Charlotte Tilbury - Pillow Talk Oogschaduw Palette

Als je aan het merk Charlotte Tilbury denkt, is de kans groot dat je gedachten gelijk uitgaan naar Pillow Talk. Hoewel het begon met enkel een lipstick (welke al snel uitliep op een bestseller) is er inmiddels een hele Pillow Talk lijn. Een lijn met prachtige basics in kleuren die bij vrijwel iedereen goed staan. Tijdens de Kerstdagen was het oogschaduw palette uit deze reeks één van de items op mijn verlanglijstje, en lucky me; mijn vriend schoof deze voor mij onder de boom. Ik heb hem inmiddels al even in gebruik en deel mijn ervaring vandaag graag met jullie.


De vormgeving kan natuurlijk niet achterblijven. Hoewel de verpakkingen van Charlotte Tilbury vrij eenvoudig zijn, zijn ze juist daarom prachtig. Heel chique en verfijnd, en als liefhebber van romantische kleurtjes kan ik de kleuren in haar verpakkingen heel erg waarderen.

Ook wanneer je het doosje opent krijg je gelijk een luxe gevoel. Dat mag ook wel, want de producten zijn niet héél goedkoop. Hoewel ik in het verleden geen problemen had om honderden euro's per maand aan make-up uit te geven doe ik dat tegenwoordig nog nauwelijks. Ik vind het daardoor des te specialer als ik zo'n mooi product aan mijn collectie toe kan voegen.


Het Pillow Talk oogschaduw palette is mijn tweede palette van Charlotte Tilbury; ik heb hiernaast ook nog het 'Vintage Vamp' palette in mijn collectie. Deze heb ik al een aantal jaren en in die jaren heb ik hem veelvoudig gebruikt. Ik had dan ook niet anders verwacht dat dit palette van CT mij ook goed zou bevallen.

En niets is minder waar! Op dagen waarop ik weinig zin heb in een opvallende oogschaduw look pak ik dit palette er graag bij. Het palette bestaat uit vier kleurtjes, waarvan twee shimmers en twee matte kleuren. Dit zijn allemaal bruinige tinten, al hebben de oogschaduws een opvallende 'oranje' ondertoon. Heel lichtjes, maar hierdoor zijn ze allemaal net even wat warmer.

Wanneer ik dit palette gebruik kies ik er altijd voor om één van de shimmers op mijn bewegende ooglid aan te brengen, en de twee matte kleuren gebruik ik over elkaar in mijn crease. Ik begin dan met de lichte kleur, welke ik iets verder uitblend naar boven, en definieer de look vervolgens met de donkerder matte tint. 


Doordat er zowel een lichte shimmer als een donkere shimmer in dit palette zit, kun je zowel een lichte als een wat donkerdere look maken. Welke kleur je ook gebruikt; het blijft een vrij subtiele look die geschikt is voor elke dag. 

Natuurlijk kun je het palette ook combineren met andere palettes, maar ik ben zelf op dat gebied een beetje 'lui'. Ik vind het fijn om één palette te gebruiken voor een hele look, wat er voor zorgt dat ik ook bijna elke dag een ander palette gebruik. Het is ten slotte zoveel makkelijker om niet in verschillende palettes naar een bepaalde kleur te hoeven zoeken!

De oogschaduws van Charlotte Tilbury zijn ontzettend goed gepigmenteerd, blenden heel eenvoudig en hebben nagenoeg geen fall out. Ik ben onwijs blij dat ik Pillow Talk na al die jaren eindelijk van mijn verlanglijstje heb kunnen afstrepen. Het is misschien niet het meest vernieuwende kleuren palette, maar als je net als ik zo af en toe graag een natuurlijke look draagt, dan is deze perfect! Juist door de oranje ondertoon van de oogschaduws onderscheid het zich nog steeds van andere palettes in mijn collectie. Gezien ik inmiddels al heel wat palettes bij elkaar gespaard heb is dat een prestatie! 

Charlotte Tilbury - Pillow Talk Oogschaduw Palette - €50.00
'' Heb jij producten van Charlotte Tilbury in je make-up collectie?

1 opmerking

  1. Wat een mooi palette, dit zijn tinten die ik ook graag draag. Ik heb zelf nog niks van Charlotte Tilbury in mijn stash.

    BeantwoordenVerwijderen