Boek Review | Wat je ons hebt afgenomen - Steve Frech


Tijdens mijn zomervakantie was ik helaas wat minder goed te pas. Niet veel later kreeg mijn vriend het ook te pakken, wat er in resulteerde dat wij een groot deel van de vakantie doorbrachten in huis. Ik las tijdens mijn vakantie een heel stel boeken, waaronder 'Wat je ons hebt afgenomen' van Steve Frech. Een heerlijk boek die ik binnen no time had verslonden. Nieuwsgierig of hij de moeite waard was? Lees dan snel verder!

'' Jacob Reese geniet van zijn rustige leven in het pittoreske dorpje The Hollows, in Vermont. Hij runt een koffietentje en heeft de vervallen cottage die bij zijn huis hoort omgebouwd tot een vakantiehuisje, dat hij nu online verhuurt. Maar de rust wordt verstoord wanneer zijn volgende gast een vrouw is die griezelig veel op zijn ex-vriendin Laura lijkt, en die een onheilspellend bericht achterlaat in het gastenboek.


Nu ziet hij ineens overal dingen die hem aan Laura doen denken: hij vindt haar muziekdoos en een geschenk dat hij haar jaren geleden gaf in het bos achter zijn huis en denkt haar zelfs een keer op straat te zien.

Maar het kan Laura helemaal niet zijn. Want Laura is dood. Er is maar één verklaring mogelijk: iemand weet wat er gebeurde op de avond dat Laura stierf en is uit op wraak…''


Het ontdekken van een nieuwe auteur is altijd spannend. Spannend op een goede manier. Hoe meer goede auteurs, hoe meer boeken er uitkomen waar ik nieuwsgierig naar ben. Inmiddels heb ik een aardig lijstje opgebouwd met auteurs waarvan ik klakkeloos al hun boeken aanschaf. Robert Bryndza, Lisa Jewell of Robert Pattinson bijvoorbeeld. 

Steve Frech is een relatief nieuwe auteur, want hij heeft slechts een paar boeken uitgebracht. 'Wat je ons hebt afgenomen' is het eerste boek dat naar het Nederlands is vertaald. Hopelijk niet de laatste, want wat heb ik van dit boek genoten!

Vanaf pagina één ben ik enthousiast over Jacob Reese. Hoewel het boek niet zozeer de diepte ingaat omtrent Jacob heb ik het gevoel dat het een sympathieke vent is. Ik zou met liefde in zijn cottage overnachten. ;)

Het hele sfeertje van het dorpje 'The Hollows' brengt mij in Kerstige sferen. Niet dat het boek over Kerst gaat (wel over Halloween), maar het dorpje is zo warm dat ik zin heb om een paar dikke sokken aan te trekken en een kop warme chocolademelk te maken. En dat in de zomer ;).

Natuurlijk is het niet allemaal leuk en aardig, want het blijft een thriller. Langzaam maar zeker gaat Jacob op zoek naar de persoon die zijn herinneringen over Laura omhoog haalt. Een semi-spannende 'achtervolging' met verschillende spraakmakende gebeurtenissen. Desondanks dat er genoeg spanning in het boek zat mocht het van mij toch nog wel íets spannender of enger. Een beetje creapen hoort er namelijk wel bij, zeker als je boek zich afspeelt rondom Halloween.

Het einde van het boek is een klein beetje open, maar dat maakt het eigenlijk ook wel weer leuk. Geen zorgen; al je vragen om Jacob en Laura worden beantwoord. Je blijft alleen achter met de vraag wat er daarna gaat gebeuren. Dat kun je zelf in vullen.

Ik heb absoluut genoten van 'Wat je ons hebt afgenomen'. Het boek bestaat uit iets minder dan 300 pagina's, wat er voor zorgt dat je er heel snel doorheen gaat. Steve Frech heeft een vlotte, eenvoudige schrijfstijl die gepaard gaat met korte hoofdstukjes. Ben ik gek op!

Hoewel het boek absoluut mijn waardering krijgt denk ik wel dat het -zoals ik net al benoemde- allemaal nog net even een stukje spannender en meer creepy had gekund. Soms wil je gewoon met trillende vingers op de bank zitten. ;) 

'' Welk boek zou jij mij aanraden om te lezen?

2 opmerkingen

  1. Dit lijkt me ook een heel spannend boek die ik op mijn te lezen lijstje heb gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij een compleet nieuwe auteur, je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt.
    Ik ben nu bezig in het eerste boek van de serie Outlander. Maar ik heb nog ruim 700 bladzijdes te gaan haha, dus ik ben nog wel eventjes bezig.

    BeantwoordenVerwijderen