten, siliconen, parabenen en kunstmatige stoffen
100% vegan
97% recyclebaar
Milieubewuste keuze
Bij aankoop van 1 ActNow-product wordt voorkomen dat er 2 plastic flessen in de oceaan belanden
CG-friendly

Dat klinkt natuurlijk veelbelovend! Ik heb de shampoo inmiddels een paar weken in huis en heb hem daardoor uitgebreid kunnen testen. De geur is allereerst prima, een beetje fris maar niet heel erg aanwezig. Ik gebruik deze shampoo zoals ik alle andere shampoos gebruik: inmasseren, uitwassen en klaar. Omdat er geen conditioner in deze lijn zit heb ik de shampoo de eerste keer alleen gebruikt. Normaliter gebruik ik altijd een conditioner, maar om de shampoo écht op zichzelf te kunnen beoordelen heb ik dat niet gedaan. Mijn haar voelde heel lekker schoon, maar was tegelijkertijd wel een stukje droger dan ik gewend ben. 


Omdat er geen conditioner in de collectie zit besloot ik de shampoo een nieuwe kans te geven, maar dan in combinatie met het masker. Ik gebruikte eerst de shampoo en bracht daarna het masker aan in de puntjes van mijn haar. Dit liet ik een minuutje of vijf zitten om het daarna uit te spoelen.


Na het gebruik van de shampoo in combinatie met het masker ben ik opeens een stuk enthousiaster. Dit masker vind ik echt een aanrader; hij maakt mijn uiteindes een stuk zachter en zeker minder droog. Precies wat je van een masker verwacht!

Overigens doet dit masker dat ook in combinatie met andere shampoos. Ik gebruik hem het liefste één keer in de week om mijn haren een extra boost te geven. Dit masker ruikt overigens ook een stukje sterker en geeft je daardoor echt het gevoel dat je net bij de kapper vandaan komt. Deze vind ik fijn!


Last but not least ontving ik uit de ActNow lijn ook nog een verzorgingsproduct; de Moisture Spray. Deze spray is bedoeld om je haren te hydrateren en zacht en glanzend te maken. Om het simpeler te verwoorden; je kunt dit vergelijken met een anti-klit spray.

Zo'n anti-klit spray gebruikte ik vroeger echt iedere dag. Tegenwoordig wat minder, maar des te leuker vond ik het om het weer te proberen. Ik snap nu ook precies waarom ik het vroeger zo vaak gebruikte; mijn haren zijn een stuk gemakkelijker door te kammen én mijn haar glanst nog meer dan het normaal al doet.

Wat ik het fijnste vind aan deze spray is de geur; door de toegevoegde Aloë Vera ruikt mijn haar na gebruik ook nog eens heerlijk. Dit is echt een toppertje!

Omdat ik over het masker en de moisture spray erg te spreken was besloot ik om de shampoo ook nog eens te proberen in combinatie met mijn reguliere conditioner. Ik gebruik doorgaans de Swarchzkopf Mad About Curls Conditioner en deze vind ik altijd ontzettend fijn. Helaas bleef mijn haar zelfs na deze combinatie nog wat droger dan wanneer ik mijn vaste shampoo en conditioner gebruik. Jammer, maar deze shampoo is voor mij gewoon niet weggelegd.

Ondanks dat de shampoo voor mij -helaas- geen succes is, ben ik des te enthousiaster over het masker en de moisture spray. Deze gebruik ik na een maand nog steeds op wekelijkse (masker) en zelfs dagelijkse (moisture spray) basis. 

Indola ActNow Moisture Shampoo - €18.50
Indola ActNow Repair Mask - €27.25
Indola ActNow Moisture Spray - €20.95

'' Heb jij al eens iets van dit merk geprobeerd?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Jammer dat je haar wat droger wordt van de shampoo, maar de andere twee producten lijken me toch wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ken het merk. Het werd in de kapsalon gebruikt waar ik klant ben en regelmatig kocht ik ook wel eens wat van Indola. Ik vond het merk prima, maar niet boven andere merken uitstijgen. Maar je weet pas wat je mist als het weg is, dat geldt met de name voor de haarverf van Indola. Die is erg goed! Maar mijn kapsalon gebruikt sinds de zomer een nieuw merk (Finley) en die haarverf is gewoon bagger kwaliteit. Ook de verzorgingsproducten vind ik maar matig. Ik hoop dat ze snel teruggaan naar Indola.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je zo enthousiast bent over het merk! Soms heb je ook zoveel geprobeerd dat het lastig is om te oordelen wat nu echt je favoriet is, maar precies wat je zegt; je weet past wat je mist als het weg is! Het masker en de spray vind ik echt onwijs fijn. :)

   Verwijderen
 3. Ik kende dit merk nog niet. Jammer dat je haar droog werd van de shampoo. Het masker lijkt me een heel fijn product.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ken het merk niet, maar het masker lijkt me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen