Onze tuinplannen voor dit jaar


Wat kan ik intens genieten van dit zonnetje! Hoewel ik normaal een groot liefhebber ben van de winter kon het mij dit jaar niet snel genoeg voorbij zijn. Na de Kerstdagen was ik helemaal klaar met het gure weer en kon ik amper nog genieten van de sneeuw en ijzel waar ik normaal zo dol op ben. Niet zo gek natuurlijk, gezien de situatie waar we op het moment in zitten. Als je met het hele land in lockdown zit is je eigen tuintje zo ongeveer het enige waar je nog een beetje kunt vertoeven. De hele tijd binnen zitten is tenslotte ook niets! Nu het weer het weer een beetje toelaat zijn wij weer begonnen met de tuin. Ik deel daarom graag onze tuinplannen voor dit jaar met jullie!
Wij hebben bij ons huis een voor- en een achtertuin van vergelijkbaar formaat. De voortuin is iets kleiner dan de achtertuin en dat is alleen maar fijn, gezien wij zelf altijd in de achtertuin zitten. Hoewel de buren allemaal een bankje of bistro setje in de voortuin hebben staan zijn wij op dat gebied niet zo volks en vertoeven wij ons liever in de achtertuin. Lekker rustig!

In onze achtertuin hebben wij vorig jaar al veel gedaan. We hebben er een aantal grote bomen uitgehaald die veel zonlicht wegnamen. Ook hebben we het gezellig gemaakt door middel van wat accessoires. Zo hebben we onder de pergola een gezellig hoekje gecreëerd met onze lounge set. Hierbij hebben we een speciaal vloerkleed voor buiten neergelegd én hebben we lampjes aan de pergola gehangen. Hierdoor heb je een heel knus hoekje dat overdag gezellig is, maar 's avonds stiekem nog gezelliger.

Hoewel de achtertuin in principe al klaar was heeft mijn vriend er afgelopen weekend toch weer in lopen knutselen. Wij zijn sinds enkele weken bezig met een moestuintje en hadden al veel plantjes voor gepoot die nu naar buiten mochten. Hiervoor heeft mijn vriend meerdere speciale bakken in de tuin geplaatst zodat de plantjes nu echt verder kunnen groeien en we hopelijk deze zomer onze eigen groenten kunnen gaan oogsten.

In de voortuin is er iets meer werk aan de winkel, gezien een groot deel van onze planten hier is overleden. Zo stonden er een aantal buxussen in die al door de vorige eigenaren waren geplaatst. Die waren al niet al te best meer toen we hier kwamen wonen en hebben het vorig jaar tijdens de extreme hitte niet overleefd.

Dat vonden wij overigens niet heel erg, want de tuin was absoluut niet ingericht naar onze smaak. Wij maakten daarom afgelopen week een winkel afspraak bij Intratuin en sloegen toen een hele voorraad aan planten in. Als we straks zeker weten dat het niet meer gaat vriezen gaat mijn vriend de hele tuin omgooien en de nieuwe planten in de tuin zetten. Zo hebben we dit jaar eindelijk een mooie tuin!

Daarbij moeten we ook een keuze maken of we ons gras opnieuw gaan zaaien, of dat we kiezen voor kunstgras. Ik heb het op mijn blog al eerder over kunstgras gehad, omdat wij dat eigenlijk wel heel graag willen. Omdat we echter niet weten hoelang we hier nog willen blijven wonen is het toch even een afweging om te maken; doe je het dan, of toch niet. Kunstgras leggen is relatief eenvoudig, maar het is wel een grotere uitgave.

We gaan maar eens beginnen met het poten van alle planten en kijken hoe we het totaalplaatje dan vinden. Wellicht proberen we het gazon toch nog eerst te redden door het bij te zaaien, maar ik ben wat dat betreft ook impulsief genoeg om alsnog voor kunstgras te gaan. We gaan het allemaal zien!

Ik ben heel benieuwd of jullie al net zo fanatiek bezig zijn in de tuin, of ben je helemaal niet van het tuinieren?

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

2 opmerkingen

  1. Mooie plannen! Ik vind het heerlijk om bezig te zijn in de tuin en er van te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht vroeger dat ik nooit van het tuinieren was, maar nu we een behoorlijk grote tuin hebben, merk ik dat ik het toch heel leuk vind om te doen. Wij hebben vorig jaar kunstgras gelegd en ik ben daar enorm blij mee, het ziet er gewoon 365 dagen per jaar super mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen