Kneipp Mindful Skin


Als beautyexpert weet jij natuurlijk als geen ander dat goede huidverzorging van binnenuit werkt. Ook bij Kneipp zijn zij hier (met meer dan 130 jaar huidverzorgingsexpertise) zeer bewust van. Dit was voor hen de reden om na vijf jaar uitvoerig huidonderzoek en uitgebreide dermatologische testen hun nieuwste lijn te introduceren: Mindful Skin. Een geheel nieuwe kijk op gezichtsverzorging. Ik vertel je er graag wat meer over!


Deze nieuwe lijn van Kneipp bestaat uit maar liefst 6 Mindful Skin producten. Bij deze producten wordt er niet alleen gekeken naar je huidtype, maar vooral naar je huidconditie. De nieuwe producten bevatten hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die je huideigen celrpocessen activeren van binnenuit. Daarnaast zorgen ze voor een mindful verzorgingsmoment door de natuurlijke geurbeleving van de producten.

Klinkt goed, toch? In totaal zijn er zes nieuwe producten ontwikkelt, waarvan de eerste de Reviving Eye Cream is. Ik heb van deze nieuwe lijn nog niet alle producten uit kunnen proberen, maar deze oogcrème is één van de producten die ik al wel aan het testen ben.

Deze oogcrème is bedoeld voor het verzorgen van de vermoeide ogen en gevoelige huid rondom mijn huid. Sinds een jaartje ben ik pas echt oogcrème gaan gebruiken, en inmiddels kan ik het niet meer wegdenken uit mijn routine.

Deze oogcrème heeft een lichte citrusgeur die mij gelijk een oppepper geeft. De crème is heel lichtjes en brengt daardoor heel soepel aan onder mijn ogen. Hij plakt totaal niet (iets wat heel veel oogcrèmes helaas wel doen), en voelt simpelweg heel prettig aan. Ik gebruik hem nu een klein weekje en tot nu toe bevalt hij mij erg goed! Adviesprijs - €16.99 (15 ML)


Het tweede product uit deze nieuwe lijn is het Boosting Vitamin Serum. Dit serum bevat huidcelstimulerend schizandra-extract en hoog gedoseerde vitamines C en E. Een serum om je vermoeide huid een extra portie verzorging voor frisheid en vitaliteit te geven. 

Ik heb dit serum zelf nog niet uit geprobeerd, maar dat ga ik zeker nog doen! Adviesprijs - €19.99 (30 ML)


Een fijne crème kan natuurlijk niet ontbreken in een goede huidverzorgingslijn. Daarvoor heeft Kneipp drie nieuwe crèmes, waarvan de eerste de Moisturizing 24H cream is. Ik heb al een tijdje geen 24H creams meer geprobeerd en daardoor was ik erg nieuwsgierig naar deze!

Deze crème is voorzien van hydro-activerend zoethoutwortelextract en geeft je vochtarme huid een extra portie verzorging en langdurige hydratatie. Ik kan je zeggen dat dat ook echt het geval is! Ik heb bij crèmes vaak al snel een trekkerig gevoel als hij eenmaal is ingetrokken, maar bij deze crème is dat absoluut niet zo. Het enige nadeel aan deze crème is dat ik de geur iets aan de sterke kant vind. Hij is heel lekker fris (doet mij denken aan de Goodbye Stress lijn van Kneipp, maar dan iets subtieler), maar op mijn gezicht vind ik hem wel wat heftig. Ik gebruik hem daarom in de ochtend, want dan vind ik dat frisse gevoel niet erg. Adviesprijs - €19.99 (50 ML)


Als de 24H cream niet in jouw straatje past heeft Kneipp een ander duo voor je: de Protecting Day Cream én de Regenerating Sleeping Cream. 

De beschermende dagcrème met anti-oxidatief goudsbloemextract verbetert de regeneratie van de huid en activeert huidkalmerende processen, en de regenererende nachtcrème met anti-oxidatief goudsbloemextract herstelt je huid 's nachts wanneer de huid daar het meest ontvankelijk voor is. Deze twee producten hebben in tegenstelling tot de andere crème juist weer een hele zachte geur die ik zelf net iets fijner vind. Ik ga deze twee producten binnenkort dan ook zeker uitproberen.


Last but not least mijn favoriete product uit deze nieuwe lijn; de Refreshing Cleansing Gel. Deze verfrissende reinigingsgel met hydro-activerend zoethoutwortelextract is opnieuw bedoeld om je vochtarme huid een extra portie verzorging te geven. Ik gebruik deze zelf heel graag als tweede stap na het gebruik van micellair water, ter vervanging van de toner die ik doorgaans gebruik.

Zo'n toner is namelijk heel fijn, maar maakt mijn huid altijd wat droger. Bij deze cleansing gel is dat juist totaal niet het geval en voelt mijn huid een stukje minder trekkerig. Bij de cleansing gel gebruik ik wel iets meer product om de laatste restjes écht goed te verwijderen, maar gezien het prijsverschil tussen de toner van LUSH die ik normaal gebruik én deze cleansing gel is dat geen probleem! Adviesprijs - €9.99 (190 ML).

Hoewel ik in zo'n korte tijd nog niet alle producten heb kunnen proberen, ben ik tot nu toe zeker te spreken over de producten die ik wél heb geprobeerd. Nu moet ik zeggen dat Kneipp op het gebied van verzorgingsproducten mij sowieso niet heel snel teleurstelt. Ik vind deze nieuwe lijn dan ook zeker een mooie aanwinst en ik zal de andere producten binnenkort zeker gaan proberen!

'' Welk product kan er echt niet ontbreken in jouw skincare routine?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen

  1. Kneipp is zo'n fijn merk ook. De oogcreme spreekt me ook wel aan. Sommige cremes plakken inderdaad. Ik wil deze wel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen