MAC Studio Fix Tech Cream-To-Powder & Studio Radiance Face And Body Foundation

Alweer enige tijd geleden mocht ik van MAC een prachtig pakketje ontvangen. Niet zomaar een pakketje, maar een pakketje met twee nieuwe foundations. Als je mijn blog al wat langer volgt weet je ongetwijfeld dat ik dol ben op de foundations van MAC (het was zelfs één van mijn eerste, echte foundations), en daardoor was ik des te enthousiaster toen dit pakketje binnen kwam. Ik heb de foundations inmiddels uitgebreid getest en deel vandaag mijn ervaring met jullie.


De eerste foundation die ik mocht ontvangen is de MAC Studio Fix Tech Cream-To-Powder foundation. Een hele mond vol, maar het klinkt veelbelovend. Het was al een tijdje geleden dat ik voor het laatst een cream foundation had gebruikt, en het deed mij in eerste instantie weer een beetje denken aan de mousse foundations die jaren geleden zo populair waren.

De cream to powder foundation is echter alles behalve een mousse. Het is echt een crème structuur zoals je die ook gewend bent van een cream blush of bronzer. De foundation voelt in eerste instantie wat harder aan, maar wanneer je met je vingers of kwast door het pannetje gaat merk je dat hij alles behalve hard is.

De foundation is wel wat steviger en niet zo romig als de meeste cream foundations die ik gebruikt heb, maar dat vind ik persoonlijk juist wel fijn. Hierdoor pak je niet snel te veel product en hoef je dus weinig tot niets weg te gooien. 

In totaal zijn er 42 kleuren beschikbaar in deze foundation; wow! Dat zijn er onwijs veel, en daar wordt natuurlijk iedereen blij van. De foundation is niet alleen beschikbaar in licht of donker, er is bij elke huidskleur ook de keuze uit verschillende ondertonen.

Zelf heb ik altijd de kleur NC10 van MAC, wat hun lichtste kleur is. Deze kleur is net iets donkerder dan mijn eigen huidskleur en dat vind ik wel zo prettig. Dan krijg ik namelijk een iets gezondere uitstraling, zonder dat je gelijk ziet dat de foundation donkerder is dan mijn huid. Het geeft eigenlijk een heel natuurlijk effect. 


Ik breng de foundation aan met de 128S kwast die ik tegelijkertijd met de foundations mocht ontvangen. Dit is een kwast met twee verschillende kanten en hiermee kan je je foundation héél eenvoudig aanbrengen. Ik vind hem voor deze crème foundation heel fijn, maar stiekem vind ik hem voor de gewone foundations nóg fijner.

Op bovenstaande foto kun je aan de rechterkant het resultaat van de Studio Fix Tech Cream-To-Powder foundation zien. De foundation heeft een medium dekking. Ik gebruik zelf altijd een foundation met een medium dekking, omdat je hiermee (wat mij betreft) het natuurlijkste resultaat krijgt terwijl je tegelijkertijd wél een mooie dekking hebt. Hij bedekt mijn ietwat gevlekte huid heel goed en voelt totaal niet onprettig aan op mijn huid. Het is geen dikke laag die je echt voelt zitten, wat komt doordat hij als het ware als een poeder opdroogt. Ik vind het zelf nog wel fijn om er een klein beetje setting powder overheen aan te brengen zodat hij niet meer plakt, maar veel poeder heb je zeker niet meer nodig.

Extra handig; doordat deze foundation niet in een glazen flesje zit is hij ook heel handig om mee te nemen. Zo kun je onderweg eenvoudig nog eens een kleine touch-up doen. Ik ben heel erg tevreden over deze foundation! 

MAC Studio Fix Tech Cream-To-Powder - €38.00


Als tweede mocht ik ook de MAC Studio Radiance Face and Body foundation ontvangen. Dit is een hele lichte, waterproof foundation die een transparante en opbouwende dekking creëert met een natuurlijke en stralende gloed. 

Die omschrijving klopt precies, want dat is helemaal wat deze foundation doet. De foundation geeft een lichte dekking die je wél het fijne gevoel geeft van het dragen van een foundation (want ik voel mij altijd net iets prettiger wanneer mijn huid wat egaler is), maar tegelijkertijd is het niet opvallend dat je het draagt en voelt het bizar luchtig aan. Ik heb nog nooit een foundation gehad die je simpelweg niet voelt.

Deze foundation is er in totaal in 30 kleuren, waarvan ik wederom de lichtste kleur heb ontvangen. Dat is in dit geval de kleur W0 en die matcht eigenlijk perfect met mijn huid!


De foundation leek mij eerst zelfs iets aan de lichte kant, maar dat is eenmaal aangebracht absoluut niet het geval. Je ziet hier op mijn arm al heel goed dat de foundation écht heel dunnetjes is, je kan hem wat betreft structuur goed vergelijken met een BB cream. 

Dit product vind ik echter een stuk fijner dan een BB cream. Ik moet zeggen dat ik hem voor nu nog wel eventjes in mijn make-up stash heb opgeborgen, maar in de zomer ga ik hier heel veel gebruik van maken. Dan vind ik namelijk niets lekkerder dan geen foundation dragen (want je hebt continu het gevoel dat je het er af zweet), maar vind ik het tegelijkertijd wel fijn als mijn huid een beetje bedekt is.

Op de swatch foto (vier foto's naar boven) kun je deze foundation aan de linkerkant op mijn huid zien. Ik heb hem hier wel al afgepoederd met mijn MAC Studio Fix poeder. Als je dat niet doet geeft de foundation ook nog eens een hele mooie glans. Je kunt op de foto goed zien dat deze foundation net iets meer doorschijnt dan de cream to powder variant. Je ziet mijn rode vlekken wat beter, maar hij bedekt ze (in combinatie met een poeder) zeker goed genoeg. 

Als je de foundation zonder poeder gebruikt is de dekking net iets minder dan op mijn aangebrachte foto, maar zelf draag ik een foundation altijd in combinatie met een poeder. Ben je niet zo'n fan van foundation dragen, maar wil je toch net dat extra beetje dekking? Dan is dit echt een aanrader voor jou. 

MAC Studio Radiance Face And Body Foundation - €36.00

Last but not least mocht ik van MAC ook nog deze mooie kwast ontvangen. Dit is de 128S Split Fibre Cheek Brush. Deze kwast wordt ook wel de 'dubbelspion' genoemd en is eigenlijk bedoeld voor het perfect blenden en contouren van blush. Grappig, want voordat ik het exacte doeleinde wist heb ik hem zelf gebruikt voor het aanbrengen van beide foundations. Dat is ook precies waar ik hem nu nog steeds voor gebruik, want ook daar is hij ontzettend fijn voor.


Je kunt dus wel zeggen dat dit een multifunctionele kwast is die je kunt gebruiken voor jouw eigen geschikte doeleinde. Zelf blijf ik hem lekker voor foundation gebruiken, want daarvoor vind ik hem echt ideaal. Hij geeft het tegenovergestelde van een streperig effect (wat veel kwasten wel doen met foundation), en daar verbaasde ik mij ook wel een beetje over. Ik gebruikte om die reden al jaren een beauty blender sponsje. Sinds ik deze kwast heb -heb ik hem vrijwel iedere dag nog gebruikt.

MAC 128S Split Fibre Cheek Brush - €36.00

Ik ben eigenlijk over alle drie de producten heel erg enthousiast. De beide foundations bevallen mij goed en de kwast is echt een aanwinst in mijn collectie. 

'' Wat is jouw laatst gekochte MAC product?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen