Tips voor een relaxte slaapkamer


De slaapkamer is mijn favoriete ruimte in ons huis. Het is de meest gezellige, warme én romantische kamer.  Begin dit jaar hebben wij de slaapkamer een make-over gegeven, sindsdien ben ik nog enthousiaster. Gezien je elke dag een flink aantal uren in deze kamer doorbrengt is het voor mij heel belangrijk dat dit een frisse en ontspannen ruimte is. Vandaag deel ik daarom een aantal tips voor de ultieme, relaxte slaapkamer.

Opruimen en schoonmaken
Wat mij betreft is dit het belangrijkste in elke ruimte in het huis: ruim op en maak goed schoon. Ik kan zelf ontzettend slecht tegen rommel en hier slingert dan ook niets rond wat er niet hoort. Ik weet dat ik wat dat betreft een beetje een controlfreak ben. Het geeft namelijk echt niet als iets niet op de perfecte plek ligt, maar voor mij geeft dat simpelweg heel veel onrust.

Ik vind het daarom belangrijk dat de slaapkamer altijd netjes is opgeruimd en daarnaast ook schoon is. Ik stofzuig onze slaapkamer meermaals per week en ik neem ook elke week uitgebreid de tijd om de slaapkamer goed schoon te maken. 

Fris beddengoed
Bij dat schoonmaken hoort ook het verwisselen van het beddengoed. Vooral de eerste nacht onder een fris dekbed vind ik altijd zó heerlijk; dan slaap je gegarandeerd beter. Ik heb een flink aantal dekbedden in onze kast liggen om zo elke week een schoon dekbed op te kunnen doen. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om regelmatig te wisselen zodat je steeds weer een ander printje op bed hebt. Dat geeft gelijk weer een andere uitstraling aan de slaapkamer.

Bed opmaken
Ik hoor vaak van mensen dat zij hun bed niet elke dag opmaken, wat natuurlijk prima is. Doe waar je je goed bij voelt, zou ik zeggen. Voor mij werkt het echter het beste als ik mijn bed wél elke dag opmaak. Er gaat dan ook geen dag voorbij waarop ik dit niet doe. Ik begin de dag met het opmaken van ons bed, zo heb je al gelijk een begin van je ritme. Je hebt je eerste taak van de dag volbracht! Het geeft mij een rustgevend gevoel wanneer ik gedurende de dag de slaapkamer binnenloop en de dekens en kussens niet schots en scheef op het bed liggen. 

Geur
Een belangrijk punt; geur. Ik ben zelf heel gevoelig voor geuren en kan mij echt irriteren aan bepaalde nare geurtjes. Die wil je dan ook absoluut niet in je slaapkamer! Ik spray daarom iedere ochtend met een fijne room spray zodat de kamer de hele dag lekker ruikt. Een tip is om hierbij een geur te kiezen die niet te veel overheerst, want van een over geparfumeerde ruimte wordt niemand blij. Daarnaast lucht ik de slaapkamer ook graag, want niets is zo lekker als de geur van frisse lucht.

Aankleding
Je kamer kan zo schoon en opgeruimd als mogelijk zijn, maar het moet ook een kamer zijn waar je je op je gemak voelt. Voel jij je gelukkig en ontspannen in de slaapkamer? Dan is dit voor jou een fijne ruimte. Is dat niet het geval? Ga dan eens kijken wat je kunt doen om de slaapkamer aangenamer te maken. Schuif met de meubels, verf de muren in een andere kleur of kijk eens voor nieuwe decoratie. Er zijn zoveel simpele manieren waarop je de slaapkamer een heel nieuw leven in kunt blazen, zonder dat je daar al te veel geld voor uit hoeft te geven.

Het is natuurlijk wel essentieel dat zowel jij als je partner (indien die er is) zich goed voelt in deze kamer. Hebben jullie een totaal tegenovergestelde smaak? Sluit dan een compromis en kijk voor iets wat er een beetje tussenin valt. Je wil ten slotte dat jullie hier beide ultiem kunnen relaxen.

Hoewel al deze tips heel simpel en logisch klinken, hoor ik zó vaak dat het toch niet zo vanzelfsprekend is als je denkt. Maar het is echt waar; je bed in de ochtend opmaken zorgt al voor een totaal nieuw begin van je dag. Ik ben wat dat betreft ook benieuwd hoe jullie dat doen; maak jij je bed in de ochtend netjes op, of laat je alles lekker liggen?

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen