MAC Cosmetics - Powder Kiss - Matte Reinvented Lipstick - Marrakesh-Mere


Afgelopen week kreeg ik een prachtig pakketje binnen met daarin een aantal nieuwe producten van MAC. Ik unboxte dit mooie pakketje al op mijn Instagram Stories, maar natuurlijk review ik de producten de komende tijd ook! Na het openen van het pakketje wilde ik gelijk aan de slag met één van de drie producten; de lipstick. Ik ontving onder andere één van de nieuwe Matte Reinvented Lipsticks, en deze deel ik vandaag met jullie.


Als het op lipsticks aankomt is MAC al jaren mijn favoriete merk. Toen ik begon met het ontwikkelen van mijn liefde voor make-up was MAC het eerste 'luxe' merk waarvan ik producten begon te kopen. Mijn favoriete product was destijds lipsticks, wat er in resulteerde dat ik inmiddels een flinke MAC lipstick collectie heb.

Desondanks vind ik het nooit erg om daar nog een nieuw kleurtje aan toe te voegen. Integendeel! MAC lanceerde onlangs een nieuwe lijn; Powder Kiss. Hiermee breiden zij de matte lipsticks uit met een volledig nieuwe formule. Deze lipsticklijn is een combinatie van poeder en liquid en zorgt voor een hele bijzondere, fijne textuur.


Voordat ik verder in ga op die textuur moet ik natuurlijk deze fantastische kleur met jullie bespreken. Toen ik de kleur op het doosje zag was ik al enthousiast, maar toen ik hem opende werd ik nog veel enthousiaster. Marrakesh-Mere is een perfecte combinatie van diep rood, gebrand oranje en bruin. Hoewel de kleur op het eerste oog wellicht niet heel bijzonder lijkt is hij dat voor mij wel.

De kleur is namelijk alles in één; vrouwelijk, charmant, warm en zacht. Ondanks dat het een donkerdere tint is vind ik niet dat deze lipstick gelijk alle aandacht naar je lippen trekt. Tegelijkertijd valt hij wel op en is het echt een charmante, vrouwelijke kleur waar ik heel enthousiast van word.


Ik word echter nóg enthousiaster van deze textuur, want wauw! Ik snap helemaal waarom de Powder Kiss een nieuwe uitbreiding van MAC is. Matte lipsticks zijn natuurlijk jarenlang populair geweest, maar lekker voor je lippen zijn ze niet. Vooral met herfstig of winters weer ben ik er de afgelopen jaren geen fan meer van. Ik ga dan sneller voor iets wat meer hydrateerd, desondanks dat ik een matte lipstick nog steeds heel erg mooi vind.

De Powder Kiss lijn is eigenlijk 'The best of both worlds'. De lipstick geeft een matte uitstraling, maar hydrateert tegelijkertijd je lippen en zorgt absoluut niet voor uitdroging. Hij voelt ook daadwerkelijk poederig aan op je lippen, al voelt hij tegelijkertijd ook boterig. Doordat de lipstick vrij poederig voelt was ik bang dat de langdurigheid daardoor ook minder zou worden, echter is dat absoluut niet het geval.

Je kan de Powder Kiss lipsticks wat betreft langdurigheid zeker vergelijken met de reguliere, matte lipsticks van MAC. Alleen als ik moet kiezen, dan weet ik het wel! Ik ga vanaf nu zeker mijn ogen open houden voor de Powder Kiss lipsticks, wat een pareltje dit!

MAC Cosmetics - Powder Kiss - Matte Reinvented Lipstick - Marrakesh-Mere - €20.00
" Heb jij de nieuwe Powder Kiss lipsticks van MAC al geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

5 opmerkingen

 1. Een prachtige kleur! Die had ik ook zo kunnen kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleur, weer eens wat anders dan het 'klassieke' (heldere) rood!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd girl about town maar deze kleur lijkt me ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige warme kleur, helemaal mijn smaak. Textuur klinkt ook erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes! Ik heb er twee en vind ze ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen