Waarom plastische chirurgie geen taboe hoeft te zijn


Ondanks dat het inmiddels 2021 is, blijft plastische chirurgie een gevoelig onderwerp. Ik merk dat dit bij de jongere generatie steeds minder een taboe is, maar helaas zijn er nog genoeg mensen die hier anders over denken. Jammer, want dat hoeft helemaal niet! Zelf heb ik tot op heden geen plastische chirurgie ondergaan, maar heb ik er wel meermaals serieus over nagedacht. Ik vertel je daar graag wat meer over!

Al vanaf dat ik een jaar of veertien was viel er mij iets op aan mijn gezicht waar ik niet tevreden over ben. Ik heb het dan over mijn neus. Van de voorkant is er niets mis mee en vind ik hem helemaal prima, maar van de zijkant vind ik hem -persoonlijk- gewoon niet zo mooi.

Tot overmaat van ramp viel ik rond die leeftijd heel vaak flauw. Dit kwam destijds door lichamelijke klachten en dat was natuurlijk geen pretje. Meestal gebeurde dit zittend, maar één keer gebeurde het toen ik naar de badkamer liep. Ik viel toen recht voorover en knalde letterlijk met mijn gezicht tegen de grond. Geen pretje, en sindsdien zit er ook een deukje in mijn neus. Mijn neusbrug voelt hierdoor plat en dat zie je van de zijkant extra goed.

Het is niet zo dat ik mijn neus zó lelijk vind dat ik er niet mee over straat durf, maar ik heb mij er heel vaak onzeker over gevoeld en ervaar dat helaas nog steeds regelmatig. Dat is dan ook de reden waarom ik serieus heb nagedacht over plastische chirurgie. Een neuscorrectie is namelijk een goede oplossing om van deze onzekerheid af te komen.

Dat is dan ook hetgeen wat ik zo mooi vind aan plastische chirurgie: mensen kunnen door bepaalde ingrepen opeens een stuk beter in hun vel zitten. Plastische chirurgie wil echt niet zeggen dat je je hele lichaam van top tot teen gaat verbouwen; vaak is een kleine ingreep al een hele verandering voor iemand. 

Ik vind het dan ook jammer dat er nog steeds een taboe op plastische chirurgie lijkt te zijn. Waarom zou je niet zo'n ingreep laten doen als jij je daardoor zoveel lekkerder voelt? Waarom zouden anderen daar überhaupt een mening over moeten hebben? Als het echt té ver gaat snap ik natuurlijk dat mensen zich zorgen gaan maken, maar dan hebben we het ook niet over een reguliere ingreep.

De reden waarom ik zelf nog niets aan mijn neus heb laten doen is voornamelijk doordat het echt wel een vervelende ingreep is. Ik heb bij meerdere mensen gezien dat het echt even duurt voordat je goed en wel bent herstelt, en aangezien ik zelf niet graag een stapje terug doe is dat voor mij de voornaamste reden om het nog niet te doen. 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik het nooit ga doen! Ik ben absoluut geen tegenstander van kleine, plastische chirurgische ingrepen en zou er ook nooit iemand anders op afrekenen. Zo ken ik zelf meerdere mensen die een borstvergroting, borstverkleining of facelift hebben gedaan en daar juist ontzettend blij mee zijn. Hoe fijn is dat?

Ik ben heel benieuwd hoe jullie daar in staan. Vind je het ook niet kunnen om iets aan jezelf te laten veranderen, of sta je er net als ik juist heel open voor? Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben en dat is ook helemaal niet erg. Ik ben simpelweg heel benieuwd!

'' Heb jij wel eens plastische chirurgie overwogen?

5 opmerkingen

 1. Ik ben het er ook mee eens hoor.. als je niet tevreden bent met je lijf kan je er iets aan laten doen. Met lippen slaan alleen vrouwen tegenwoordig door heb ik het idee.. iedere keer laten ze er meer in spuiten.. vind dat wel enorm zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het helemaal mee eens! Zodra het echt obsessief word vind ik het ook niet meer mooi.

   Verwijderen
 2. Mooi artikel! Zelf ben ik niet van plan iets aan mezelf te veranderen. Hoewel ik wel jarenlang wimperextensions heb gehad. Natuurlijk geen plastische chirurgie, maar wel een verandering aan je uiterlijk. Ik heb ook geen mening over plastische ingrepen. Als iemand iets aan zichzelf wil veranderen, moet diegene dat helemaal zelf weten. Ik zal de laatste zijn die hier een 'mening' of 'oordeel' over zou hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi gezegd! Daar sluit ik mij helemaal bij aan. :)

   Verwijderen
 3. Ik heb er ook totaal geen problemen mee, moet ik zeggen! Zo heb ik jaren lang enorm veel last gehad van heftige acne, dus ik weet als geen ander wat het met je kan doen als je niet blij bent met je uiterlijk. Uiteindelijk is het allemaal helemaal goed gekomen gelukkig. Op dit moment zou ik geen plastische chirurgie overwegen, maar misschien als ik ouder ben en echt last krijg van bijvoorbeeld hangende oogleden of iets dergelijks? Dan zou ik het zeker overwegen.

  BeantwoordenVerwijderen