Kneipp Cottony Smooth


Het is ó zo zacht, hydrateert je huid tot wel 24 uur na gebruik en heeft een katoenzachte, verzorgende geur. Ik stel je vandaag graag voor aan Kneipp's nieuwste verzorgingslijn; Cottony Smooth.

Na het horen van de naam van deze collectie kun je je ongetwijfeld al een beetje een beeld vormen van hoe deze lijn ruikt. Precies; de producten ruiken naar katoen. Op een frisse en tegelijkertijd hele zachte manier. Katoen is katoen, maar het kan toch heel verschillend ruiken!

Ik vind deze zachte variant van Kneipp ontzettend aangenaam. Soms heb je namelijk katoengeuren die een hele scherpe frisheid hebben; hier is het echt het tegenovergestelde. Het is een fijne, warme en tegelijkertijd toch frisse geur die ik perfect vind voor zowel in de ochtend als de avond.

In de nieuwe Cottony Smooth lijn van Kneipp zijn in totaal vier verschillende producten beschikbaar:

- Crème Douche Cottony Smooth
- Crème Bad Cottony Smooth
- Intensive Body Milk Cottony Smooth
- Intensive Hand Crème Cottony Smooth

Ik mocht drie van deze heerlijke producten ontvangen en begin -natuurlijk- gelijk met mijn favoriet. Ik heb het dan over de handcrème uit deze collectie. Handcrèmes doen het bij mij altijd goed (daar word ik gelijk enthousiast van!) en deze van Kneipp is geen uitzondering.

Ik vind het allereerst fijn dat de handcrème in een tube zit die je rechtop kan neerzetten. Ik heb heel veel crèmes in mijn stash die ik fijn vind, maar die je altijd weer moet neerleggen omdat ze zo'n klein dopje hebben in vergelijking met de tube. Heel vervelend, want dat neemt veel meer ruimte in en staat gelijk zo rommelig op je nachtkastje.

Daar hoef je je met deze variant geen zorgen om te maken. Ik vind tevens de vormgeving van deze Cottony Smooth lijn erg mooi; het artwork past goed bij de geur en straalt gelijk diezelfde frisse warmte af.

Ook de handcrème zelf doet precies wat hij moet doen. Deze crème is samengesteld met katoenmelk en voedende sheabutter, wat er in resulteert dat je na gebruik achterblijft met heerlijke, zachte handjes. De handcrème is wel wat aan de dunne kant, maar vooral voor de zomer vind ik dat niet zo'n probleem. Voor de winter (wanneer mijn handen écht heel droog zijn) gebruik ik liever een variant die net iets meer voedt. Adviesprijs €6.49 (75 ML)


Als tweede product mocht ik de Crème Douche ontvangen. Met douchegels of crèmes ben ik altijd blij, want die gebruik je natuurlijk op dagelijkse basis. Deze heeft opnieuw hetzelfde, mooie artwork en past tegelijkertijd goed bij de branding van Kneipp. In een oogopslag zie je van welk merk dit product is!

Zo'n crème douche is net wat voedender dan een douchegel, en daardoor vind ik deze ook zo ontzettend fijn. Ik heb onlangs net de variant uit de Cherry Blossom lijn opgemaakt en baalde daar stiekem al een beetje van. Inmiddels heb ik deze al weer een week of twee in gebruik en ben ik net zo enthousiast. Iets enthousiaster eigenlijk, want deze geur past net wat beter bij mij!

De crème douche geeft een goede hoeveelheid schuim, glijdt over je lijf en laat je huid soepel en zacht achter. Soms heb je wel eens zo'n douchegel of zeep die je huid wat trekkerig achterlaat (waardoor je gelijk grijpt naar een body lotion of butter), maar bij dit product is dat helemaal niet nodig. Een heel fijn product! Adviesprijs €6.49 (200 ML) 
Last but not least werd ik ook nog eens verwend met de Crème Bad uit de Cottony Smooth lijn. Dit is een flinke fles badschuim die zorgt voor een romig schuim. Het fijne aan de badschuimen van Kneipp is dat het schuim heel lang op je badwater blijft liggen. Je hebt ongetwijfeld wel eens meegemaakt dat je badschuim na vijf minuten volledig was verdwenen; daar hoef je je bij dit product geen zorgen om te maken. Adviesprijs €9.99 (400 ML) 

Ik kan eigenlijk niets anders zeggen dan dat ik weer heel tevreden ben over deze nieuwe producten van Kneipp. Kneipp doet het bij mij over het algemeen heel goed, en het leuke is dat de producten ook nog eens heel fijn geprijsd zijn. Kruidvat heeft ook regelmatig acties met dit merk, dus ik zou het zeker eens in de gaten houden en de producten eens een kans geven!

'' Welke lijn van Kneipp is jouw favoriet?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

1 opmerking

  1. Dit lijkt me een heerlijke geur. Ik hou sowieso wel van Kneipp producten.

    BeantwoordenVerwijderen