Molton Brown Botanical Hair Care


Verrassingen zijn leuk; zeker als ze verpakt komen in één van de prachtige cadeaudozen van Molton Brown. Je kan wel stellen dat ik enthousiast werd toen dit pakketje werd bezorgd. Hoewel ik namelijk al het een en ander heb geprobeerd van Molton Brown; haarproducten vielen daar nog niet onder. Onlangs lanceerden zij de prachtige Botanical Hair Care collectie, en ik heb hier één lijn van uitgeprobeerd.


Fun fact; Molton Brown werd in 1971 opgericht in Mayfair, een wijk in London. Zij waren toen een kapsalon met de focus op natuurlijke haarverzorging. Met deze Botanische haarverzorgingsproducten treden zij in de voetsporen van de pionierende oprichters met hun vooruitstrevende, holistische benadering van haarstyling. Molton Brown bestaat inmiddels vijftig jaar; het perfecte moment voor de lancering van hun haarlijn.

Molton Brown zou Molton Brown niet zijn, als zij dit niet op hun eigen -speciale- manier aanpakten. Zij lanceerden daarom niet één, niet twee, maar vier! verschillende collecties. Op maat gemaakt, 100% veganistisch, vrij van parabenen, sulfaten en siliconen. 

Balancing, Volumising, Hydrating en Repairing. Vier verschillende lijnen voor uiteenlopende haartypes. Ik ontving de Repairing lijn, bestaande uit een shampoo, conditioner en masker. 


Als ik mijn keuze moet maken tussen deze vier collecties is de Repairing lijn goed uitgekozen. Doordat ik krullen heb is mijn haar altijd net wat droger en pluiziger dan dat de meeste mensen met stijl haar zullen ervaren. Ik grijp hierdoor snel naar verzorgende en herstellende producten. Deze sluiten simpelweg het beste bij mij aan.

Ik was dan ook erg nieuwsgierig wat deze producten mij zouden brengen. Maar voordat ik ze testte was ik al verkocht door de vormgeving. Molton Brown doet dat natuurlijk altijd goed; hun verpakkingen zijn klassiek, eenvoudig en héél erg chique. Als je deze producten naast elkaar op je doucheplankje ziet staan heb je gelijk het gevoel dat je je in een luxe hotel bevind.

En de beleving van de producten voedt  die gedachte. Te beginnen met de geur. Ik zou hem omschrijven als een luxe variant van een Rituals geur. Die hebben altijd zo'n specifieke geurnoot in hun producten, die mij hier sterk aan doen denken. Molton Brown tilt de geur naar een hoger niveau door de toevoeging van venkel. De geur heeft een mannelijk tintje en ruikt daardoor ontzettend sensueel.


Ik heb zowel de shampoo, conditioner én het masker geprobeerd en kan maar één ding zeggen; wauw. Ik ben best snel tevreden als het om shampoos en conditioners gaat, maar ik ben zelden zó enthousiast.

Terwijl ik de shampoo en conditioner onder de douche gebruikte was ik niet gelijk enthousiast. Mijn haar voelde na het wassen wat stroef aan, maar dat hebben sommige producten soms. Na het föhnen was mijn haar echter zó intens zacht dat ik gelijk enthousiast werd. Mijn haar rook daarnaast ook nog eens goddelijk, want de geur blijft intens goed hangen na het douchen.

Dat effect hebben haarproducten -en parfums- zelden op mij. Extra positief dus als dat wel het geval is, want niets is lekkerder dan fris ruikend haar! 

Hoewel de shampoo en conditioner al heerlijk zijn, is het masker wel echt de topper. Mijn haar voelt niet alleen zachter, ik merk ook dat het een stuk minder pluizig is. 

Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat de producten mijn krullen wel wat laten uitzakken. Deze zijn minder duidelijk en blijven niet zo goed in model zitten als ze dat normaal doen. Als ik deze producten gebruik heb ik meer een slag in mijn haar, tenzij ik na de tijd echt flink föhn met de diffuser kop.

Ik kan verder heel kort zijn, want ik ben simpelweg heel enthousiast over deze producten. Molton Brown is wel wat aan de prijs, maar wat mij betreft is dat het absoluut waard. Soms moet je jezelf gewoon op wat lekkers trakteren! 

Molton Brown Botanical Hair Care Shampoo - €22.00 | Conditioner - €25.00 | Masker - €25.00

'' Heb jij al eens iets van Molton Brown geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

3 opmerkingen

  1. Klinkt goed. Wat fijn dat de geur lang blijft ruiken, vind ik altijd een pluspunt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een prachtige en luxe uitstraling hebben deze producten zeg, ziet er goed uit! en een langdurige geur is altijd welkom natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I love Molton Brown! Zelf ken ik de haarverzorging ook nog niet maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt ;)

    BeantwoordenVerwijderen