INGLOT Oogschaduw Palettes & Liquid Lipsticks


Hoewel INGLOT een aantal jaren geleden ontzettend populair was, zag ik het de afgelopen tijd wat minder voorbij komen. Destijds waren zij vooral heel erg bekend om hun Freedom oogschaduw paletttes. Dat waren die paletten die je zelf kon invullen met oogschaduws naar keuze. Ondanks dat ik er wat minder over hoorde is INGLOT absoluut niet stil gaan zitten. Ze maken nog steeds ontzettend mooie make-up producten! Ik vond het dan ook des te leuker toen ik een pakketje van dit merk mocht ontvangen en uitproberen. In mijn pakketje zaten vier prachtige producten die ik vandaag graag met jullie deel.

Wees uniek, maak plezier en boven alles, wees jezelf! Dat is het motto van INGLOT. Bijpassend bij dit motto hebben zij een breed assortiment met innovatieve, veganistische make-upproducten. 

Het assortiment van INGLOT bestaat uit meer dan 2500 producten -wow!-, met een grote variëteit van kleuren. Geen van deze producten -of componenten van deze producten- wordt getest op dieren. Ongeveer 60% van het assortiment van INGLOT is veganistisch, gecertificeerd door V-Label.

Naast Vegan heeft INGLOT ook nog eens het Halal-certificaat, die het grootste gedeelte van hun assortiment dekt. Super fijn, want deze beide keurmerken zorgen er voor dat héél veel mensen van hun producten kunnen genieten.


Ik ontving allereerst twee van de Kiss Catcher Liquid Lipsticks. Deze zien er uit -en voelen aan- als lipglosses, maar het zijn daadwerkelijk liquid lipsticks.

De liquid lipsticks zijn eenvoudig, maar prachtig vormgegeven. De vormgeving straalt een luxe gevoel uit en voelt ook heel stevig aan. Soms heb ik wel eens een lipgloss/lipstick die heel licht aanvoelt, en dat ligt toch wat minder lekker in de hand.


Links - Mellow Latte | Rechts - Velvet Heather

Voordat ik de liquid lipstick kon swatchen werd ik gelijk afgeleid door de geur. Jeetje, wat ruikt deze lekker! De geur doet mij een beetje denken aan Fristi; een soort melkachtige aardbei geur. Heel erg zoet, maar absoluut niet overheersend. Ik snap wel waarom deze producten de naam 'Kiss Catcher' hebben gekregen. ;)

De liquid lipsticks zijn beide intens goed gepigmenteerd, beter dan ik eigenlijk had verwacht. Doordat het product namelijk een beetje oogt als een lipgloss verwachtte ik een toch iets meer 'sheer' resultaat. Niets is echter minder waar!


Hoewel ik beide ontvangen kleurtjes prachtig vind, is Velvet Heather toch wel mijn favoriet. De term 'My nude lips but better' die jaren geleden zo populair was, past hier heel goed bij. Dit kleurtje komt namelijk ontzettend dicht in de buurt van mijn eigen lipkleur.


Doordat de kleur zo neutraal is past hij heel erg goed bij vrijwel elke oogschaduw look. Of je nu roze oogschaduw draagt, of bruin of groen; ik denk dat je niet snel de plank mis kunt slaan met Velvet Heather.

Mellow Latte is daar in tegen ook een plaatje, die zie je op bovenstaande swatch links. Deze kleur vind ik weer heel erg mooi staan bij een bruine ooglook; dan springt de lipkleur er echt goed uit.

Hoewel de liquid lipsticks aanbrengen als lipglosses drogen ze langzaam toch steeds iets matter op. Niet helemaal, want ze blijven wel dat mooie 'glossy' effect houden. Ik heb het idee dat Velvet Heather ook iets matter wordt dan Mellow Latte; die blijft bij mij echt een lange tijd een stuk meer glossy. Op bovenstaande foto kun je dat verschil ook goed zien.

Over beide kleurtjes ben ik eigenlijk heel enthousiast. Ik zag op de website dat ze nog vier andere kleurtjes hadden. Zo vond ik de kleur 'Silky Mixture' bijvoorbeeld ook prachtig!

Goed om te weten: de liquid lipsticks zijn Vegan.


Over de liquid lipsticks kan ik weinig negatiefs zeggen, en daar hoopte ik natuurlijk ook op bij de oogschaduw palettes! Ik ontving twee verschillende palettes, waarvan de eerste het 'Lilla Vanilla' palette is.

