Boek Review | Twaalf dagen voor Kerst - Jenny Bayliss


Ondanks dat ik veel boeken lees, deel ik deze niet altijd met jullie op mijn blog. Op mijn Instagram kan je daar in tegen wel regelmatig een nieuw boek voorbij zien komen. Omdat deze liefde voor lezen de laatste tijd weer steeds groter begint te worden leek het mij leuk om dit ook op mijn blog weer te behandelen. Ik merk namelijk dat boek reviews nog steeds heel populair zijn! De afgelopen tijd las ik 'Twaalf dagen voor Kerst' van Jenny Bayliss, en hoewel de Kerst alweer even de deur uit is -wilde ik dit pareltje toch nog even met jullie delen.


Dat kan overigens ook nog prima, want het boek speelt zich meer af in de winter en de periode rondom Kerst, dan Kerst zelf. Dat is trouwens ook precies wat ik zelf zo leuk vind aan Kerst. De gezelligheid en warmte eromheen! Ik lees dan ook graag wat Kerstige boeken rond deze periode. Dit jaar was het er weliswaar maar eentje, echter was dat niet de minste!

Ik zag 'Twaalf dagen voor Kerst' voorbij komen toen ik op Bol aan het rondkijken was. Hier kijk ik namelijk regelmatig als ik zin heb in een nieuw boek, want door de boekhandel struinen zit er tegenwoordig even niet in. Twaalf dagen voor Kerst sprak mij gelijk aan door de méga leuke cover. Als je net als ik gek bent op winter en Kerst, dan kan je daar toch ook niet om heen?

Ondanks dat de cover mij al overtuigd had, moest de verhaallijn dat ook nog doen. Ik ben wat dat betreft best lastig; ik vind lang niet alle verhaallijnen leuk en ben dus aardig kieskeurig. Gelukkig wist dit boek mij te overtuigen en belandde hij al snel op de deurmat.

'' Twaalf dates met twaalf verschillende mannen. Het lot zou Kate goed gezind moeten zijn... Als het op relaties aankomt, zegt de vierendertigjarige Kate Turner graag ‘Bah, humbug’. Het besneeuwde, slaperige stadje Blexford zit immers niet bepaald vol met date-waardige, leuke mannen. Trouwens, wie heeft een man nodig als ze haar geluk heeft gevonden in haar carrière als ontwerper en in haar ‘bijbaantje’ als bakker voor het café van haar jeugdvriend Matt? Maar dan schrijft haar goedbedoelende beste vriendin Laura haar in voor een datingbureau. Daar beloven ze eenzame singles te helpen om liefde te vinden voor de kerstvakantie begint… '' 


De omschrijving klonk als een heerlijke feel good roman, en dat is ook precies hoe ik dit boek heb ervaren! Je begint de hoofdpersoon -Kate- al snel te leren kennen wanneer je in de eerste hoofdstukken aan het lezen bent. Je ontdekt de warmte van het dorpje waar het zich afspeelt (Blexford) en je wenst al snel dat je zelf in een ingesneeuwd dorp zit.

Helaas is dat nog niet gebeurd en heb ik in ons dorp nog weinig sneeuw gezien (tot mijn teleurstelling), maar er is nog hoop! Tot die tijd heb ik het bij heel wat kopjes warme chocolademelk gehouden tijdens het lezen van dit boek. Dat is namelijk precies waar je zin in krijgt! De schrijfstijl van Jenny Bayliss is -in mijn ogen- heel warm en neemt je echt mee naar Blexford. 

Ondanks dat de verhaallijn van dit boek mij erg aansprak (en het boek was ook daadwerkelijk erg leuk) kostte het mij wel flink wat tijd om het boek door te komen. Dit komt omdat het boek is opgedeeld in twaalf hoofdstukken -twaalf dates, twaalf hoofdstukken-. Doordat het zulke lange hoofdstukken waren (er was één hoofdstuk van bijna tachtig pagina's- heb je niet snel de behoefte om even snel een hoofdstukje te lezen. Omdat ik niet elke avond tijd heb om veertig à vijftig pagina's te lezen zaten er soms daarom een aantal dagen tussen voordat ik weer verder ging. Dan ga je toch een beetje uit het verhaal, wat ik jammer vind.

Dat is dan ook het enige nadeel aan dit boek, want verder vond ik hem fantastisch! Het boek heeft genoeg humor, romantische spanning én natuurlijk een happy ending. (Spoiler alert, maar als je een Kerst roman koopt weet je al 99% zeker dat het een happy end wordt).

Ik hoop dat Jenny in de toekomst wat kleinere hoofdstukken gaat schrijven, want verder ben ik helemaal fan geworden van haar schrijfstijl en kan ik niet wachten tot ze weer een nieuw verhaal op papier zet!

Titel: Twaalf dagen voor Kerst
Auteur: Jenny Bayliss
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Pagina's: 432 pagina's.

'' Wat was het laatste boek dat jij las, of aan het lezen bent?

6 opmerkingen

 1. Klinkt heel leuk! Ga ik misschien eind van het jaar lezen. Ik heb net The Paris Girl uit van Natalie Meg Evans, heel mooi boek en weer eens leuk om in het Engels te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik ga gelijk kijken of het iets voor mij is. Ik las vroeger alleen maar in het Engels, tegenwoordig is het een beetje om en om. Dit boek was Nederlands en ik lees nu weer een Engels boek! :)

   Verwijderen
 2. Dit klinkt echt als een heerlijk, luchtig boek. Die kunnen we nu wel gebruiken. Bij je beschrijving moet ik meteen denken aan alle heerlijke kerstfilms die ik afgelopen maanden verslonden heb haha. Je hebt me erg enthousiast gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh hij klinkt erg leuk, ik lees ook wel graag dit soort boeken. Ik heb toevallig laatst ook een kerstig boek uitgelezen, namelijk Christmas shopaholic. Inmiddels volgens mij al weer het zesde deel uit de shopaholic serie en deze boeken zijn echt mijn guilty pleasures, ik vind ze echt hilarisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo leuk! Ik heb Christmas Shopaholic voor Sinterklaas gekregen, maar ik ben er helaas niet aan toegekomen deze Kerst. Ik bewaar hem nu voor volgend jaar! Fun fact; het is alweer het tiende deel. Gaat hard hé! Ik vind ze ook fantastisch. :)

   Verwijderen
 4. 📍
  Lijk me een goei boek te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen