Boek Review | De Kustmoorden - James Patterson & J.D. Barker

 
Het is altijd een feestje wanneer één van mijn favoriete auteurs een nieuw boek uitbrengt! Dat was een paar weken geleden weer het geval toen 'De kustmoorden' uitkwam. James Patterson is één van mijn favoriete auteurs, maar dit boek is samen geschreven met een tweede auteur; J.D. Barker. Hier had ik al meermaals lovende verhalen over gehoord, maar zelf had ik er tot op heden niets over gelezen. Daar bracht ik nu verandering in en ik deel mijn ervaring graag met jullie.

Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te krijgen. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

We lezen dit boek vanuit het oogpunt van verschillende personages; Megan en Michael, maar ook vanuit twee van de agenten die het onderzoek leiden naar deze zaak. Het zijn korte hoofdstukken waarin de verschillende personages zich steeds afwisselen. Dit is dan ook gelijk het enige puntje van kritiek wat ik heb op het boek: het kan soms een tikkeltje verwarrend zijn. Je moet je gedachten er goed bijhouden omdat je leest vanuit verschillende persona in verschillende tijden. Soms in het heden, soms in het verleden en soms in een droom.

Nu ben ik die schrijfstijl zelf wel gewend van James Patterson, want dat is in meer van zijn boeken het geval. Desondanks dat het soms even twee keer lezen is -lezen de hoofdstukjes als een trein. De hoofdstukken zijn steeds maar een paar pagina's groot, met een flinke cliffhanger aan het einde van (bijna) elk hoofdstuk. Hierdoor heb je steeds de neiging om toch nog maar een hoofdstukje verder te lezen. Voordat je het weet ben je weer tien hoofdstukken verder!

Dat gevoel om door te willen lezen komt niet alleen door de korte, vlotte hoofdstukken... het verhaal zit er vanaf het begin meteen goed in. Het begint spannend en vooral heel mysterieus, waardoor je het boek niet snel weg zal kunnen leggen. Ik las hem dan ook in een paar avonden uit, zo goed!

Het verhaal is steengoed geschreven en klopt van alle kanten. James Patterson en J.D. Barker zijn een onwijs sterk duo en het maakt mij vooral nieuwsgierig naar de boeken van Barker. Hij heeft eerder een Sam Porter trilogie geschreven én zijn vierde boek komt binnenkort uit, dus die staan inmiddels allemaal op mijn verlanglijstje. Niet zo gek natuurlijk!

De verhaallijn is gedurende het hele boek spannend, maar de laatste honderd pagina's zijn pas écht intrigerend. Je wordt echt meegezogen in het verhaal en deze gaat opeens een volledig andere richting uit. Bij de meeste boeken heb ik al snel een idee wie de dader is, maar bij dit boek zat ik er helemaal naast. Een verrassend en vooral erg goed einde!

Toen ik hem binnenkreeg schrok ik even van de dikte (het is met 430 pagina's een flinke pil), maar ik had hem binnen de kortste keren uitgelezen. Van mij had hij nog wel langer mogen duren, want ik heb van elke pagina genoten.

Gelukkig liggen er nog meer boeken van Patterson op mij te wachten, dus daar ga ik mij binnenkort weer verder in verdiepen. Mocht je op zoek zijn naar een nieuw, spannend boek; De Kustmoorden is een prachtige psychologische thriller die ik je met alle lof kan aanraden. Hier ga je geen spijt van krijgen!

De Kustmoorden - James Patterson & J.D. Barker - €20.00 (Paperback)
'' Welk boek ben jij momenteel aan het lezen?

1 opmerking

  1. Dit lijkt me een heel spannend boek. Het is alweer een tijd geleden dat ik een thriller heb gelezen. Momenteel lees ik een boek van Santa Montefiore.

    BeantwoordenVerwijderen