Rimmel London Wake Me Up Foundation


Rimmel is al jaren op de markt en brengt dan ook al geringe tijd fantastische producten uit. Ik heb er in de tijd dat ik make-up draag al heel wat geprobeerd en ben over het algemeen heel erg te spreken over dit merk. Onlangs kreeg ik de vraag of ik de Rimmel Wake Me Up Foundation wilde testen. Dit is geen nieuw product, maar een product die al een tijdje in het assortiment zit. Als een product lang in het vaste assortiment zit kan dat natuurlijk maar één ding betekenen. Ik testte uit of deze Rimmel Foundation daadwerkelijk zo goed is, en deel mijn ervaring vandaag met jullie.

De Rimmel foundation is eenvoudig vormgegeven, maar valt tegelijkertijd heel erg goed op. Dit komt natuurlijk door de knal oranje letters en dop; daar kan je ten slotte niet om heen! Verder is het een slank, glazen flesje. Zo'n glazen flesje vind ik zelf altijd het fijnste bij een foundation, zo zie je namelijk op tijd wanneer je foundation bijna op is.

De foundation is beschikbaar in zeven kleuren, van licht tot medium donker. Écht donkere kleuren hebben zij in deze lijn niet, dus dat zou wat mij betreft nog een mooie toevoeging zijn. Iedereen wil ten slotte zijn of haar kleur kunnen vinden.

Ik koos zelf voor de kleur 010 Light Porcelain. Dit is de lichtste kleur in de collectie en verrassend genoeg is deze voor mij ook licht genoeg. Ik kies doorgaans altijd de lichtste teint, maar bij sommige merken wil deze dan als nog wel eens te donker zijn.


Bij deze foundation is dat gelukkig niet het geval, de kleur is nagenoeg hetzelfde als mijn dagelijkse foundation; de Urban Decay Stay Naked foundation. Deze gebruik ik nu alweer een jaar of anderhalf en vind ik echt fantastisch. Die foundation is echter een stukje prijziger! Hoe fijn zou het zijn als deze Rimmel foundation net zo goed zou zijn?

Lucky for me, want deze kleur sluit écht mooi aan bij mijn huidskleur. De kleur Light Porcelain heeft een roze ondertoon en is daardoor de perfecte kleurmatch voor de winter. Dan is mijn huid namelijk een stuk koeler en vooral ook een stukje rozer.


Op bovenstaande foto draag ik de Benefit Porefessional primer met daaroverheen de foundation. Als poeder gebruik ik de Essence Stay Matte Setting Powder. Mocht je ook nieuwsgierig zijn naar mijn lipkleur (want dat is toch een plaatje?); dit is de kleur Honey Love van MAC.

De foundation is lekker vloeibaar en daardoor heel eenvoudig aan te brengen op je huid. Ik gebruik zelf één pompje en breng de foundation dan dekkend aan. Het resultaat wordt dan zoals op bovenstaande foto. De foundation geeft een hele fijne, natuurlijke dekking.

Ik heb geprobeerd wat de foundation doet bij een tweede laagje, maar het effect blijft eigenlijk hetzelfde. Mocht je echt een full coverage look willen is de foundation dus niet echt op te bouwen, maar voor een natuurlijke look is hij daar in tegen perfect. 

Ik had stiekem niet verwacht dat ik zó enthousiast zou zijn over deze foundation, maar het is simpelweg de waarheid. Ik blijf hem de komende tijd gebruiken en ben erg benieuwd of ik hem straks net zo fijn vind als die van Urban Decay.

Rimmel London Wake Me Up Foundation - €12.95
'' Wat is jouw favoriete foundation?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Klinkt als een hele fijne foundation. Ik gebruik nu een bb cream van Oil of Olaz en daar ben ik ook heel tevreden over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook ooit gehad en was er ook erg tevreden over!

    BeantwoordenVerwijderen