Recept | Red Velvet cupcakes met cream cheese frosting


Het is weer tijd voor een receptje! Afgelopen weekend besloot ik om aan de slag te gaan met Red Velvet Cupcakes. Niet omdat er iemand jarig was of omdat er iets te vieren was, maar gewoon omdat ik daar zin in had. Je hoeft ten slotte geen feest te hebben om cake te eten, toch? Nieuwsgierig hoe ik deze cupcakes heb gemaakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig:

Red Velvet Cupcakes:
Omdat ik zelf nog een kant en klare mix in de kast had staan heb ik dit keer de Funcakes Red Velvet Cake mix gebruikt (300 gr). Over het algemeen vind ik pakjes en standaard mixen niet altijd even lekker, maar deze is minstens even lekker dan wanneer je hem 'From Scratch' maakt. Naast de mix heb je nodig:
- 2 Eieren
- 65 gram zonnebloem olie
- 130 ml water
- Cupcake vormpjes
- Cupcake vorm

Cream Cheese Frosting:
200 gram roomboter
200 gram poedersuiker
200 gram roomkaas (ik heb zelf Philadelphia gebruikt). 
1 theelepel vanille aroma

Tijd om aan de slag te gaan! Begin met het voorverwarmen van je oven. Voor de mix van funcakes kun je de temperatuur van 160 graden aanhouden voor de hetelucht oven. 

Zet vervolgens alle ingrediënten en benodigdheden klaar. Verdeel de cupcake vormpjes over je cupcake vorm zodat je het beslag hier straks makkelijk in kunt gieten. Ik doe altijd een klein beetje rijst onder de cupcake vormpjes zodat de onderkant niet vet wordt. Een hele handige tip!

Voor de cupcakes mix je alle ingrediënten in een keukenmixer. Mix het beslag ongeveer 8 minuten op de middelste stand voor een luchtig resultaat.  

Giet je beslag vervolgens in de cupcake vormpjes. Ik doe dit zelf met een ijsschep, maar je hebt hier ook speciale dispensers voor of je kunt het natuurlijk gewoon met een lepel doen. Wat jij makkelijk vindt!

Nadat de cupcakes twintig minuten in de oven hebben gezeten laat je ze afkoelen op een rekje. In de tussentijd kun je de cream cheese frosting maken!


De cream cheese frosting maak je door eerst de boter een paar minuten zacht en luchtig te mixen. Voeg vervolgens de roomkaas en het vanille aroma toe en mix opnieuw een paar minuten. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe tot dit volledig is opgenomen.

Je kan de cream cheese frosting gelijk gebruiken, maar om hem iets steviger te maken laat ik hem eerst een half uurtje opstijven. Ik vul mijn spuitzak daarna met de cream cheese frosting en gebruik deze om de cupcakes op te spuiten. Hiervoor kun je een tip gebruiken die jij zelf mooi vindt. Voor cupcakes gebruik ik zelf het liefst een dikkere tip zodat je een vollere toef krijgt.

Indien gewenst kun je de cupcakes nog decoreren. Zelf heb ik één cupcake gebruikt en verkruimeld, wat ik over de frosting heen heb gesprenkeld. Hierdoor zijn de cupcakes in mijn optiek helemaal af.

& voila; je cupcakes zijn klaar. Ik ben erg benieuwd of jullie -net als ik- ook zo dol zijn op Red Velvet. Let me know!

'' Houd jij van Red Velvet Cupcakes? 

5 opmerkingen

 1. Mmm…lekker zeg! Dit ga ik onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben hier ook echt zo gek op! heerlijk :) bedankt voor het delen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat lekker! Ik heb vooral zin in de frosting! Een tijdje geleden maakte ik trouwens frosting met bloem en melk (en natuurlijk suiker) en dat was ook enorm lekker. Het was wat meer werk, maar het smaakte een stuk minder "boterig".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker! Ik gebruik zelf ook nooit een traditionele botercrème, maar een Swiss Meringue botercrème. Dat is ook een aanrader! Of natuurlijk deze lekkere cream cheese frosting. Smaakt ook niet naar boter. :)

   Verwijderen
 4. Deze zien er fantastisch en super lekker uit! Ik heb ze nog nooit gegeten dus ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen