Flow Cosmetics Goodio Cacao Scrub Zeep


Alweer enige tijd geleden deelde ik mijn eerste ervaring met het merk Flow Cosmetics met jullie. Ik testte hun heerlijke kokos haarmasker en ben daar nog steeds ontzettend enthousiast over. Dat was echter niet het enige product welke ik mocht ontvangen; ik ontving ook nog een cacao scrub zeep. Nieuwsgierig of ik over dit product net zo enthousiast ben? Lees dan snel verder.


Deze verpakkingsvrije scrub (afgezien van het papieren doosje, welke eenvoudig in de papierbak kan worden gedeponeerd) is gemaakt van waarden van circular economy. De scrub zeep heeft mild exfoliërende eigenschappen, afkomstig uit cacaodoppen. Cacaodoppen zijn een bijproduct van de chocoladeproductie en het enige onderdeel van cacaobonen die niet kunnen worden gebruikt bij de productie van chocolade. Deze scrub brengt daar echter verandering in; in de scrub zeep krijgen de doppen een nieuwe kans en gaat er geen waardevolle grondstof verloren.

Dat klinkt tof, toch? Ik ben in ieder geval steeds drukker bezig met het minderen op gebruik van plastic en andere overtollige grondstoffen. Mijn doucheplankje ligt dan ook inmiddels vol met shampoo en body bars. En hoewel ik natuurlijk ook nog wel producten in fles gebruik, merk ik wel dat ik steeds meer aan dit soort 'naked' producten gewend raak. 


Ondanks dat er weinig verpakkingsmateriaal om het product ziet, zorgt Flow Cosmetics er nog steeds voor dat het leuk is vormgegeven en er aantrekkelijk uit ziet. Het lieve, roze kartonnetje sprak mij althans gelijk aan!

De scrub zeep zelf heeft een iets minder vrolijk kleurtje, maar dat mag de pret niet drukken. Tijd om de scrub zeep uit te proberen! Voordat ik hem onder de douche uitprobeerde viel mij op dat deze scrub zeep vrijwel geen geur heeft, terwijl ik zelf toch echt een duidelijke cacao geur had verwacht.  


Hoe gebruik je de scrub zeep? 
Dat is eenvoudig! Je gebruikt de zeep zoals je een zeep altijd gebruikt; houdt hem even onder het water en masseer het vervolgens over het gewenste lichaamsdeel. De scrub zeep is geschikt voor het hele lichaam, zonder de huid daarbij uit te drogen.

Het fijne aan deze scrub zeep is de milde korrel, in combinatie met de hydraterende eigenschappen van de zeep. Bij zeepblokken onder de douche krijg ik vaak een drogere huid na die tijd, maar dat was bij dit product niet het geval. Ik gebruikte voor de zekerheid wel een bodylotion na het douchen, maar dat doe ik eigenlijk altijd als ik heb gescrubd.

Ik kreeg van de webshop waar ik deze bar van mocht ontvangen (zepig.nl) ook nog eens een handig bakje waar je hem na gebruik op kunt leggen. Ideaal, want ik heb inmiddels een overvloed aan losliggende body- en shampoo bars op mijn doucheplankje. 

De scrub zeep van Flow Cosmetics is perfect als je op zoek bent naar een milde scrub. Wanneer je echt een flink droge huid hebt zou ik een iets grovere scrub aanraden, maar voor dagelijks gebruik is dit een prima product!

'' Heb jij al eens iets van Flow Cosmetics geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking

  1. Klinkt als een heel fijn product! Fijn dat je er een bakje bij hebt gekregen om het goed te kunnen bewaren.

    BeantwoordenVerwijderen