Molton Brown - Neon Amber


Je maakt mij tegenwoordig méér dan blij met de producten van Molton Brown. Toen ik een pakketje binnen kreeg met twee nieuwe producten uit nieuwe Neon Amber was ik dan ook weer erg enthousiast. Ik heb de producten inmiddels iets meer dan een weekje in huis en heb ze de afgelopen dagen uitgebreid getest. Ik kan alvast één ding verklappen; dit is mijn favoriete Molton Brown geur tot nu toe.

Dat de verpakkingen van Molton Brown prachtig zijn, hoef ik jullie niet meer te vertellen. Ook deze nieuwe Neon Amber collectie komt in de klassieke verpakking van Molton Brown. Ik gebruik momenteel ook de shampoo en conditioner van dit merk en in combinatie met de douche gel zorgt dat voor een heel aesthetically pleasing planchet. 

Maar goed, looks zijn natuurlijk niet alles. Hoewel het mooi is meegenomen, gaat het uiteindelijk om het product. De werking hiervan, en niet onbelangrijk; de geur.


Bij het lezen van de naam van de collectie -Neon Amber- wist ik nog niet gelijk wat ik mij hier bij voor moest stellen. Natuurlijk verwachtte ik iets van amber, maar verder houdt de naam het nog eventjes spannend.

Deze collectie wordt omschreven als een moderne herinterpretatie die de traditionele, rijke ambergeuren zowel eert als uitdaagt. Deze geur begon als een persoonlijk project voor New Gen-parfumeur Jérôme Di Marione. Hij creëerde deze amber-vanillegeur oorspronkelijk om zelf te dragen. 

In zijn opwindende en ongekende creatie verving hij de klassieke vanillenoot door een overdosis tonka absolue. Dit zorgde voor een romig en sensueel hart. De geur prikkelt de zintuigen met stralende mandarijn en roze peper, gedomineerd door tonka absolue en versterkt door droog cederblad. In de basis ruik je de hasachtige cistus terug, aangevuld met frisse, minerale ambroxan. 

Het is lastig om deze geur te omschrijven, omdat hij zowel complex als simpel is. Simpel in een positieve zin. Hij ruikt namelijk heerlijk, maar is tegelijkertijd niet overheersend. De geur straalt heel veel warmte uit en is eigenlijk precies goed. Dit is echt een fantastische geur waar ik heel erg enthousiast over ben.


Zoals ik inmiddels van Molton Brown gewend ben doen de producten precies wat ze moeten doen. De douchegel zorgt er voor dat ik ongemerkt té lang onder de douche sta. De geur is namelijk verwarmd door het stoom van de douche nóg lekkerder.

Gelukkig weet ik mijzelf na een tijdje onder de douche weg te krijgen, met de gedachte dat ik deze heerlijke geur nog eens kan ruiken bij het aanbrengen van de body lotion. Op mijn benen kan ik hem helaas zelf niet gebruiken -thanks to mijn gevoelige huid-, maar op mijn armen breng ik graag een lekker laagje aan. Zo ruik ik gedurende de dag steeds weer een vleugje van deze geur.

Voor nu staat de Eau de Parfum van deze geur op mijn verlanglijstje, want die maakt het plaatje helemaal compleet. Mocht je eens kennis willen maken met Molton Brown zou ik je Neon Amber voor de volle honderd procent aanraden. Ik denk dat dit wederom zo'n geur is die vrijwel iedereen lekker gaat vinden. Mits je natuurlijk van warme, sensuele geuren houdt. Ik in ieder geval wel. ;)

Molton Brown - Neon Amber - Bath & Shower gel - €25.00 (300 ML) | Body Lotion - €31.00 (300ML).
'' Heb jij al eens kennis gemaakt met Molton Brown?

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

2 opmerkingen

  1. Klinkt als een heerlijk product. Ik kende het merk nog niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was hier ook erg benieuwd naar en kon me niet voorstellen dat ik een geur van Molton Brown niet fijn zou vinden.. en guess what.. het merk heeft me wederom NIET teleurgesteld.

    BeantwoordenVerwijderen