MAC Pro Longwear Paint Pot + Powder Kiss Oogschaduw


Hoewel ik deze producten al een tijdje in huis heb had ik nog niet eerder de tijd om er over te schrijven. Dat maakt ze niet minder goed, want testen heb ik ze de afgelopen tijd wél volop gedaan. MAC breidde onlangs hun Paintpots én Powder Kiss oogschaduws uit en ik mocht twee nieuwe kleurtjes ontvangen. Nieuwsgierig welke kleurtjes dit zijn en hoe ze het doen? Lees dan snel verder!Als eerste ontving ik één van de nieuwe MAC Pro Longwear Paint Pots. Van deze Paint Pots heb ik er een aantal in mijn collectie, waarvan mijn favoriet 'Soft Ochre' is. Deze gebruik ik als oogschaduwbasis sinds ik hem ooit bij NikkieTutorials zag en sindsdien ben ik niet meer geswitcht naar een andere.

De paint pots kun je als basis voor oogschaduw gebruiken, maar ook als oogschaduw zelf! De formule wordt ook wel als een 'skin-like' formule bestempeld, en dat is precies de reden waarom ze ook zo goed als een basis gebruikt kunnen worden.

Ik ontving de paint pot dit keer in een wat opvallendere kleur dan Soft Ochre; Brick-A-Brac. Dit is een roestoranje kleurtje waar ik gelijk helemaal wild van werd. Ik ben gek op dit soort kleurtjes op de ogen. Heel avontuurlijk ben ik tegenwoordig namelijk niet meer met oogschaduw (ik draag voornamelijk bruintinten), maar deze kleur is nét opvallend genoeg zonder gelijk hysterisch te zijn.


De kleur is dan ook alles behalve hysterisch. Ik heb een rokje in precies deze kleur en deze paint pot staat daar zó leuk bij. Niet alleen bij dat rokje overigens, want de kleur is neutraal genoeg om bij vrijwel elke outfit goed te passen.

De paint pots van MAC hebben weinig uitleg nodig, en eigenlijk kan ik er ook weinig anders over zeggen dan dat ze fantastisch zijn. De pigmentatie is onwijs goed (dit is één laagje, dus je kan het zelfs nog meer opbouwen), ze blenden heel erg eenvoudig en blijven de hele dag zitten. Zelfs zonder setting spray. Extra leuk is dat je ze ook als eyeliner kunt gebruiken door de creamy formule. Echt een multifunctioneel product; ik ben er gek op!Als tweede ontving ik ook één van de nieuwe Powder Kiss - Matte Reinvented Eye Shadow Singles. Van MAC heb ik een heleboel losse oogschaduws in mijn collectie, maar deze nieuwe Powder Kiss formule had ik nog niet eerder geprobeerd. Wel in lipstick vorm, maar niet in hun nieuwe oogschaduw vorm!

Des te leuker was het om een oogschaduw uit deze lijn te mogen ontvangen. Ik ontving opnieuw een prachtig kleurtje, al is deze net wat opvallender dan de Paint Pot van hiervoor. Niet minder mooi overigens, want ook dit is een prachtig kleurtje. Dit is de kleur 'A Little Tamed'. 


De Powder Kiss structuur is een hele zachte, poederige textuur. Precies zoals de naam het al zegt. Bij poeder denk je natuurlijk al snel aan fall out, maar de oogschaduw is alles behalve dat. De oogschaduws van MAC hebben wat mij betreft sowieso weinig fall out, maar deze lijkt dat juist nóg minder te hebben. De oogschaduw voelt alsof het tussen poeder en crème in zit.

De Powder Kiss oogschaduw dekt opnieuw goed, brengt eenvoudig aan en blend opnieuw heel goed. Je moet wel voorzichtig zijn en een niet te harde blend kwast gebruiken, want dan merk ik dat je de oogschaduw een beetje weg vervaagt. Gebruik je gewoon een zachte blending brush, dan is er niets aan de hand! 

Ik ben al met al heel erg tevreden met deze nieuwe producten en vind dat MAC hun kleuren met een mooi aantal tinten heeft uitgebreid. Vooral van de Paint Pots ga ik er zeker nog wat meer inslaan zodra ik weer in een MAC counter ben! 

MAC Pro Longwear Paint Pot - €23.50 | MAC Powder Kiss Oogschaduw - €19.00
'' Gebruik jij graag oogschaduw van MAC?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

4 opmerkingen

  1. Mooie kleurtjes, maar ik gebruik bijna geen oogschaduw meer. Maar wie weet ooit weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de powder kiss lipstick 'A Little Tamed' nu al een jaar of 2 en blijft een mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie producten én kleuren. Ik heb alleen een kwaste (217) van MAC in mijn stash. En die heb ik echt al jaren. Paint pots zijn altijd al populair geweest, maar ik heb ze zelf nooit gehad.

    BeantwoordenVerwijderen