De nieuwe Skin Care van B.A.E by HEMA


Naast de make-up van B.A.E by HEMA, breiden zij hun collectie afgelopen juni uit met een skin care lijn. Deze skin care lijn is 100% vegan, ontwikkeld met oog op een duurzame toekomst én is heel lief voor jouw portemonnee. De prijzen zijn namelijk -zoals we van HEMA gewend zijn- relatief laag. Ik mocht de nieuwe producten alvast ontvangen en heb deze de afgelopen tijd uitgebreid uitgetest.


Naast de nieuwe skin care producten, lanceert HEMA ook een nieuw oogschaduw palette. In het persbericht stond geschreven dat deze gemaakt is naar aanleiding van de vele vragen op hun Social Media, en dat vind ik altijd leuk om te lezen. Het is heel fijn als een merk luistert -en vooral reageert- op wat hun klanten suggereren of vragen.

Een oogschaduw palette met neutrale kleuren voor dagelijks gebruik; dat is wat er veelvoudig werd aangevraagd. B.A.E by HEMA lanceerde daarom 'Everyday Glam'; een palette met 9 neutrale kleuren voor iedere dag. 


Hoewel het palette in eerste instantie geen rust uitstraalt (gezien de felle, oranje kleur) is niets minder waar. Wanneer je het palette opent zie je namelijk gelijk negen prachtige, neutrale kleurtjes. 

De negen kleurtjes zien er stuk voor stuk erg mooi uit, al moet ik wel zeggen dat ik het formaat van de oogschaduws wat aan de kleine kant vind. Het palette ziet er namelijk op het oog best groot uit. Ik vind kleine oogschaduw pans niet erg, maar wat mij betreft mag de maat van het palette daar dan ook op worden aangepast. 


Maar goed, dat maakt de oogschaduws verder niet minder mooi. Want klein kan ook heel fijn zijn! Op mijn arm zie je op bovenstaande swatch -van links naar rechts- de volgende kleuren:
- Start Happy
- Wide Awake
- T.G.I.F
- Good to Glow
- My B.A.E.


De eerste vijf kleurtjes zijn allemaal vrij licht, maar in het palette zitten ook nog vier donkerdere tinten. Dit zijn van links naar rechts:
- Get it on
- On fleek
- It's litt!
- Chill out

Alle negen kleurtjes hebben een goede pigmentatie en hebben relatief weinig fall-out. Alleen de kleuren Good to glow & T.G.I.F. hebben wat meer uitval, dat kan je op de foto ook een beetje zien.

De afwisseling van matte en shimmery kleuren is goed, de kleurtjes zijn lekker draagbaar en goed met elkaar te combineren. Het is misschien niet het meest vernieuwende palette, maar het is echt een prima palette voor 'everyday', en dat was ook precies het doel van dit palette.

Everyday Glam oogschaduw palette - €10.00

Next up; de daily moisturizer én de de-puff cooling eye gel. Deze producten hebben allebei een hele simpele vormgeving, maar zien er tegelijkertijd trendy en interessant uit. Ik vind ze er zelfs een tikkeltje Koreaans uit zien; leuk!

B.A.E Daily Moisturizer - 50 ML - €6.00
Wat mij betreft mag een goede dagcrème of moisturizer niet ontbreken in een skin care lijn. Gelukkig heeft HEMA hier aan gedacht door de 'Daily Moisturizer' uit te brengen. Gehuld in een schattig, lichtroze tubetje met een witte dop. 

Ondanks dat de moisturizer amandelolie bevat ruik ik daar niet veel van terug, wat ik zelf niet erg vind. Bij een gezichtsproduct kan een overheersende geur namelijk al heel snel vervelend zijn. De moisturizer heeft een hele lichte textuur en brengt daardoor eenvoudig aan. Ik gebruik dit product nu ongeveer een week onafgebroken, en ik vind hem heel erg fijn om aan te brengen onder mijn foundation. De moisturizer trekt namelijk heel snel in -juist doordat hij zo dun is- en werkt daardoor erg prettig in combinatie met mijn gezichtsmake-up. Zo voelt mijn huid net iets gehydrateerder (en vooral minder trekkerig) aan dan wanneer ik gelijk een foundation aanbreng. Hier ben ik heel enthousiast over!

B.A.E De-Puff Cooling Eye Gel - 15 ML - €5.00
Naar dit product was ik het meest nieuwsgierig, omdat ik de laatste tijd heel erg veel last heb van wallen. Ik weet niet precies waar dat door komt, want ik neem eigenlijk genoeg rust en slaap. Toch heb je soms even van die weken waarin je huid er toch minder zin in lijkt te hebben dan jijzelf.

Deze cooling eye gel klonk daarom perfect. Deze bevat hyaluronzuur en een verkoelend komkommerextract. De metalen balletjes geven een zachte massage en stimuleren de bloedsomloop bij het aanbrengen, wat helpt bij het verminderen van wallen onder de ogen.

Verfrissen doet dit product zeker, en ik vind de kleine massage door de balletjes erg prettig. Of hij mijn wallen daadwerkelijk verminderd; nee, dat helaas -tot op heden- niet. Ik heb bij dit product meer het gevoel dat ik even een soort maskertje heb gebruikt. Mijn huid voelt lekker zacht en fris, maar het is geen langdurig blijvend effect. 


B.A.E Anti Blemish Face Serum - 30 ML - €8.00
Dit product ziet er al gelijk een stuk luxer uit dan de prijs die aan het product hangt. Het glazen, matte flesje wordt gecombineerd met een rosé gouden dopje en trekt daardoor gelijk mijn aandacht. Ik vind hem er erg luxe uit zien, en dat staat gelijk mooi op je skincare plankje. Dat is toch altijd lekker meegenomen!

Uiteindelijk gaat het echter om de werking van het product. Ik gebruik in mijn dagelijkse routine niet standaard een serum, maar zo af en toe test ik er weer eentje uit die ik voor mijn blog ontvang. 

Dit serum breng je aan na het reinigen van je gezicht, om de huid te verfrissen en kalmeren. Hij bevat geen parfum en heeft een lichte, olievrije textuur. Dat laatste is gelijk een groot pluspunt, want dat is precies de reden waarom ik niet altijd een serum gebruik; ik vind de textuur vaak niet prettig. Of te vettig, of te nat. Dit product voelt eigenlijk een beetje aan als een dik water, als ik dat zo duidelijk genoeg omschrijf. Hij is niet echt plakkerig of vettig, maar smeert makkelijk uit en trekt snel in de huid. Net als de moisturizer is dit een prima basis voor onder je foundation.


B.A.E Bubble Skin Cleansing Brush - €4.00
Last but not least ontving ik nóg een heel leuk product; de bubble skin cleansing brush. Deze komt in een schattig, paars doosje en is daardoor ook gelijk heel erg leuk om te verwerken in een cadeau pakketje voor een skin care lover!

Deze reinigingsborstel is bedoeld om de huid grondig te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Je gebruikt hem door je favoriete reinigingsmiddel aan te brengen op het sponsje (zie volgende foto). Vervolgens maak je hem nat met water knijp je een paar keer en creëer je zo een fijn schuim.

Wanneer je het schuim hebt gecreëerd kun je de borstel gebruiken voor een diepe reiniging. Je kunt zelf kijken met welke kant je dit wilt doen, maar zelf vind ik de onderkant net wat prettiger. De grote 'haartjes' vind ik wat prettiger aanvoelen op de gevoelige huid, zeker in combinatie met het sponsje.

Voor een eerste lancering vind ik de producten van B.A.E by HEMA goed geslaagd. Het zijn fijne basisproducten met fijne, bijpassende prijsjes. Ik ben benieuwd waarmee ze hun skin care lijn nog gaan uitbreiden!

'' Welk product spreekt jou het meeste aan?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

3 opmerkingen

  1. De cleansing brush lijkt me een heel fijn product. Die wil ik wel eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een interessante producten en de swatches van het palette zien er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Wat hebben ze de producten ook weer prachtig forum gegeven. Vooral het palette ziet er wel goed uit zeg.

    BeantwoordenVerwijderen