Little Book Of Yves Saint LaurentDe perfecte, relaxte avond is voor mij als volgt: met een goed boek, een lekkere kop thee én een fijne geurkaars op de achtergrond in de bank. Ik vind het heerlijk om tot rust te komen met een goed boek. Doorgaans lees ik graag thrillers, maar ik heb één guilty pleasure; fashion boeken. Ik heb hier inmiddels een aardige collectie van, en deze heb ik onlangs mogen uitbreiden. Ik ontving namelijk 'Little book of Yves Saint Laurent', een van de nieuwste publicaties van KOSMOS.


In deze reeks verscheen eerder al 'Little book of Coco Chanel'. Deze kreeg ik vorig jaar cadeau van mijn moeder. Deze 'Little books' zijn inderdaad hele handige, kleine boekjes. Ze passen goed in je hand en zijn daardoor niet alleen lekker makkelijk om door te lezen; ze zijn ook ontzettend leuk om te gebruiken als tafelboek.

Little book of Coco Chanel beviel mij zo goed, dat ik gelijk nieuwsgierig werd naar deze versie over Yves Saint Laurent. In tegenstelling tot Chanel wist ik over dit merk nog helemaal niet zo veel. Met dit boek breng je daar op een leuke manier verandering in. Je leest over de geschiedenis van de ontwerper vóórdat hij bekend was, maar je leest ook over het proces hier naartoe en hoe het merk zich tegenwoordig nog steeds staande houdt.

Geschiedenis kan soms best saai zijn, maar bij deze boeken is dat absoluut niet het geval. Ik vind het heel interessant -en vooral leuk- om de geschiedenis achter zo'n merk te ontdekken. Je krijgt echt een heel ander beeld van zo'n high end merk, want soms zou je bijna vergeten hoe zoiets iconisch tot stand is gekomen. Dit in combinatie met prachtige afbeeldingen van vroeger tot nu.

Een leuk weetje; Saint Laurent begon als Christian Diors rechterhand en werd uiteindelijk zelfs zijn opvolger binnen het modehuis Dior. 


Naast dat het boek ontzettend leuk én leerzaam is, is hij ook een plezier voor het oog. De fuchsia roze omslag valt goed op en maakt je gelijk nieuwsgierig. Als 'coffee table book' trekt dit boekje ongetwijfeld de aandacht van je mode liefhebbende gasten. Daarvoor is het ook een perfect cadeau overigens; ik denk dat iedereen met een liefde voor fashion dit boekje heel interessant zal vinden.

Little book of Yves Saint Laurent
Emma Baxter-Wright
KOSMOS - €17.50

'' Vind jij het leuk om fashion gerelateerde boeken te lezen?


Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

4 opmerkingen

 1. Mooi boek. Ik ben gek op fashion gerelateerde boeken. Vooral wegdromen bij de foto's...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zeker een heel mooi vormgegeven boek. Jouw foto's zijn weer prachtig geworden trouwens ♥.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk boek! En veel goedkoper dan ik had verwacht! Hij past ook perfect bij je, qua kleur, dus hij krijgt vast een mooi plekje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie foto's! Ik hou echt van dit soort boeken, al is het alleen al voor de aesthetic. Dus als je hem uit hebt, kun je hem ook nog eens een mooi plekje geven. Heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen