Yinger Gellak - Mijn eerste ervaring


Tegenwoordig is het niet meer weg te denken; gellak. Het is voor mij dan ook niet meer nieuw, al was het merk wat ik jullie vandaag laat zien tot kort voor heen wél nieuw voor mij. Ik heb het dan over het merk 'Yinger'. Dit merk zag ik regelmatig op Instagram en Facebook voorbij komen, waardoor mijn interesse natuurlijk gelijk werd gewekt. Ik mocht een starterset inclusief zeven kleurtjes ontvangen en heb deze de afgelopen tijd uitgebreid getest.


Als je op de website van Yinger kijkt zie je dat zij vier verschillende starterskits hebben. Bij al die starterssets heb je de keuze voor het kiezen van een kleurtje of meerdere kleurtjes. Dat is wat mij betreft gelijk één van de grote pluspunten van dit merk; je kunt zelf je eigen starter set samen stellen! Bij alle gellak merken die ik tot nu toe heb getest ben je beperkt in de keuze bij je starterset. Je kunt dan kiezen tussen twee of drie kleurtjes, waardoor de kans groot is dat het eerste kleurtje wat er bij zit niet jouw ding is.

Bij Yinger is het dus mogelijk om de set helemaal naar smaak te customizen. Je kiest zelf jouw kleur(tjes) en kunt zo gelijk aan de slag.

In totaal zijn er vier verschillende startersets beschikbaar:
On The Go Set + 1 kleur - €62.95
On The Go Set + 4 kleuren - €84.95
Salon Premium Set + 5 kleuren - €124.95
Salon Premium Set + 7 kleuren - €139.95

Ik ontving hiervan de laatste set; de salon premium set met zeven kleurtjes. Het grootste verschil tussen de On The Go en Salon Premium Sets is de lamp. Deze set bevat namelijk een UV/LED lamp van salon kwaliteit. Deze heeft verschillende timers en werkt als een professionele lamp.

Omdat ik zelf zeven kleurtjes mocht uitkiezen ben ik gelijk gaan kijken op de website van Yinger. Het was even lastig om een keuze te maken, maar tegelijkertijd was die keuze ook snel gemaakt. Ik koos (van links naar rechts) voor de volgende kleurtjes:

- Mom, I Am A Rich Man
- Meet Me In Milan
- Never Mind The Hype
- Creamy Vanilla Fudge
- Fairy Frost Copper
- Sriracha Honey Ketchup
- Mirror Mirror On The Wall

Ik koos deze kleurtjes uit via het internet, wat toch altijd even spannend is. Je weet namelijk nooit of de kleurtjes in het echt vergelijkbaar zijn. Wat mij betreft komen de kleuren heel dicht bij de kleurtjes op het internet, de enige kleur die bij mij wat afweek is Fairy Frost Copper. Deze neigt op het internet meer naar taupe/bruin en heeft in realiteit echt een groene ondertoon. Mirror Mirror On The Wall leek op de website ook roze met glitters, maar deze heeft alleen zilveren glitters. Niet erg, want hierdoor is hij zelfs met elk lakje goed te combineren!


Helaas moest ik mijn nagels vlak voor het ontvangen van deze set kort vijlen; ik had namelijk de pech dat twee van mijn nagels volledig waren ingescheurd. Daarom heb ik hieronder nog een prachtige swatch gemaakt op nepnagels, omdat de lakjes die mooie nagels wel verdienden!

Op mijn eigen nagels droeg ik de kleur 'Meet Me In Milan'. Deze kleur is heel neutraal en heeft een licht dekking. Met deze kleur creëer je een soort french manicure but better. Ik draag op deze foto twee laagjes van het kleurtjes.

Dit kleurtje is overigens de enige die niet volledig dekt; alle andere kleurtjes dekken met twee laagjes volledig. Mirror Mirror On The Wall is dan natuurlijk een uitzondering, wat komt doordat dit een glitter topper is. Deze doe je weer over een andere kleur heen.


Omdat ik vond dat de lakjes ook een mooie swatch op nepnagels verdienden heb ik de kleur Sriracha Honey Ketchup ook voor jullie geswatcht. De perfecte kleur ketchuprood, heel erg leuk ook voor de feestdagen!

De kleur die ik echter twee weken heb getest is Meet Me In Milan, die je een foto hierboven op mijn nagels kon zien. Deze kleur heb ik precies tien dagen op mijn nagels gehad voordat ik de kleur heb verwijderd. Natuurlijk ziet de kleur er na tien dagen niet meer perfect uit en heb ik inmiddels een kleine uitgroei, maar chippen doet hij in ieder geval niet! Dat is voor mij toch wel het belangrijkste, gezien ik mij gedurende de dag regelmatig stoot. Ik merk wel dat de lak op sommige nagels 'gebarsten' is, waardoor het er niet meer mooi genoeg uit ziet om het nog langer te laten zitten.

Het aanbrengen gaat snel, maar het verwijderen gaat ook ontzettend snel. Dat wil bij gellak nog wel eens een dingetje zijn, maar in combinatie met de gellak remover is dit zo gebeurd. Mijn nagels waren na het verwijderen wel een beetje broos, maar dat heb ik altijd na het gebruiken van gellak. Ik laat mijn nagels sinds kort altijd even een paar dagen rusten na het gebruiken van gellak, waardoor dat al snel weer hersteld.

Ik ben stiekem een beetje verbaasd over de langdurigheid van deze gellak, ik had namelijk niet verwacht dat ik er zó lang plezier van zou hebben. Yinger is nog een relatief 'onbekend' merk, wat wat mij betreft echt mag veranderen. Ik vind vooral het aanbrengen van deze lakjes veel makkelijker dan bij sommige andere gellak merken waar ik regelmatig gebruik van maak. Dit komt omdat de lakjes van Yinger lekker dun zijn, bijna zo dun als nagellak. Hierdoor liggen de lakjes ook niet bovenop je nagels, maar lijkt het juist vrij natuurlijk!

Ik ben enthousiast, maar vooral nieuwsgierig naar de andere kleuren. Ik ga binnenkort weer een ander kleurtje van dit merk aanbrengen en zal hier dan zeker een foto van delen met jullie!

'' Heb jij de gellak van Yinger al geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

  1. Het derde kleurtje van links vind ik heel mooi! Ik gebruik alleen nooit gellak :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf nog niet bekend met Yinger maar het ziet er goed uit. Mooie kleur is Sriracha Honey Ketchup. Hoe komen ze toch op die naam ;-) geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen