Flow Cosmetics Coconut Hair Mask


Het leukste aan beauty is -in mijn optiek- het ontdekken van nieuwe merken. Onlangs kreeg ik een pakketje binnen met twee producten van Flow Cosmetics; een voor mij onbekend merk. Ik had er wel eens van gehoord, maar nog niets van geprobeerd. Door het proberen van het Coconut Milk haarmasker (en conditioner in één) ben ik heel enthousiast geworden en deel ik dit merk graag met je!

Het kan zijn dat je -in tegenstelling tot mijzelf- al wel bekend bent met dit merk. Niet zo gek, want ze bestaan al sinds 2004. Stiekem wenste ik dat ik ze ook al een tijdje eerder had leren ontdekken, maar dat mag de pret niet drukken.

Van de webshop zepig mocht ik twee producten ontvangen van dit merk. Eén daarvan is het Coconut Hair Mask, welke ik vandaag voor jullie test. Daarnaast ontving ik ook nog een shampoo bar die ik op dit moment nog aan het uitproberen ben. Hier volgt binnenkort nog een review van, en daar zou ik zeker naar uit kijken.
Het Coconut Hair Mask trok mijn aandacht door haar naam. Als ergens het woord kokos in zit ben ik doorgaans al om; zowel als het gaat om smaak als geur. In dit geval gaat het om geur, want dit masker ruikt go-dde-lijk. Op mijn Instagram zei ik het al, maar dit is by far het lekkerste haarmasker dat ik ooit heb geroken. En echt, dat zijn er een heleboel.

Maar het is niet alleen de geur die werkt, want ook de vormgeving sprak mij gelijk aan. De producten van Flow Cosmetics zijn héél eenvoudig vormgegeven, maar zien er tegelijkertijd aantrekkelijk uit. Het masker komt in een herbruikbaar, glazen potje mét een lief lepeltje om het masker eenvoudig uit het potje te kunnen scoopen. Handig én hygiënisch.
Ik kon niet langer wachten om het masker te testen, dus ik heb vrijwel gelijk foto's gemaakt om dat niet langer uit te hoeven stellen. Het testen van dit masker was echt een feestje, want ik kan niet anders zeggen dan dat ik enthousiast ben.

Het masker is lekker romig en voelt ontzettend zacht aan tussen je vingers. Ik masseer hem met mijn vingertoppen in de puntjes van mijn haren en laat hem zo'n vijf minuutjes intrekken. Indien je het prettig vind kun je hem ook op de hoofdhuid gebruiken, maar aangezien mijn haar daar ontzettend glad is voorkom ik het graag om daar te veel producten te gebruiken.

Na zo'n vijf minuutjes spoel ik het masker uit en droog ik mijn haren zoals ik dat altijd doe. Tijdens het föhnen komt de geur van het masker mij weer tegemoet, want jeetje; wat blijft die goed hangen. Dat bedoel ik uiteraard in de positieve zin, want die geur wil ik het liefst de hele dag ruiken.

Ja, ik ben fan van dit masker. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat de pot niet groter is ;). Ik weet echter zeker dat ik dit masker opnieuw ga aanschaffen als dit potje op is, want ik vind hem heerlijk. Mocht je nog niet bekend zijn met Flow Cosmetics is dit een mooi product om kennis te maken met het merk.

Nog een paar fijne weetjes op een rijtje:
- Het masker is geschikt voor de Curly Girl Methode.
- Het masker is 100% biologisch en natuurlijk
- Het masker + verpakking is plasticvrij en zero waste
- Het masker is 100% veganistisch en dierproefvrij
- Het product is 100% eerlijk en handgemaakt.
'' Ben jij al bekend met de producten van Flow Cosmetics?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

4 opmerkingen

 1. Dit klinkt geweldig! Ik ga het onthouden, ik ben ook dol op kokosgeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er wel echt mega goed en stevig uit, ik ben ook echt gek op de geur van kokos.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze klinkt heerlijk, ben ook dol op de geur én smaak van kokos. Deze ga ik zeker onthouden want is echt ook iets voor mij. Ik ben ook onbekend met het merk, maar nu wel heel benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de geur van kokos ook altijd erg lekker in cosmetica, alhoewel er inderdaad grote verschillen in geuren kunnen zitten;-) Ik zou ook vaker een haarmasker moeten gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen