Boek Review | Beth O'Leary - The Switch

Februari is bijna voorbij, en de teller van 'Gelezen boeken' van dit jaar staat momenteel op drie. Ik ben van plan om as we speak deze avond te beginnen in nummer vier, maar voordat ik daar aan begin wil ik jullie graag het tweede boek wat ik dit jaar las met jullie delen (nummer drie zal snel volgen!). Ik heb het dan over The Switch van Beth O'Leary.

Beth O'Leary is nog niet heel bekend in Nederland, maar sinds kort zijn haar twee boeken ook in het Nederlands vertaald! Ik las eind vorig jaar haar eerste boek 'The Flatshare' welke ik voor vier euro op Bol scoorde. Geen geld natuurlijk! Door dit fijne prijsje én de leuke omschrijving besloot ik hem een kans te geven, en oh; ik was verkocht!

Niet alleen door de verhaallijn, maar ook door de verschrikkelijk fijne schrijfstijl van Beth. Ik was vastberaden dat ik haar volgende boek (welke inmiddels ook in het Nederlands vertaald is) ook wilde lezen! Ik heb het dan over 'The Switch', die ik vandaag graag voor jullie recenseer.

Leena is too young to feel stuck. Eileen is too old to start over. It's time for The Switch... After blowing a big presentation at work, Leena takes a two-month sabbatical and escapes to her grandmother Eileen's house for some overdue rest. Eileen is newly single and about to turn eighty. She'd like a second chance at love, but her tiny Yorkshire village doesn't offer many eligible gentlemen . . . A life swap seems the perfect solution. But with a rabble of unruly OAPs to contend with, as well as the distractingly handsome local schoolteacher, Leena learns that switching lives isn't straightforward. In London, Eileen is a huge hit with her new neighbours, and with the online dating scene. But is her perfect match nearer to home than she first thought?

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik niet gelijk verkocht was door de omschrijving van dit tweede boek. Doordat het eerste boek van Beth zo fantastisch was had ik natuurlijk ook hoge verwachtingen over de tweede en was ik bang hierdoor teleurgesteld te worden. Ik besloot hem desondanks op mijn verlanglijstje voor Kerst te zetten en vond hem op Kerstavond onder de boom.

Omdat ik nog in een ander boek aan het lezen was duurde het even voordat ik aan The Switch kon beginnen, maar vanaf het moment dat ik hem oppakte wilde ik hem niet meer wegleggen! De eerste hoofdstukken komen ietwat langzaam op gang, maar aangezien het om korte hoofdstukken gaat ben je daar al snel doorheen.

Je maakt door deze korte hoofdstukken (welke steeds om en om zijn, de ene keer lees je vanuit Eileen en de andere keer lees je vanuit Leena), snel kennis met alle personages uit beide kanten. De vrienden van Leena (die nu tijdelijk samen met haar oma leven) en de buren en kennissen van Eileen. 

In het boek zitten veel bijzondere, hartverwarmende karakters die je echt nog eventjes bij zullen blijven. Vooral de dorpse community waarin Leena terecht komt vond ik heel fijn; je krijgt er echt een warm gevoel van. Gezien ik zelf ook in een dorp woon kon ik mij ook in heel veel punten vinden en kwamen er heel wat herkenbare situaties voorbij.

Naast heerlijke clichés brengt het boek ook een mooie boodschap met zich mee wat betreft het verliezen van dierbaren en het verwerken hiervan. Het is een afwisseling van hilarische, ontroerende en hartverwarmende hoofdstukken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik wederom intens van dit boek heb genoten. Halverwege dit jaar komt er weer een nieuw boek van Beth uit, en die staat al op mijn verlanglijstje!

Titel: The Switch
Auteur: Beth O'Leary
Uitgeverij: Quercus Publishing
Pagina's: 336 pagina's 

'' Heb jij al eens een boek van Beth O'Leary gelezen?

Geen opmerkingen