Bourjois Volume Glamour Mascara's


Bourjois lanceerde onlangs twee nieuwe mascara's in haar Volume Glamour-collectie. Vormgegeven in vrolijke en girly kleurtjes, met elk hun eigen borsteltje en resultaat. Ik mocht alle drie de mascara's uit deze collectie ontvangen en heb deze de afgelopen tijd stuk voor stuk uitgeprobeerd. Nieuwsgierig welke mascara mijn favoriet is? Lees dan snel verder!


Hoewel alle drie de mascara's zijn vormgegeven in aantrekkelijke kleurtjes, kon het niet anders dan dat mijn aandacht als eerste naar de lichtroze mascara ging. Bij het openen van de mascara's leek mij dit ook gelijk het fijnste borsteltje, al kom je daar natuurlijk pas daadwerkelijk achter bij het testen. 


Op het eerste oog sprak het borsteltje van de Volume Glamour Mascara 'Coupe de Foudre' mij het meeste aan. Mijn favoriete mascara borsteltjes zijn namelijk klein en hebben ook kleine en korte haartjes. Doordat ik geen hele grote ogen heb vind ik het onhandig om te werken met grote borsteltjes; dan zit de mascara voor je het weet op plekken waar je het niet wilt hebben.

Dit borsteltje is niet de kleinste, maar ik zou hem ook zeker niet groot noemen. Deze Coupe de Foudre mascara wordt omschreven als ene mascara voor een tedere blik en dat is inderdaad wel zo'n beetje waar ik altijd voor ga. Tijd om hem uit te proberen!


Om de mascara's goed en duidelijk te kunnen laten zien heb ik het product aangebracht zonder enige andere make-up. Ik heb tevens geen wimperkruller of mascara primer gebruikt. Links zie je mijn oog (en wimpers) zonder mascara, rechts mét.

Not bad, toch? Ik was eigenlijk best positief verrast over deze mascara. Bij het gebruik merkte ik wel dat ik het borsteltje toch wat aan de dikke kant vond, waardoor ik soms iets meer mascara op mijn wimpers kreeg dan ik eigenlijk zou willen. Hierdoor gingen sommige wimpertjes toch nog een beetje aan elkaar zitten. Desondanks vind ik het uiteindelijke resultaat een dikke prima en ben ik eigenlijk heel tevreden over deze variant.


De tweede mascara die ik ontving is de Glamour Mascara 'Oh oui'. Ik vind die Franse namen bij Bourjois altijd zo leuk. Deze mascara wordt omschreven als een mascara waarmee je een intense blik kunt creëren. Dat klinkt perfect voor een avond look of een look voor een feestje!


Het borsteltje ziet er wederom goed uit. Hij heeft een zandloper figuur en loopt van dun, naar dik en weer naar dun. De haartjes zitten dicht op elkaar en nemen veel mascara op, zoals je op de foto al goed kunt zien.


Hoewel ik na de lichtroze mascara hoge verwachtingen had beviel deze mascara mij helaas een stukje minder goed. Doordat het borsteltje zoveel mascara opneemt is het moeilijk om deze goed te verspreiden. Hij plakt mijn wimpers vrij snel aan elkaar en tegelijkertijd merk ik dat mijn wimpers er wat platter van worden. Ze krullen niet mooi omhoog zoals met de Coupe de Foudre variant.


Last but not least ontving ik de Glamour Mascara Coupe de Théâtre. Deze valt goed op door de fuchsiaroze verpakking en maakt het rijtje helemaal compleet. Deze mascara belooft je een gedurfde blik te geven, en dat klinkt opnieuw veelbelovend.


De mascara heeft een simpel borsteltje, maar wat betreft mascara's vind ik dat vaak alleen maar fijner. Hoe simpeler, hoe beter het over het algemeen werkt! Het borsteltje heeft een klein boogje die goed aansluit op de vorm van je ogen. Hij heeft aan de onderkant langere haartjes dan aan de bovenkant, waardoor ik deze mascara vooral voor mijn onderste wimpers erg prettig vond.


Links zie je opnieuw mijn oog zonder mascara, en rechts met. Deze mascara maakt mijn wimpers goed zwart en spreidt vooral mijn onderste wimpers heel erg mooi. Dat heb ik met de bovenkant van het borsteltje gedaan, terwijl ik dat normaal eigenlijk met de onderkant doe. Ik merk dat ik het op deze manier erg fijn vind bij deze mascara.

Mijn bovenste wimpers worden goed zwart en krijgen vooral een hele natuurlijke uitstraling. Ik vind deze fuchsia variant prima, maar ik vind het effect van de lichtroze variant dan toch iets mooier. Die geeft echt een mooie, open look.

Als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur absoluut uit naar Coupe de Foudre. Coupe de Théâtre doet ook prima zijn werk, maar Oh Oui doet het voor mij helaas niet helemaal. 

Bourjois Volume Glamour Mascara's - €14.99 per stuk.
'' Welke van deze mascara's lijkt jou het fijnste?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen

  1. Mooie review. Ik heb lang de mascara van Bourjois gebruikt. Ik zou ook voor de Coup de Foudre kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi vorm gegeven mascara's! Qua effect op jouw wimpers vind ik Coupe de Foudre het mooiste resultaat geven.

    BeantwoordenVerwijderen