Dit palette bevat zes neutrale kleurtjes en bestaat uit een combinatie van matte en shimmery oogschaduws. Van links naar rechts zijn dit de kleurtjes:
Biffle
Tickling
Clapper
Cheer Up!
Knock-Knock
Easy!


Ik vind het leuk om te zien dat INGLOT na al die jaren nog steeds gebruik maakt van hun magnetische systeem. Dat was toch iets waar je het merk aan kon herkennen. Daarnaast vind ik de magnetische palettes ook heel handig. Je kunt ze stapelen, maar je kunt ook het dekseltje loshalen van het palette. Zo heb je een klein en compact palette in je handen tijdens het make-uppen. 


In totaal zitten er in dit palette twee matte en vier shimmery kleuren. Wat mij betreft is dat een prima verhouding, vooral omdat de shimmery kleuren niet méga veel shimmers bevatten. Absoluut genoeg, maar je kunt ze hierdoor prima gebruiken op zowel het bewegend ooglid als in de crease.

Over het pigment verbaasde ik mij eigenlijk niet, want het is precies wat ik van INGLOT gewend ben; fantastisch! De kleuren voelen heel rijk en romig en brengen heel eenvoudig aan. Een pluspunt aan deze oogschaduws is dat je vrijwel geen korreltje fall out hebt; niet in de pan, maar ook niet op je oogleden. 

Hierdoor zijn de oogschaduws zuinig in gebruik en creëer je niet zo snel een zooitje. Ik vind namelijk niets vervelender dan fall out!


Ondanks dat ik gek ben op bruin tinten, staat roze/rood op de tweede plek. Het 'Çreach Peach' palette is dan ook heel goed uitgekozen. 

Helaas heeft dit palette de post niet helemaal goed overleefd, waardoor één van de oogschaduws een klein beetje is gebroken. Dat maakt het palette echter niet minder mooi, want ook dit palette bevat zes prachtige kleuren.

Van links naar rechts zijn dit de kleuren:
Lover
Sweet Snack
You Rock!
Don't Stop!
Disco-Dance
Diva


Ik vind het heel moeilijk om te kiezen, maar als ik heel eerlijk ben is dit toch wel mijn favoriet van de twee. Een neutrale look vind ik prachtig, maar een beetje kleur is ook nooit verkeerd. Dit palette heeft eigenlijk beide. Hoewel de kleuren natuurlijk overduidelijk roze en paars zijn kun je hier ook juist een hele rustige look mee maken die toch net even iets unieker is.


Ook bij deze kleurtjes heb ik geen enkele last van fall out en zijn alle kleuren even goed gepigmenteerd. Bij mijn swatches ga ik altijd één keer met mijn vinger over mijn arm. Zo zie je hoeveel pigment er al af komt wanneer je een klein veegje maakt. 


Natuurlijk kon ik niet wachten om met deze oogschaduws aan de gang te gaan. Ik maakte daarom twee looks in twee opeenvolgende dagen. 

Links gebruikte ik het Lilla Vanilla palette, rechts het Creach Peach palette. Bij beide palettes maakte ik een vergelijkbare look, alleen dan natuurlijk met de verschillende kleurtjes. Zo zie je dat de rechter look net wat roziger is, zonder dat het gelijk heel opvallend is.

Natuurlijk kun je ook lekker all-out gaan en er een party look mee maken, want daar zijn beide palettes ook heel erg geschikt voor. Het is maar net welke kleur je als basis gebruikt; een lichte of donkere. Deze looks vind ik beide perfect voor dagelijks gebruik en het is dan ook een typische look die ik elke dag draag.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel erg enthousiast ben over deze beide palettes, maar ook over de liquid lipsticks. Daarnaast is het ook ontzettend fijn dat vrijwel alle producten halal en vegan zijn, want zo kan vrijwel iedereen van de producten gebruik maken!

INGLOT Oogschaduw Palettes - €32.49 per stuk | Liquid Lipsticks - €21.99 per stuk
'' Heb jij al eens iets van INGLOT geprobeerd?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking

  1. Vooral de palettes vind ik erg mooi en super goed gepigmenteerd op. Ik ben eigenlijk nog nooit toegekomen aan Inglot. Misschien moet ik het toch een keertje proberen.

    BeantwoordenVerwijderen