Mokosh ICON | Body Salt Scrub Vanille en Tijm


Het uitproberen van nieuwe merkjes blijf ik één van de leukste dingen vinden aan het bloggen. Ik heb door de jaren al zoveel mooie merken mogen uitproberen die ik anders wellicht nooit was tegen gekomen. Eén van die merken is Mokosh; een prachtig, luxe skincare merk waar ik onlangs een aantal producten van mocht ontvangen. Ik ontving onder andere een fijne scrub; de Body Salt Scrub in de geur 'Vanilla & Thyme' van een hele leuke webshop; origanic.nl.  Deze heb ik de afgelopen tijd uitgebreid getest en deel ik vandaag met jullie!Als ik een nieuw merk uitprobeer vind ik het altijd interessant om te kijken wat de achtergrond van het merk is. Mokosh Cosmetics is afkomstig uit Polen en de naam van dit bedrijf komt van de oude Slavische Mokosh (godin van de aarde, vocht, overvloed en vruchtbaarheid). Dit merk produceert unieke en natuurlijke cosmetica. 

Alle producten van Mokosh bevatten geen schadelijkse stoffen (zoals SLS, PEG of parabenen). Het merk is inovatief en voortdurend op zoek naar nieuwe, waardevolle grondstoffen voor hun producten.

Klinkt goed, toch? Tijd om te testen of dit merk net zo prettig is als dat het klinkt! Ik mocht dat gaan uitproberen door deze scrub in de geur Vanille en Tijm te testen.


De vormgeving van de producten van Mokosh kan natuurlijk niet ontgaan! De producten zijn heel eenvoudig vormgegeven, maar zijn tegelijkertijd toch chique en opvallend. Het grote zwarte label staat goed in contrast met de doorzichtige pot en geeft mij gelijk een luxe gevoel! Van een dergelijke vormgeving krijg ik altijd een spa gevoel!

Al voordat je deze heerlijke, ruime pot opent ruik je de scrub al een beetje. Dat vind ik altijd fantastisch; als je een pakketje opent en je de producten al ruikt voordat je de pot los hebt gemaakt. Dan weet je dat het qua geur wel goed zit!

En dat zit het ook, want wat is deze lekker! De scrub ruikt precies naar zijn omschrijving; vanille met een flinke snuf tijm. Die tijm is een fijne en frisse tegenhanger voor de warme vanille. Door die combinatie van zowel warm als fris vind ik dit een geur die je het hele jaar door kunt gebruiken.


De structuur van de scrub lijkt in eerste instantie vrij grof, maar bij gebruik zal je merken dat de scrubkorrels juist vrij zacht zijn. Daar ben ik blij om, gezien ik zelf natuurlijk een gevoelige huid heb!

Ik gebruik deze scrub door een klein beetje tussen mijn vingers te nemen en deze in cirkelvormige bewegingen over mijn huid te masseren. Ik scrub nooit mijn hele huid en pak altijd alleen de droogste plekken aan; mijn armen en benen. 

Na het scrubben was je het product van je huid en raad Mokosh je aan om naderhand geen zeep te gebruiken. Zij adviseren om het product één keer per week te gebruiken, en dat is wat ik doorgaans ook met een scrub doe. Heel af en toe wil ik het nog wel eens uitbreiden naar twee keer in de week, als ik het gevoel heb dat mijn huid het nodig heb. 

Na het afspoelen van de scrub blijft er nog een dun, vettig laagje op mijn huid achter. Ik dep mijn huid daarom na gebruik van deze scrub het liefste droog, zodat het laagje lekker kan intrekken om optimaal zijn werk te doen.

Ik moet zeggen dat ik écht heel erg enthousiast ben over het resultaat van deze scrub. De laatste tijd gebruikte ik eigenlijk nog weinig scrubs, maar dit product heeft mij overgehaald om dat juist weer vaker te doen. De scrub zorgt er voor dat ik net even dat extra beetje 'frisheid' ervaar en het is net dat extra momentje genieten onder de douche. Een klein spa momentje onder de douche!

Naast dat deze scrub de huid reinigt zegt Mokosh dat de scrub ook zorgt voor een verjongend effect van de huid, dat hij de huid steviger en strakker maakt én heeft de scrub een anti-cellulitus effect. Ik heb de scrub nu zelf ongeveer twee weken in gebruik en dan is het lastig om daar al over te oordelen, maar ik zal jullie zeker nog laten weten hoe hij mij op de lange termijn bevalt! 

Tot nu toe kan ik alleen maar zeggen dat ik het een heel fijn product vind. De pot staat heel mooi op het planchet in de douche en ik kan er echt van genieten om net even die paar minuutjes extra self care aan mijn douche routine toe te voegen!

Ingrediënten: Maris Sal, Carthamus Tinctorius (Saffloer) Zaadolie, Butyrospermum Parkii (Shea) Boter, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruitextract, Cinnamomum Zeylanicum (Kaneel) Schors Extract, Eugenia Caryophyllus (Kruidnagel) Bloemextract, Citrus Aurantifolia (Limoen) Schil Extract , Jasminum Officinale (jasmijn) bloem / blad extract, Dipteryx Odorata (Cumaru) zaadextract, Rosa Damascena bloemextract, Vanille Planifolia fruitextract, Thymus Vulgaris (tijm) bloem / blad extract, Argania Spinosa pitolie, Coffea Arabica (groene koffie) Zaadolie, Macadamia Ternifolia Zaadolie, Carthamus Tinctorius (Saffloer) Zaadolie, Jojoba Esters, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Zaadolie, Glycerine ••, Tocoferol, Helianthus Annuus (Zonnebloem) Zaadolie

Mokosh ICON | Body Salt Scrub Vanille en Tijm - €34.95
'' Gebruik jij graag een body scrub?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Dit lijkt me inderdaad een heel fijn product. Ik vind het altijd fijn als het een laagje op je huid achterlaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben erg benieuw naar de geur, wat een bijzondere combinatie, vanille en thijm! En de textuur ziet er ook al zo heerlijk uit. Ik heb diverse lekkere scrubjes in huis, maar ik scrub eigenlijk te weinig.

    BeantwoordenVerwijderen