QUICK & EASY - Kaas Bites


Ik ben gek op lekker bakken en koken, maar dat kan soms best tijdrovend zijn. Desondanks zijn er ook ontzettend veel dingen die je binnen een handomdraai op tafel hebt gezet. Een favoriet hier zijn deze kaas bites; ik maak ze graag in allerlei verschillende vormen. Omdat de december maand inmiddels is begonnen maakte ik dit keer deze leuke Kerstige vormpjes en deel ik vandaag met je hoe ik ze precies heb gemaakt.Deze vlugge snack heeft eigenlijk weinig uitleg nodig, maar mocht je écht geen held in de keuken zijn help ik je graag een handje op weg.

Wat heb je nodig?
- Roomboter bladerdeeg
- Kaas
- Peper en Zout
- Leuke koekvormpjes
- Optioneel: spek


De kans is héél groot dat je al deze ingrediënten al in huis hebt, dus mocht je onverwachts gasten krijgen in de avond is dit perfect om snel op tafel te zetten. Met het afbakken er bij ben je een klein half uurtje bezig.

Wat moet je doen?
Begin met de eerste stap; het uitleggen van je bladerdeeg. Haal de plakjes van elkaar en leg deze op het aanrecht om te ontdooien. Zet vervolgens je oven aan op de juiste temperatuur (ik gebruik altijd de temperatuur die op het pakje van het bladerdeeg staat).

Prepareer je bakplaat door er een vel bakpapier op te leggen. Wanneer je bladerdeeg een beetje is ontdooid kun je beginnen met het uitsteken van je vormpjes. ik gebruikte een schattig Kerstboompje, sneeuwmannetje én een Kerst ster. Deze leuke vormpjes komen allemaal van de Dille & Kamille.

Leg alle vormpjes op een bakplaat met een klein beetje ruimte er tussen. Ze zetten niet echt uit, maar je wilt ook niet dat ze straks allemaal aan elkaar vastgeplakt zijn.

Sprenkel nu de kaas over de hapjes, helemaal naar jouw eigen smaak. Heel veel of juist wat minder; doe waar jij van houdt. Mocht je geen geraspte kaas in huis hebben (zoals ik bijvoorbeeld), dan kun je ook een plak kaas in kleine stukjes snijden of een blok kaas raspen.

Voeg vervolgens wat peper en zout toe (ik doe dit ook lekker op gevoel) én als je het in huis hebt; spek. Spek is echt goddelijk op deze bites, maar als je dat niet hebt of specifiek een vegetarisch hapje op tafel wilt zetten kan dat ook zonder. Alleen met kaas zijn ze ook erg lekker, maar als je van vlees houdt zijn ze nóg lekkerder met spek.

Dat was hem; we zijn al klaar met de voorbereidingen. Schuif de bakplaat nu in de oven en na 12-15 minuten kun je de bakplaat er weer voorzichtig uithalen. Laat ze even afkoelen en serveer ze dan op een plankje of in een leuk bakje. Je kunt deze hapjes lekker eten als ze nog een beetje lauw zijn, maar koud zijn ze ook erg lekker.

Wil je de hapjes al liever wat eerder maken? Dat kan! Als je ze luchtdicht bewaard blijven ze zeker twee dagen lekker knapperig.

Ik zou zeggen; een kind kan de was doen. Dit hapje kán haast niet misgaan en je zet toch iets leuks én lekkers op tafel. Enjoy!

'' Wat is jouw favoriete hapje met bladerdeeg?

2 opmerkingen

  1. Ziet er heerlijk en heel leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wauw wat een heerlijke en makkelijke hapjes! Leuk die vormpjes erin, super feestelijk!

    BeantwoordenVerwijderen