Lavera - Shampoo & Body Cleansing Bar


Dat duurzame, plasticvrije cosmeticaproducten een steeds groter deel uitmaken van de markt hoef ik je niet meer te vertellen. Steeds meer merken lanceren milieubewuste producten. In het bijzonder; shampoo en body bars. Ter vervanging van de belachelijke hoeveelheden plastic shampooflessen die we jaarlijks weggooien ben ik ook overstag en gebruik ik tegenwoordig steeds vaker één van deze bars. Onlangs bracht ook Lavera hun variant van deze milieubewuste bars uit, en die heb ik natuurlijk uitgetest!

Doordat deze bars niet in in een plastic verpakking zitten, wordt er gebruik gemaakt van een bewustere keuze; een kartonnen verpakking. Deze verpakking van Lavera is gemaakt van 100% gerecyclede vezels. Daarnaast zijn de bars biologisch afbreekbaar en gaan ze drie keer langer mee dan vloeibare versies!

Het leuke aan de bars van Lavera is het feit dat dit geen volledig nieuw product is. Zij houden vast aan hun populairste, vloeibare producten; de basis Sensitiv Moisture & Care én de Basis Sensitiv Body Hair & Skin. Natuurlijk is de formule wel iets aangepast, maar zij vertrouwen op hun klassiekers.


Ik moet zeggen dat ik beide producten nog niet in vaste vorm heb geprobeerd, maar dat maakte mij niet minder nieuwsgierig naar de bars. Ik begin met de Basis Sensitiv Body Cleansing 2 in 1 hair & body bar. Dit product is gemaakt met biologische Aloë Vera en plantaardige keratine.

De bars ruiken beide vrijwel hetzelfde, en zien er ook bijna exact hetzelfde uit. De body bar is geel van kleur, de shampoo bar wit. Dat moet je even goed onthouden, want anders zou je ze beide door elkaar halen.

De geur van beide bars is fris en schoon; je ruikt inderdaad goed de Aloë Vera terug. Geen bijzonder sterke geur en je ruikt deze na het douchen ook niet meer terug, maar tijdens het wassen is het een aangename geur.

De body bar gebruik je eenvoudig door hem nat te maken onder de stromende kraan. Schuim hem op tussen je handen (of op een spons) en verdeel het schuim over je lichaam. Deze 2 in 1 bar kun je ook voor je haren gebruiken, maar ik vind dat zelf niets. Voor mijn haren wil ik een product gebruiken dat speciaal voor mijn haren bedoeld is. Anders merk ik dat het vaak juist erg droog wordt.

Mijn lichaam wordt gelukkig niet droog van deze body bar. Hij schuimt goed op, verdeeld makkelijk over de huid en laat geen droog of trekkerig gevoel achter. En prima body bar!


Naast de body bar ontving ik ook de Basis Sensitiv Shampoo Bar, speciaal geschikt voor de haren. Wederom gemaakt met Aloë Vera, dit keer in combinatie met biologische quinoa. De structuur van deze bar is tevens vergelijkbaar met die van de body bar.

Het fijne aan dit product is dat hij vrij is van siliconen; daar worden we altijd blij van! Hij schuimt wat minder dan de body bar, maar dat is natuurlijk logisch voor een haar product. Het enige wat van belang is, is dat hij mijn haren goed reinigt. Dat doet deze bar absoluut, al vind ik het wel jammer dat er geen matchende conditioner bar is.

Na alleen het gebruik van de shampoo bar voelt mijn haar namelijk wat droog aan en is het na het föhnen ook wat pluiziger dan ik het graag zou willen. Ik gebruikte daarom een conditioner die je niet uit hoeft te spoelen, maar miste de uitwasbare conditioner wel erg.

Als je normaal geen gebruik maakt van een conditioner zal dit voor jou geen probleem zijn. Met krullend haar is een conditioner toch wel een must, waardoor ik hem na deze eerste keer gewoon in combinatie gebruik met een andere conditioner! Werkt perfect, maar het zou top zijn als die in de toekomst nog wordt toegevoegd aan het assortiment. Wel zo fijn om bijpassende producten te kunnen gebruiken!

Al met al zijn beide bars helemaal prima en doen ze wat ze moeten doen. Ze ruiken goed, zijn fijn geprijsd én ze gaan veel langer mee dan een vloeibare shampoo. Win-win!

Lavera Shampoo Bar - €8.49 | Body Cleansing Bar - €6.99
'' Heb jij de shampoo bars van Lavera al geprobeerd?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen

  1. Ik kende het merk nog niet en heb nog nooit een shampoo bar geprobeerd, toch maar eens doen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik tegenwoordig steeds vaker shampoo bars. Ik ben er echt fan van, het scheelt inderdaad zoveel plastic afval!

    BeantwoordenVerwijderen