Viktor & Rolf - Bonbon


Gezien mijn voorliefde voor strikjes én roze is het best vreemd dat ik de parfums van Viktor & Rolf nog niet in mijn collectie had. Viktor & Rolf parfums schreeuwen namelijk mijn naam door de fantastische vormgeving. Desondanks heb ik -op een paar parfum samples- tot op heden nooit een parfum van dit merk aangeschaft. Daar bracht ik onlangs echter verandering in toen ik op Vinted een miniatuur parfum van de geur BonBon tegen kwam.

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het verzamelen van miniatuur parfums. Hoewel mijn collectie nog niet héél groot is, breed ik hem langzaam uit. Ik ben wat betreft miniaturen best kieskeurig, ik wil ze alleen als ze ook echt een speciaal flesje hebben. Het is dus niet zo dat ik elke willekeurige parfum miniatuur aanschaf.

Bonbon stond door de prachtige verpakking wél op mijn lijstje. Flowerbomb overigens ook, maar die heb ik tot op heden nog niet gescoord. Mijn favoriete symbooltje is toch wel een strikje, waardoor Bonbon niet misstaat in mijn collectie.

En hoewel ik mijn parfum miniaturen normaal alleen voor de sier gebruik (ze zijn namelijk zó klein dat ze vrij snel op zullen gaan als je ze gebruikt), kocht ik Bonbon met twee redenen: voor mijn miniaturen collectie én om te kijken of ik hier ook een grote fles van zou willen. 


Als we kijken naar de vormgeving is het antwoord op die vraag simpel; ja, natuurlijk! Dit flesje is heel simpel, maar tegelijkertijd zo onwijs mooi! Zoals ik al zei ben ik gek op strikjes, en daarop is deze flacon geen uitzondering. Daarnaast is het algemeen bekend dat Viktor & Rolf graag strikken laten terugkomen in hun designs, wat de flacon perfect laat aansluiten bij hun merk.

Hoewel Bonbon overal wordt omschreven als een mierzoete parfum, vind ik dat zelf heel erg meevallen. Ik ben namelijk nooit een fan geweest van hele zoete geuren, maar ik vind Bonbon juist vrij subtiel. Ja, hij is wat zoeter... maar tegelijkertijd is de geur ook lekker zacht. Dit komt doordat de 'zoete' noten vooral fruitnoten zijn, in combinatie met houtige noten.

Topnoten: karamel, perzik, sinaasappel & mandarijn
Hartnoten: oranjebloesem & jasmijn
Basisnoten: amber & sandelhout

Bonbon blijft bij mij goed hangen, zelfs wanneer ik maar een klein beetje gebruik. Qua sterkte is dit parfum dan ook heel goed, terwijl de geur tegelijkertijd niet heel erg overheersend is. Hoewel de geur eventjes wennen was ben ik al met al positief verrast en zou ik het zeker niet erg vinden om hier binnenkort ook een grotere flacon van te hebben! 

Viktor & Rolf - Bonbon 30 ML - €76.61 | 50 ML - €101.82 | 90 ML - €132.44
'' Wat is jouw favoriete parfum op dit moment?

4 opmerkingen

 1. Dit lijkt me echt een heerlijke geur en het flesje vind ik geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zo'n miniatuur flesje! Ik vind Flowerbomb van viktor & Rolf erg lekker.
  Mijn favoriet op het moment is La vie est Belle van Lancôme.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een cutie zeg, sowieso vind ik deze parfum echt te lekker! Ik gebruik altijd flowerbomb op speciale gelegenheden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad echt iets voor jou qua vormgeving, maar gelukkig ook qua geur. Ik draag momenteel nog steeds het liefst Idôle van Lancôme.

  BeantwoordenVerwijderen