Boek Review | Toen was ze weg - Lisa Jewell


Het is inmiddels het derde -Nederlands vertaalde- boek van Lisa Jewell; Toen was ze weg. Hiervoor schreef zij al Ik volg je en De mensen boven ons. Ik volg je vond ik goed, de mensen boven ons vond ik fantastisch. Ik was daarom des te nieuwsgieriger naar haar derde boek; Toen was ze weg. Nieuwsgierig of ik deze net zo goed vond? Lees dan snel verder!

Ze was vijftien, haar moeders oogappel. Ze had haar hele leven nog voor zich. En toen, in een oogwenk, was Ellie verdwenen.

Tien jaar later heeft Laurel de hoop nog altijd niet opgegeven dat ze Ellie zal vinden. Als ze een charismatische man leert kennen voor wie ze als een blok valt, brengt dit wat licht in haar leven. Maar wat haar volledig de adem beneemt is zijn negenjarige dochter. Want dat meisje is het evenbeeld van Ellie. En alle onbeantwoorde vragen die Laurel al zo lang achtervolgen komen in volle vaart terug.
Wat is er met Ellie gebeurd? En wie heeft er nog steeds geheimen prijs te geven?

Als het gaat om favoriete schrijvers -waar Lisa Jewell inmiddels zeker onder valt- lees ik niet eens altijd meer de omschrijving van een boek voordat ik hem koop. Dan weet ik dat het over het algemeen wel goed zit, en dat was bij dit boek absoluut het geval. De verhaallijn van dit boek intrigeerde mij onmiddelijk.

En hoewel de basis van deze verhaallijn vrij voorspelbaar was -een verdwenen meisje, een kind wat precies op haar lijkt.... 1+1 = 2-. Desondanks heb je nog steeds tijd genoeg om de Sherlock Holmes uit te hangen, want je weet nog niet wat er nu precies gebeurd is, en vooral het waarom.

Vanaf de eerste paar hoofdstukken wordt je gelijk in dit verhaal meegezogen. Door de korte hoofdstukken waar Lisa Jewell gebruik van maakt ben je binnen de kortste keren weer honderd pagina's verder. Ik las het boek dan ook in twee dagen uit; ik kon hem niet neerleggen. Voornamelijk wanneer het einde nadert ben je toch wel heel nieuwsgierig hoe het nu precies zit.

De verschillende personages zijn goed uitgewerkt en hebben allemaal hun eigen charismatische trekjes. Vooral het dochtertje (Poppy) vond ik ontzettend leuk. Een heel bijzonder kind, gelijk vanaf het eerste moment.

Het is een droevig verhaal, maar Lisa Jewell heeft het prachtig geschreven. Ik lees niet veel psychologische thrillers, maar dit is nu het derde boek waarin Lisa Jewell mij heeft overtuigd om dat vaker te gaan doen. 

 Als je nog op zoek bent naar een goed boek voor tijdens je vakantie (en je dol bent op thrillers) dan kan ik maar één ding zeggen; koop dit boek. En koop dan ook gelijk de andere twee boeken van Lisa Jewell. Je hoeft ze niet op volgorde te lezen, maar je zult ongetwijfeld net als ik verkocht worden door haar schrijfstijl. Lees je liever wat anders? Bekijk dan eens deze top 10 meest verkochte boeken op Amazon voor inspiratie.

Auteur: Lisa Jewell
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina's: 320 pagina's
Verschijningsdatum: juni 2021

'' Welk boek lees jij op dit moment?

Dit artikel bevat betaalde promotie.
Lees hier mijn disclaimer.

Geen opmerkingen