Leeff - Shower Gel Fabulous Fig & Minty Moments


Ik ben gek op het testen van nieuwe producten, zeker wanneer het om producten gaat die je in de douche kunt gebruiken. Douchen is iets wat we namelijk allemaal op dagelijkse basis doen. Ondanks dat ik heel zuinig ben op de producten die ik gebruik gaan er hier op jaarbasis heel wat producten door, en dan heb ik het voornamelijk over douchegel. Ik ontving onlangs twee douchegels van het merk Leeff en daar kan ik weer een tijdje mee vooruit!

Ik doel daarmee gelijk op het formaat, het zijn namelijk twee flinke flessen! De flessen zijn eenvoudig doch chique vormgegeven. Dat komt door de combinatie van de zwarte fles met het houten detail op het dopje. Het geeft mij hierdoor een beetje een Rituals gevoel. Dit merk heeft echter hun eigen unieke draai aan die uitstraling gegeven. Elke fles bevat namelijk een label met daarop een leuke quote. Dat staat erg gezellig in de douche!


Het assortiment van Leeff bestaat momenteel uit twee verschillende geurlijnen; Fabulous Fig en Minty Moments. De collectie bestaat uit handzepen, afwasmiddel, shower gel en shampoo. Deze vier producten zijn steeds uitgevoerd in de twee verschillende geuren.

Het leuke aan deze geuren is dat ze geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Zo kun je eenvoudig een fles delen met je partner; scheelt weer ruimte op het planchet in de douche cabine!

Omdat ik niet goed kon kiezen welke geur ik als eerste wilde proberen liet ik het moment bepalen. Ik ging na ontvangst van dit pakketje de volgende dag douchen en besloot daarom om te douchen met Minty Moments. Een frisse geur doet het in de ochtend namelijk altijd goed!

Dat is ook precies hoe deze geur ruikt; naar menthol. Het is een zachte, frisse geur. Niet scherp, maar absoluut fris genoeg om lekker mee wakker te worden.


Doordat de douchegels geen sulfaten bevatten moet je even wennen aan het douchen hiermee. Ik heb al wel eens shampoos zonder sulfaten geprobeerd, maar een douchegel nog niet eerder. Voor mij was het daarom even wennen dat deze nauwelijks schuimt.

Omdat je geen schuim creƫert vind ik het het prettigste om de douchegel over mijn huid te verdelen met de kraan uit. Ik breng het dan aan op een spons en verdeel het op deze manier over mijn lichaam. Zo zorg je er ook gelijk voor dat het product niet gelijk door het doucheputje spoelt, maar even de kans krijgt om je lichaam te hydrateren.

In de douche voelt mij huid een beetje trekkerig aan na het gebruik van dit product, maar wanneer ik mij eenmaal heb afgedroogd voelt mijn huid juist lekker zacht. Mijn huid is nog wel een beetje droog en heeft nog wel een beetje body lotion nodig, dus dat is het enige wat ik mis van dit merk; een matchende body lotion!

Die matchende body lotion mag er wat mij betreft ook in de Fabulous Fig lijn komen, want ook deze vind ik erg lekker. Deze vind ik lastig te omschrijven omdat het mij niet gelijk ergens aan doet denken. Het is opnieuw een vrij subtiele geur, al is deze net wat zoeter en warmer. Heel erg lekker en zelfs een beetje ontspannen!

Kortom; ik ben zeker tevreden over deze twee producten. Het zijn prima douchegels met goede ingrediƫnten en lekkere geurtjes. Door de leuke quotes is het ook onwijs leuk om een gift setje te maken met verschillende producten om bijvoorbeeld cadeau te geven tijdens de feestdagen. De producten zijn ook nog eens Vegan, dus hier kun je heel wat mensen blij mee maken!

Leeff - Shower Gel Fabulous Fig & Minty Moments - €8.95 per stuk.
'' Welke van deze twee geuren lijkt jou het lekkerste?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen

  1. Ik had deze ook gespot en was al nieuwsgierig, het ziet er ook zo luxe uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allereerst: wat een leuke en mooie flessen! Superhandig ook dat ze een pompje hebben, dat vind ik altijd wel fijn in de douche haha :). De geuren klinken niet helemaal als mijn geur, maar kan me wel voorstellen dat andere mensen het fijne producten vinden!

    BeantwoordenVerwijderen