Tuinieren als een hovenier


Een tuin vergt tijd en inspanning, maar naast dat ook kennis. Zeker wanneer je een tuin wilt hebben die er elk seizoen mooi bijstaat. Als je het een en ander weet over bloemen en planten kun je je tuin redelijk goed inrichten. Maar... we zijn niet allemaal experts. Gelukkig zijn er tegenwoordig superhandige kant- en klare borderpakketten waarmee je heel gemakkelijk een prachtige tuin creĆ«ert. 

Harmonie
Zonder al te veel onderzoek in de materie, kun je beplanting voor je tuin kopen waar harmonie het sleutelwoord van is. Bij veel tuincentra en ook online verkopers van planten, hebben ze complete borderpakketten waarvan de inhoud volledig op elkaar is afgestemd. De naam is misschien wat misleidend, want deze pakketten zijn over het algemeen niet alleen voor borders. Vaak kun je ze overal in de tuin plaatsen. Wel is het zo dat de pakketten meestal per vierkante meter worden verkocht. Vandaar de naam. Border zijn namelijk stroken of stukjes grond met beplanting. Maar je kunt natuurlijk zoveel pakketten kopen als je wilt.

Timing
Ik kan mij voorstellen dat je in de herfst of winter niet direct denkt aan de beplanting van je tuin. Maar vergis je niet, het is belangrijk om er op tijd bij te zijn! Als je pas in het voorjaar begint met nadenken over je wensen, kan het zijn dat je al te laat bent voor het planten. Ook kun je al in maart een prachtig bloeiende tuin hebben. Hiervoor moet je dan wel in het najaar al gaan planten. Naast het daadwerkelijke planten van planten, moet je de plek en grond ook goed voorbereiden. Misschien wil je namelijk een compleet nieuwe tuin en moet je oude (misschien dode) planten verwijderen. Dit kost tijd. Maar het is een goede work-out en eigenlijk heel rustgevend om te doen. 

Keuzes
Wanneer je weet wat voor grond (klei, zand, veen) je hebt en waar je nieuwe beplanting wilt, is het eigenlijk alleen nog een kwestie van keuzes maken. Wil je een rustige tuin met een hoofdkleur, of wil je een weelderige tuin waar bonte kleuren zorgen voor vrolijkheid? 

Maar hoe nu verder? Maak een keuze en schaf bijvoorbeeld een paar mooie borderpakketten aan om jezelf alvast een handje op weg te helpen!

Dit artikel bevat betaalde promotie en is door een andere partij geschreven.
Lees hier mijn disclaimer.