Multi Review | MAC Cosmetics

Vlak voor de Kerstdagen kwam er een feestelijk ingepakt pakketje van MAC binnen. In dit pakketje zaten drie prachtige producten, waarmee je gegarandeerd een prachtige lip look kunt creëren. Ik ontving de Viva Glam I lipstick, de Ruby Woo Lipliner én de Prep + Prime balm. Natuurlijk heb ik deze producten uitgeprobeerd en vandaag deel ik ze met jullie!


Het eerste product dat mijn aandacht trok, was de Prep + Prime balm. Dit product heeft MAC al jaren in het assortiment, en deze staat dan ook al jaren op mijn wishlist. Desondanks heb ik hem nog niet één keer aangeschaft. Basisproducten zoals foundations, concealers of primers vind ik namelijk altijd wat saai om aan te schaffen. Geheel onterecht natuurlijk, want het zijn hele belangrijke producten in je routine.

Toch was dat de reden waarom ik dit product nog steeds niet had geprobeerd. Des te leuker was het om hem na al die tijd spontaan op de deurmat te zien vallen! Een hele aangename verrassing.

Omdat ik al enige tijd nieuwsgierig was naar dit product zijn de verwachtingen ook automatisch wat hoger. Gelukkig heeft MAC mij hierin niet teleurgesteld, want dit is wel een aanwinst voor je collectie! 

De Prep + Prime Balm werkt eenvoudig, je brengt hem namelijk aan zoals een lip balsem. Dit product is licht hydraterend en zorgt er vooral voor dat jij een mooie basis hebt voordat je je lipstick aanbrengt. 

Die mooie basis zie je vooral héél goed terug bij het aanbrengen van een matte lipstick. Het werkt fijner dan een reguliere lipbalm (simpelweg omdat hij niet té vettig is), maar geeft wel het gewenste effect. Bij een glossy lipstick merk ik zelf niet heel veel verschil, maar dan heb ik die lipbalm van te voren ook eigenlijk helemaal niet nodig.

Als je nu veel matte of semi matte lipsticks draagt raad ik je zeker aan deze Prep + Prime balm aan te schaffen. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik hem eindelijk in mijn collectie heb! Hij was het wachten zeker waard.

MAC Prep + Prime Lip - €19.00


Het tweede product is ook een bekende; Ruby Woo! Hoewel deze kleur echt jarenlang ultra populair is geweest heb ik hem nooit eerder aangeschaft. Ik draag namelijk niet heel vaak rode lipsticks, maar als ik het eens doe (tijdens de feestdagen bijvoorbeeld), mis ik die rode lipliner wel in mijn stash.

Dit jaar had ik daar geen problemen mee, want Ruby Woo is de perfecte, rode lipliner. Hij is niet té koel, maar ook niet te warm. Het is een mooie, vurige roodtint die je goed kunt combineren met heel veel lipsticks.

Wat betreft de lipliners van MAC; die zijn voor mij niet helemaal nieuw meer. Ik heb een periode gehad waarin ik écht verslaafd was aan de lipliners van MAC. Ik denk dat ik toen wel een stuk of twintig verschillende kleuren in mijn stash had. Tegenwoordig zijn dat er iets minder (met Ruby Woo zijn dat er nu zes), maar deze kleurtjes gebruik ik allemaal met heel veel liefde.

MAC Ruby Woo Lipliner - €18.00


Last but not least ontving ik ook nog een lipstick uit de Viva Glam collectie; Viva Glam I. Deze kleur is vrijwel exact hetzelfde als Ruby Woo en past daardoor perfect bij de lipliner. Door de twee te combineren krijg je een mega strakke lip look en hoef je niet bang te zijn dat je lipstick overal buiten de randjes zit.

Naast dat dit een prachtige kleur is, is de gedachte achter deze lipstick nog mooier. Wellicht ben je er al bekend mee, maar wellicht ook niet. Van alle Viva Glam lipsticks die verkocht worden gaat elke cent van de verkoopprijs (exclusief btw) naar het MAC Aids Fonds. Zo support jij bij het aanschaffen van een Viva Glam lipstick een goed doel én houd je er zelf ook nog iets moois op na. Zeker in een gek jaar als deze is het belangrijk om de goede doelen niet te vergeten; supporten kan vaak al vanaf een heel klein bedrag. Je maakt er uiteindelijk iemand anders (of soms zelfs meerdere mensen) heel blij mee!


Ik ben heel erg enthousiast over deze drie, nieuwe producten in mijn collectie. Vooral tijdens de feestdagen (met oud en nieuw, bijvoorbeeld) vind ik zo'n opvallende kleur een hele leuke afwisseling. Deze combinatie ga ik er dan ook zeker bijpakken!

MAC Viva Glam I Lipstick - €20.00
'' Welke lipstickkleur van MAC is jouw favoriet?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Wat een prachtige en diepe kleur rood is dit zeg, een hele mooie combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie producten! Eén van mijn favo merken. Ik was altijd gek op de lipstick Pink Pearl Pop. Maar die hebben ze niet meer :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is inderdaad ook mooi! Ik heb hem zelf ook, maar ik gebruik hem eigenlijk niet zo vaak.

   Verwijderen
 3. Mooie toffe producten! Ik heb Ruby Woo ook gehad, maar vond de kleur echt too much haha! De balm klinkt echt heel fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen