Kerst komt eraan!

Ben jij ook zo’n foodie? Dan kun jij de komende tijd je hart weer ophalen. Kerst staat voor de deur en dat betekent lekker eten, gezelligheid en familie. Naast al dat lekkere eten besteden mensen ook meer tijd en aandacht aan hun uiterlijk, kleding en interieur. Eigenlijk krijgt alles net even een beetje extra. Dit jaar moeten we het wellicht even anders vieren dan we graag zouden willen, maar dat betekent niet dat we er minder van moeten genieten!

Wat staat er op het menu?
Weet je al wat je gaat koken voor je familie of vrienden, of eet je lekker bij iemand anders? Op het internet kun je genoeg inspiratie vinden voor unieke recepten. Als het dan zo'n speciale dag is wil je ten slotte ook eens iets anders proberen dan de gerechten die je normaal gesproken op tafel zit. Tijd om met je kookboeken op de bank te ploffen! Door daar doorheen te bladeren kom je snel genoeg tot ideeën. Dat menu opstellen is dan aan het einde van de avond nog maar een peulenschil. Kookprogramma’s kijken kan natuurlijk ook. Je kunt vierentwintig uur per dag kijken naar hoe koks de lekkerste gerechten bereiden. Meestal leer je dan ook nog wat. Handige trucjes, om een ui super fijn te snipperen bijvoorbeeld.

Wie doet de afwas?
Al dat koken is leuk, maar wanneer je iets vies maakt moet je het ook weer schoonmaken. Dat betekent dus afwassen...Helaas gaat het een, niet zonder het andere. Wanneer je een vaatwasser

hebt is dit natuurlijk super fijn. Alleen past niet altijd alles erin. Daarnaast zijn er ook nog verschillende items die niet in de afwasmachine mogen. Dat mooie kerstservies wordt er over het algemeen ook niet mooier op. Dan zit er dus niets anders op om dat met de hand af te wassen. Heb je daar ook zo’n hekel aan? Heel begrijpelijk! Vooral omdat je na het soppen alles weer opnieuw bij langs moet om nog weer af te drogen. Een tip; schaf een afdruiprek aan. Die dingen zijn ideaal! Je kunt alles namelijk gewoon laten staan. Het vocht druipt eraf en alles wordt vanzelf droog. Een andere prettige bijkomstigheid is dat je tussendoor veel sneller een klein afwasje doet.

Vergeet de finishing touch niet!
Het mooie van de periode rondom de feestdagen is dat men over het algemeen wat meer moeite stop in dingen. Die extra tijd en energie werpt zeker zijn vruchten af! Waar moet je dan aan denken? Denk: stylen van de eettafel, een schoon en opgeruimd huis, stijlvolle kerstdecoraties, sfeer door middel van lichtjes en kaarsen. Naast de voorgenoemde dingen is het goed om jezelf niet te vergeten. Ga er even lekker tussenuit. Tussen alle hectiek van regelen en organiseren is het belangrijk dat je ontspannen blijft!


Dit artikel bevat betaalde promotie en is door een andere partij geschreven.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen