MAC Magic Extension Mascara


Toen ik een tijdje geleden een nieuwe MAC Soft Ochre Paint Pot aanschafte, kreeg ik van de lieve medewerker bij de MAC counter een sample van de MAC Magic Extension mascara. Nadat ik al meerdere positieve reviews over deze mascara had gelezen werd ik hier natuurlijk erg nieuwsgierig naar. Ik heb hem de afgelopen tijd uitgebreid kunnen uittesten en deel mijn ervaring -inclusief foto's, natuurlijk- vandaag met jullie.


MAC omschrijft de mascara zelf als volgt; 
Zoals wimperextensions in een flesje! Verleng uw wimpers tot onwerkelijke nepniveaus. De MAC Magic Extension mascara heeft extreem lange vezels van 5 mm voor een extravagante look met valse wimpers. De formule is verrijkt met een Crystal Elixir-poeder dat de carbonzwarte kleur versterkt, terwijl een derivaat van olijfolie en natuurlijke was de wimpers verzachten. Bovendien levert de toelopende 5G-borstel continu volume en krul van de wortels tot de punten. Magic Extension 5 mm Fibre Mascara maakt op magische wijze uw wens voor schijnbaar, grenzeloze lengte en buitensporig volume werkelijkheid. U gelooft uw ogen niet!

Dat klinkt veelbelovend, tijd om hem uit te proberen. Bij het openmaken van de mascara viel mij gelijk op dat het borsteltje vrij groot is. De haartjes zijn kort, maar zitten wel dicht op elkaar. Als je goed kijkt zie je hier ook vezeltjes tussen zitten; heel apart!

Doordat het borsteltje vrij groot is vind ik deze mascara voor mijn onderste wimpers niet zo'n succes. Ik kan hier niet goed bijkomen zonder dat de mascara op plekken komt waar ik hem niet wil. 

Voor mijn bovenste wimpers bevalt de mascara mij echter des te beter. Door de grote borstel zit de mascara er binnen no time op en moet ik zeggen dat ik ook echt enthousiast ben over het resultaat.

Op bovenstaande fotoreeks zie je: Links: mijn oog zonder mascara Midden & Rechts: mijn oog met mascara.

De mascara is goed zwart en geeft echt een flink verschil aan mijn -normaal bijna onzichtbare- wimpers. Vooral de lengte ziet er heel goed uit. Je kunt echt merken dat de vezels aan je wimpers blijven plakken en hierdoor net iets meer volume geven.

Ondanks dat hij prima zijn werk doet miste ik één ding; een beetje lifting. Ik heb het idee dat de mascara door de vezels wat zwaarder is en mijn wimpers zakken daardoor wat meer naar beneden. Dit kan je vooral op de tweede foto goed zien.

Ik probeerde de mascara daardoor nog een tweede keer uit in combinatie met mijn all-time favorite mascara; de Benefit Roller Lash. Ik bracht hier eerst een laagje van aan (want deze mascara geeft de perfecte lifting!) en gebruikte daarna een laagje van de MAC Magic Extension Mascara. Ik kan je zeggen; dat was geen succes.

In zijn eentje is dit een hele fijne mascara, maar wees voorzichtig als je hem in combinatie wilt gebruiken. Ik kreeg een heel klonterig resultaat toen ik hem samen met de rollerlash gebruikte, dus dat heb ik daarna ook niet weer gedaan.

Al met al ben ik zeker tevreden over de MAC Magic Extension mascara. Ik gebruik hem tegenwoordig in combinatie met een wimperkruller én mascara primer en merk dat hij dan het beste tot zijn recht komt. Voorlopig schaf ik er geen full size variant van aan, maar als hij eens te koop is met een kortingsactie denk ik dat ik hem nog eens opnieuw haal.

MAC Magic Extension Mascara - €27.00 (full size).
'' Wat is jouw all time favoriete mascara?

4 opmerkingen

 1. Jammer dat de mascara tegenviel, niet fijn als een mascara gaat klonteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij valt juist absoluut niet tegen. Het klonteren doet hij alleen als je hem over een andere mascara gebruikt. :)

   Verwijderen
 2. Het effect is minder dan ik had verwacht, je hebt er wel een mooie review van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaa, de roller lash blijft ook mijn favoriet. Ik was hem stiekem een beetje vergeten maar je hebt me helpen te herinneren haha. Ook al gaat het hier natuurlijk om die van Mac haha.

  BeantwoordenVerwijderen