De slaapkamer make-over

 
We hebben er even op moeten wachten, maar daar is ze dan: onze vernieuwde slaapkamer! In de eerste week van januari hebben mijn vriend en ik de slaapkamer een flinke make-over gegeven. Dit idee had ik al langer in mijn hoofd, maar stelde ik steeds weer verder uit. Inmiddels is de slaapkamer helemaal klaar en deel ik het resultaat graag met jullie!

Voordat we konden beginnen met de make-over was het belangrijk om alle spullen in huis te hebben. Omdat alle winkels -helaas- nog steeds gesloten zijn, betekende het dat ik alles online moest bestellen. Dat klinkt niet als een probleem, maar als het om meubels, verf en decoratie gaat kan het toch nog best lastig zijn!

Hoewel webshops namelijk altijd foto's van de artikelen hebben kan het in de realiteit heel anders uitvallen. Ik vond het daarom best tricky om een roze verf uit te kiezen, maar uiteindelijk kwam ik uit op de perfecte kleur. De kleur is poeder roze en zorgt voor een mooi contrast met de meubels. Omdat onze andere muren wit zijn wilde ik voor deze ene muur namelijk nét iets anders. 

Ons vorige bed was namelijk héél donkerblauw (bijna zwart) met bijpassende zwarte nachtkastjes. Dit stond prima op de witte muur, maar het was nog niet echt mijn stijl. Ik bestelde daarom een wit bed én bijpassende witte nachtkastjes, wat het geheel lekker romantisch maakt. Zo'n wit bed had ik ook toen ik nog bij mijn ouders woonde, al had ik toen nog een ander formaat matras. Matrassen 140x210 zijn voor ons nu alleen te klein, waardoor wij over zijn gegaan op een matras van 180x200.

Wat betreft dat matras; absoluut onze beste aankoop voor het huis! Als je een kleinere matras zoals een 140x210 of matras 140x190 gewend bent is zo'n groot matras heel prettig. Niet dat een kleiner matras niet fijn is, maar wij houden er allebei van om de ruimte te nemen. Daarnaast is onze slaapkamer best groot en lijkt het dan net wat mooier als je een groot bed hebt.

Boven ons bed heeft mijn vriend deze prachtige lamp met witte veertjes opgehangen. Echt een uniek item die de slaapkamer helemaal afmaakt. Doordat de dichtheid van de lamp vrij groot is geeft hij in de avond een heel romantisch licht, genieten om naar te kijken!

Op de muur heb ik een aantal nieuwe posters opgehangen die ik onlangs heb ontvangen. Ik had hier ook zwarte lijsten hangen, passend bij de vorige inrichting. Deze heb ik ook weten te vervangen. Natuurlijk was de keuze daarvoor snel gemaakt en besloot ik over te gaan op goud. Dit maakt het geheel net wat zachter en het past wederom goed in het romantische sfeertje.

Hoewel het er al op lijkt gaan we de slaapkamer dit weekend pas helemaal afmaken. Ik heb namelijk nieuwe planten potjes besteld in een bijpassende kleur roze. De rieten potjes die we nu nog hebben ga ik hiervoor vervangen dor de planten eenvoudig over te potten.

Nadat dat klaar is zijn we voor nu klaar met de slaapkamer, tot ik mij natuurlijk weer andere gekke ideeën in mijn hoofd haal. Voor nu ben ik in ieder geval tevreden en vooral heel erg blij met de nieuwe slaapkamer!

'' Is jouw/jullie slaapkamer al aan een make-over toe?

4 opmerkingen

 1. Prachtige slaapkamer, heel mooi die zachte kleuren. En de veren vind ik ook heel leuk bedacht. Wij hebben de slaapkamer vorig jaar een make over gegeven. Zo blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh wauw wat een mooi geheel zeg, ziet er echt heel erg mooi uit! Die lamp ook met veren heel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het heel erg mooi geworden. De foto's kunnen zo uit een luxe woon magazine komen. De lamp vind ik ook heel bijzonder. Matcht ook mooi met een van de schilderijtjes. Je ziet echt dat je erover nagedacht hebt. Onze slaapkamer kan ook wel een make over gebruiken, maar ik ben er nog niet helemaal over uit hoe ik het zou willen. En dat je nu niet naar winkels kan om inspiratie op te doen, maakt het ook wat lastiger vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne sfeer heeft jullie slaapkamer nu! De meubels passen goed bij elkaar en de prints staan er echt top bij! Wij zijn ongeveer een jaar geleden verhuisd en de slaapkamer hebben we eigenlijk niet heel erg aangepakt, die staat nu op de planning!

  BeantwoordenVerwijderen